GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Alexandre en Teresa uit Portugal bij EF Perth

EF Ervaringen: Alexandre en Teresa uit Portugal bij EF Perth

Alexandre Pereira, 21

De lessen waren niet zoals we gewend zijn in Portugal, ze waren meer interactief en participatief. Het doel was om te leren spreken, niet alleen om te leren schrijven. De leraren waren allemaal vriendelijk en gaven goed les. Wat betreft de accommodatie, ik verbleef in de residentie en dat beviel me erg goed omdat ik veel mensen van verschillende nationaliteiten ontmoette en met hen omging. Het was op een geweldige locatie omdat het in het centrum was en heel dicht bij de school. Wat activiteiten betreft, gingen we kajakken op de rivier, wat erg leuk was, en de school organiseerde ook avondjes uit en bezoekjes aan de stad.

Het was zeker een goede ervaring. Omdat ik aan de andere kant van de wereld woon, had ik nooit de kans gehad om hierheen te gaan en zo kon ik er wat tijd doorbrengen, de stad leren kennen en tegelijkertijd mijn Engels verbeteren.

Teresa Lima, 21

De school was nieuw en de leraren waren erg goed. De lessen waren erg leuk, we waren altijd aan het praten en Engels aan het oefenen. De leraren gaven ons het gevoel dat we vrij waren om vragen te stellen en mee te doen. Het is een leermethode die we hier in Portugal niet gewend zijn. Want in Portugal is er een afstand tussen docenten en studenten en dat was hier niet het geval.

De accommodatie beviel me erg goed. Ik verbleef bij een gastgezin op 20 minuten met het openbaar vervoer van de school. Het huis was geweldig, de gastvrouw behandelde ons erg goed en controleerde ons niet, ze stelde ons altijd op ons gemak. Het was alsof we thuis waren.

De activiteiten waren geweldig en het was veel beter om ze met EF te doen dan alleen, omdat er zoveel te zien was, ze alles organiseerden en alles uitlegden, en ook omdat we altijd met veel mensen van verschillende nationaliteiten en landen gingen. Je ontmoet nieuwe mensen, nieuwe gewoonten en nieuwe culturen. Ik ben drie maanden geweest en ik zou deze ervaring graag herhalen omdat we niet alleen Engels hebben geleerd, maar ook als mens zijn gegroeid.

Leer Engels in PerthOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Studeer in het buitenland met EF!

Lees meer