EF Pro Cycling

EF Education First kwam de professionele wielerwereld binnen door het kopen van een UCI WorldTour team – officeel gekend als EF Education First Pro Cycling.

De ploeg werd achtervolgd door fans in de straten van Tokio en werd aangemoedigd door een grote menigte tijdens beroemde wedstrijden zoals de Tour de France. Maar toen een nieuwe sponsor zich voor het seizoen van 2018 terugtrok, leek het alsof het einde van de ploeg nabij was. Na het vernemen van een grote crowdfunding actie in de hoop de ploeg te redden en het zien van de immense steun van fans wereldwijd door de #SaveArgyle campaign, greep EF in- en werd de wielerploeg het nieuwste lid van de EF familie.

"We zijn ontroerd door de wijze waarop wielrennen mensen met een verschillende culturele achtergrond verbindt op een leuke, vredige en vriendelijke manier om zo uitzonderlijke atletische prestaties te verwezenlijken," zei Edward Hult, CEO EF Education First in Noord-Amerika. "Het is perfect in lijn met EF's missie om de wereld te openen door middel van onderwijs en ons engagement om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen.""

Het nu roze team bestaat uit 25 wielrenners uit 13 landen, die allemaal meedingen in de hoogste levels van de sport tijdens meer dan 240 wedstrijddagen per jaar in meer dan 50 wedstrijden. Het seizoen in 2018 zal het team meenemen over de hele wereld- van de U.A.E, tot Zwitserland, tot Colombia, tot de Verenigde Staten, tot China- en bijna overal daartussen.

Wielrennen is een intensief, strategische teamsport. In wedstrijden, die kunnen duren van 1 dag tot 3 weken, werkt het hele team samen om 1 wielrenner op het podium te krijgen. Tijdens de Tour de France in 2017 werd de veelbelovende Colombiaanse wielrenner Rigoberto "Rigo" Uran tweede na een afmattende wedstrijd waarbij hij de hele tijd gesteund werd door zijn teamgenoten. In 2018, zal hij proberen om opnieuw op het podium te staan, en opnieuw zullen zijn teamgenoten aan zijn zijde staan zodat hij zijn doel kan bereiken.

"Ik geloof echt in wat EF probeert te bereiken,"zegt ploeglid Alex Howes. "Zonder reizen en het bestuderen van vreemde idealen, zouden we nooit het inlevingsvermogen en begrip hebben dat nodig is om samen te werken met elkaar en zo van de wereld een betere en veiligere plek te maken. "

Maar nog belangrijker dan de wedstrijdresultaten, wat ons het meeste inspireert bij dit team is hun vastberadenheid, hun spirit and hun passie voor wat ze doen. Ze zijn stuk voor stuk geweldige individuen met ongelofelijke verhalen, en we kunnen niet wachten tot jij hen - en hun niets is onmogelijk attitude- ook leert kennen. Tijdens het verdere verloop van het seizoen, zullen ze de wereld rondreizen, andere culturen verkennen, met elkaar leren communiceren in elkaar's taal, en in het proces, hun horizon (en die van ons) verbreden.

Volg het team terwijl ze de wereld rondrijden:

https://www.facebook.com/RideArgyle/
https://www.instagram.com/rideargyle/
https://twitter.com/ride_argyle/