Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 beste boeken om Engels te leren

10 beste boeken om Engels te leren

Hoewel iedereen tegenwoordig voortdurend op hun smartphone zit, is er toch nog steeds iets bijzonders aan het lezen van boeken. Het is ook een heel effectieve manier om je taalvaardigheden te verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld beetje bij beetje elke dag je Engels verbeteren.

Ik ben Spaanstalig sinds mijn geboorte, maar ben al jaren gepassioneerd door Engels. Mijn geheime tip om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken is veel Engelse romans lezen. Soms kan het wel moeilijk zijn om boeken te vinden die zowel leerzaam zijn op het vlak van taal als interessant zijn an sich. Daarom moet je vaak verder zoeken dan de voor de hand liggende keuzes. Om jouw leven wat gemakkelijker te maken heb ik een lijst samengesteld van de 10 beste boeken om Engels mee te leren.

Veel lees- en leerplezier!

1. 40 RULES OF LOVE (Auteur: Elif Şafak)

“Every true love and friendship is a story of unexpected transformation. If we are the same person before and after we loved, that means we haven’t loved enough.”

Deze roman zal niet alleen je Engels verbeteren, maar ook je leven veranderen; het is momenteel een van mijn favoriete boeken. Het is prachtig geschreven en de Penguin-editie zorgt ervoor dat zelfs beginners een goed begrip krijgen van het verhaal en de betekenis achter het verhaal. Als je graag spirituele verhalen leest, dan zal dit boek zeker iets voor jou zijn.

2. HOW TO BE A WOMAN (Auteur: Caitlin Moran)

“Why on earth have I, because I’m a woman, got to be nice to everyone?”

Dit is niet een typisch feministisch manifest. Caitlin Moran is een krachtige, ontroerende schrijfster met een sterke opinie die ze niet bang is om te laten zien. Haar boek is zeker een aanrader indien je Amerikaans jargon wilt leren, het patriarchaat in twijfel wilt stellen (zoals elke goede feminist zou doen!) en goed wilt lachen.

3. THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER (Auteur: Stephen Chbosky)

“So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be.”

Dit boek gaat over het leven van een slimme en sociaal incapabele tiener, die een psychische aandoening heeft en zijn plaats in de wereld probeert te vinden. Als je zin hebt in een throwback naar je middelbare schooltijd terwijl je de Engelse tienertaal leert, dan is dit boek helemaal geschikt voor jou.

4. DEAL BREAKER (Auteur: Harlan Coben)

“Acceptance of the inevitable, a sign of a wise man.”

Dit is mijn favoriete boek over misdaadseries. Myron Bolitar, een gepensioneerde pro-basketballer, lost misdaden op samen met zijn excentrieke beste vriend, Windsor “Win” Home Lockwood III. Dit boek zit vol met mysteries, niet alleen omdat het een misdaadroman is, maar ook door het sportjargon dat gebruikt wordt in het boek. Waarschuwing: als je iemand bent die een boek niet kan neerleggen eenmaal je begonnen bent, kan je best wegblijven.

5. TREASURE ISLAND (Auteur: Robert Stevenson)

“Yo ho ho and a bottle of rum”

Dit boek heeft niet echt een introductie nodig – het is een echte klassieker waarin piraten, zeilers en vele avonturen voorkomen. Het is een geweldige manier om je woordenschat uit te breiden, vooral als je van reizen houdt.

6. A THOUSAND SPLENDID SUNS (Auteur: Khaled Hosseini)

“Marriage can wait, education cannot.”

Dit boek heeft een verhaallijn als geen ander. Word ondergedompeld in het dagelijks leven en ontberingen van Miriam en Laila terwijl ze op zoek zijn naar een toekomst in Kabul. Het Engels is eenvoudig genoeg voor de meeste studenten, maar nog steeds mooi en uitdagend. Verder zijn de personages in het boek personages die je nooit zult vergeten.

7. PRIDE & PREJUDICE (Auteur: Jane Austen)

“I could easily forgive his pride, if he had not mortified mine.”

Jane Austen’s Pride & Prejudice is nog een klassieker. Hoewel de woordenschat behoorlijk gevorderd is, is dit een perfecte keuze als je een uitdaging wilt. Oh, en ik daag je uit om niet verliefd te worden op een van de personages, vooral meneer Darcy.

8. TO KILL A MOCKINGBIRD (Auteur: Harper Lee)

“You never really understand a person until you consider things from his point of view… Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

Een meesterwerk van Amerikaanse literatuur dat je zal helpen de geschiedenis van de Verenigde Staten beter te begrijpen. Men zegt vaak dat men enkel een cultuur kan begrijpen door middel van taal, heb jij zin om een poging te wagen?

9. ORIENTALISM (Auteur: Edward Said)

“From the beginning of Western speculation about the Orient, the one thing the Orient could not do, was to represent itself.”

Voor de intellectuelen die graag verder kijken dan stereotypen en een gevorderd niveau Engels hebben, is dit boek een waardevolle bron van informatie om de wereld en de manier waarop we elkaar zien beter te begrijpen. Verder is het ook een leuke manier om een gesprek te starten tijdens het reizen, zeker als je in het Midden-Oosten reist.

10. TWILIGHT (Auteur: Stephenie Meyer)

“And so the lion fell in love with the lamb…”

Dit is misschien niet wat je als tiende boek verwachtte, maar het is het allereerste boek dat ik in het Engels las en het heeft daarom dus wel een speciale plaats in mijn hart. Ik zou dit boek zeker aanraden aan Engelse leerlingen omdat het een leuk verhaal is en het Engels eenvoudig genoeg is.

Leer Engels in het buitenland met EFKom meer te weten

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen