Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland
4.9
1639
(1.639 beoordelingen)
4.9

Studeren in het buitenland is zowel op professioneel als academisch vlak van onschatbare waarde. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, ontmoet je internationale studenten en leer je een nieuwe taal en cultuur kennen. Kies voor een taalreis, high school jaar, universitaire voorbereiding of een volledige opleiding. Investeer in je toekomst en ontdek wat EF voor jou kan betekenen.

Studeren in het buitenland

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeFrankrijkKoreaDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingapore
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandIerland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 jaar
1-4 jaar
Particuliere middelbare school
Pak nu je kans om te studeren met studenten van over de hele wereld. Behaal een diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: Verenigde StatenEngeland
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ jaar
Bachelor, master, MBA
Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandChinaU.A.E.

Studeren in het buitenland is de start van jouw toekomst

Of je nu wilt verder studeren in het buitenland, een volledige opleiding of studie aan een universiteit wilt volgen, of een nieuwe taal wilt leren op een van onze taalscholen: een studie in het buitenland is de start van jouw toekomst, de start van jouw levenslange reis als wereldburger.

Er zijn echter nog veel meer redenen waarom in het buitenland studeren een goede keuze is. Samen met alle andere internationale studenten zal je namelijk ongetwijfeld een geweldige ervaring tegemoet gaan. Ook al ben je ver weg van je vertrouwde omgeving, je zult je niet vervelen tijdens je studie.

En niet onbelangrijk, zowel de Europese Unie als de Vlaamse overheid hechten belang aan studeren in het buitenland en vinden dan ook dat studenten uit het hoger onderwijs een buitenlandse ervaring moeten hebben opgedaan. Kortom, in het buitenland studeren is de juiste studiekeuze, en ook nog eens goed voor je persoonlijke ontwikkeling! Hieronder vind je een overzicht van wat jij kunt doen als je besluit om met EF de wereld te ontdekken:

 • Verbeter je taalvaardigheden
 • Bereid je voor op universitaire studies in het buitenland
 • Volg een internationale stage of doe vrijwilligerservaring op
 • Verkrijg bekende taalcertificaten: TOEFL, TOEIC, IELTS of Cambridge-examen
 • Bereid je voor op een master's degree of MBA
 • Volg sector- en branchegerichte cursussen in het Engels

Op uitwisseling of eigen initiatief in het buitenland studeren?

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Door middel van een uitwisselingsprogramma heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop in het buitenland te studeren. De belangrijkste voorwaarde is dat je momenteel staat ingeschreven aan een Vlaamse universiteit of hogeschool. Tevens zijn er talloze studiebeurzen beschikbaar om jouw studie in het buitenland (deels) te financieren. Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of studiebeurs buitenland van Erasmus+ of andere (overheids)organisaties.

Daarom heb je ook de mogelijkheid om je op eigen initiatief in te schrijven aan een universiteit of hogeschool, bijvoorbeeld door te kiezen voor EF. Wij begeleiden je dan van begin tot eind met jouw avontuur in het buitenland. Behaal een bachelor of master in het buitenland of ga studeren in buitenland na het middelbaar.

Welke mogelijkheden zijn er om in het buitenland te studeren met EF?

Of je nu 13 of 30 bent, een taal leren en een nieuwe cultuur leren kennen geeft je op elke leeftijd een nieuw perspectief op de wereld. Het leven is in elke regio, stad en huis anders en brengt je telkens een unieke ervaring. Bij EF bieden we heel wat mogelijkheden aan op vlak van buitenlandse studies:

 • Verschillende bestemmingen: Studeren in Europa, Amerika, Azië, Afrika of Oceanië: het is allemaal mogelijk, we hebben scholen op elk werelddeel (behalve Antarctica).
 • Talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Chinees/Mandarijn en Koreaans.
 • Studieprogramma’s: taalcursussen in het buitenland, langetermijnuitwisselingen, groepsreizen, universitaire voorbereidingsprogramma's, multi-talenjaar.
 • Cursusopties: algemeen, intensief, gespecialiseerd in interessegebieden zoals Internationale Zaken, Mode en Design, Media en Kunst, voorbereidingscursussen op taalexamens.
 • Accommodatieopties: in een gastgezin, in een residentie of eigen verblijf.
 • Duur: 2 weken, een maand, 3 maanden, 6 maanden of een jaar in het buitenland studeren - jij beslist!
 • Prijs: afhankelijk van de opties die je uitkiest, de bestemming en de periode in het jaar.

Je vindt alle informatie over de mogelijkheden om te studeren in het buitenland met EF in onze gratis brochure. Ook kun je contact opnemen met één van onze studiebegeleiders via 03 202 30 70 voor informatie over de mogelijkheden, de kosten en alle andere vragen die je hebt!

Waarom studeren in het buitenland met EF de juiste studiekeuze is

EF biedt verschillende programma's aan om te studeren in het buitenland. Met buitenlandse studies in 10 talen op meer dan 50 locaties ter wereld kun je alle kanten op. Alle EF-scholen beschikken over de modernste faciliteiten en de docenten ter plaatse zijn stuk voor stuk specialisten die je zullen helpen je doelen waar te maken. Met ruim 50 jaar ervaring in internationaal onderwijs weten we wat nodig is om jou zo efficiënt mogelijk een taal aan te leren. Een kort overzicht van waarom jij naar het buitenland moet gaan met EF:

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van studies in het buitenland.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute toplocatie.
 • Innovatieve leersystemen: EF maakt gebruik van innovatieve leersystemen die samen met Cambridge University ontwikkeld zijn zodat je de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt. Onze eigen EF lesmethode wordt op elke school toegepast.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door de belangrijkste onderwijsorganisaties zoals the British council en ACCET.
 • De beste begeleiding: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na jouw studie in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na jouw buitenlandse studie gratis gebruikmaken van de online taaltrainingen van EF.
 • Een complete ervaring: EF biedt je naast een taaltraining ook een activiteitenprogramma aan met onder andere cultuur, sport en tripjes. Zo worden er dagelijks excursies en andere leuke activiteiten georganiseerd.
 • Scholen in eigen beheer: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw studie.

Daarnaast besteedt EF veel aandacht aan activiteiten en excursies, zodat je naast de plaatselijke taal ook de cultuur leert kennen. Studeren in het buitenland met EF maakt van jouw studie in het buitenland een absolute levenservaring! Twijfel niet en ga met ons mee op een leerzaam avontuur!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een studie in het buitenland?

In de geglobaliseerde samenleving van vandaag, zijn talenkennis en interculturele skills de sleutel tot succes. Nieuwe plekken ontdekken, jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur en nieuwe vrienden maken van over de hele wereld zijn bewezen factoren voor langetermijnsucces – zowel persoonlijk als professioneel. Maar hoe kan je op de meest efficiënte manier een nieuwe taal leren? Simpelweg door te studeren in het buitenland!

Studeren in het buitenland na de middelbare school, tijdens de zomervakantie of tijdens een loopbaanonderbreking: in elke fase van je leven brengt internationaal studeren nieuwe wijsheid, kennis, ervaringen en prachtige herinneringen die je leven voor altijd zullen verrijken.

Hoe volg ik een opleiding aan een hogeschool of universiteit in het buitenland?

Droom je ervan om in het buitenland te studeren op een universiteit of hogeschool? Met EF kun je zes of negen maanden of een volledig studiejaar in het buitenland studeren, op één van onze 50 bestemmingen wereldwijd.

Je kunt bijvoorbeeld zes maanden in New York, Vancouver of Berlijn doorbrengen om je voor te bereiden op een universitaire studie terwijl je je Engelse of Duitse taalvaardigheden verbetert. We bieden gepersonaliseerde cursussen en University Pathway-programma's aan die jou voorbereiden op een opleiding of studie aan een hogeschool of universiteit in het buitenland.

De EF-checklist: welke keuzes moet ik maken om te studeren in het buitenland?

Of je nu op kot gaat, met familie en vrienden naar een vakantieparadijs vertrekt of besluit om te studeren in het buitenland: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ruim van tevoren met alle voorbereidingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om enkele weken, maanden of een jaar in het buitenland te studeren, of een semester in het buitenland te volgen, moet je namelijk enkele keuzes maken. Gebruik de EF-checklist om precies te weten wat er van jou verwacht wordt en wat je van EF kunt verwachten.

 1. Studieduur - Wil jij een aantal weken studeren in het buitenland? Twee maanden stage lopen? Of een geheel jaar in het buitenland verblijven? Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Afhankelijk van je dromen en ambities, kun je een 2 weken, 1 maand, 6 maanden of 1 jaar studeren in het buitenland.
 2. Bestemming - Studeren in Europa brengt andere ervaringen met zich mee dan studeren in Azië. We hebben taalscholen in alle hoeken van de wereld. De populairste landen zijn: De Verenigde Staten, Engeland, Canada, Australië, Frankrijk, Spanje en Malta.
 3. Accommodatie - Het type accommodatie, dat bepaal jij! Bij EF kun je kiezen tussen een verblijf in gastgezin of residentie.
 4. Visum & verzekering - Als Belgisch staatsburger heb je geen visum nodig als je besluit om te studeren in een EU-land. Echter, besluit je bijvoorbeeld om te studeren in Amerika, dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Onze studieadviseurs begeleiden en adviseren jou gedurende de visumaanvraag. Een basis- en reisverzekering is ook noodzakelijk voor een studie in het buitenland.
 5. Vluchten - De vlucht naar jouw gekozen bestemming is bij de prijs inbegrepen. Onze EF-studieadviseurs zijn verantwoordelijk voor het boeken van de heen- en terugvlucht. Voor sommige bestemmingen moet je bijvoorbeeld voor de visumaanvraag in het bezit zijn van een ticket terug naar België.

Voor meer informatie over verschillende studies, of je nu als student een bachelor aan een university wilt volgen, slechts voor een semester weg wilt of een stage wilt gaan doen kun je bij ons terecht. We helpen je graag verder met al je vragen.

Heb ik voorkennis nodig voor een studie in het buitenland?

In principe heb je geen voorkennis nodig van de desbetreffende taal, maar het is altijd goed om je alvast te oriënteren: luister naar Spaanse muziek, download een Engelse taalleer-app of kijk naar een Franse serie op Netflix. Hoe meer jij al bekend bent met de taal die je wilt studeren, hoe beter en effectiever jouw studie in het buitenland wordt.

Hoelang kun je het beste internationaal studeren?

Enkele weken, enkele maanden of een jaar in het buitenland studeren: jij bepaalt zelf hoelang jouw buitenlandse ervaring duurt. Met EF is alles mogelijk, elke maandag kan je starten aan jouw studieprogramma:

 • 2 weken taalcursus: heel geschikt voor jongeren die het meeste uit hun schoolvakantie willen halen, willen studeren in het buitenland na middelbare school, of voor professionals die op korte termijn hun taalvaardigheden willen verbeteren.
 • 4 weken/1 maand taalcursus: perfect voor personen die tijdens hun vakantie willen studeren in buitenland om betere taalvaardigheden te behalen en tegelijk een nieuwe cultuur willen leren kennen.
 • 2 maanden taalcursus: voor de personen die iets meer tijd hebben, die een nieuwe taal willen leren, een nieuwe cultuur willen ontdekken en die echt willen ervaren hoe het is om in een ander land te wonen.
 • 3 maanden taalcursus: voor jongeren, studenten en professionals die geen half jaar of jaar vrij hebben, maar die zichzelf wel willen onderdompelen in een andere cultuur terwijl ze hun kennis van een andere taal perfectioneren.
 • 6 maanden/een half jaar studeren in het buitenland: een speciale ervaring voor iedereen – of je nu een basiskennis of gevorderde kennis hebt van een taal, tijdens een half jaar studeren in het buitenland krijg je genoeg tijd om grote vooruitgang te boeken in je kennis, terwijl je ook heel wat sociale vaardigheden bijleert dankzij je kennismaking met een nieuwe cultuur.
 • 12 maanden/1 jaar studeren in het buitenland (of langer): met een jaar in het buitenland leer je de taal vloeiend spreken, leef je als een echte local in je nieuwe stad en krijg je de kans om het land volledig te ontdekken.

Hoe financier ik mijn studie in het buitenland?

Als jij een opleiding in het buitenland wilt doen, zijn er diverse mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen, ook met EF. Jaarlijks lanceren wij namelijk de EF Taalreizen Studiebeurs voor studenten die ingeschreven staan bij een Vlaamse hogeschool of universiteit.

Deze beurs omvat een taalstudie Engels van 4 weken gevolgd door een stageprogramma in het buitenland. Meld je aan voor de studiebeurs, maak kans om te studeren in het buitenland en verkrijg internationale werkervaring op één van onze 29 'Engelstalige' EF-bestemmingen wereldwijd. Kies uit universiteitssteden van wereldklasse: Boston, New York, Londen, Oxford en Sydney. De EF Taalreizen Studiebeurs is een once-in-a-lifetime opportunity om te ervaren hoe het is om in het buitenland te leven terwijl je investeert in jouw toekomst.

Hoeveel kan studeren in het buitenland kosten?

EF biedt heel veel verschillende cursusopties en -lengtes aan, dus daarom varieert de prijs van een studie in het buitenland afhankelijk van de wensen van de student. Om een complete en gepersonaliseerde prijs te ontvangen kun je een vrijblijvende offerte aanvragen, of de gratis brochure downloaden.

Natuurlijk moet je bij je keuze ook rekening houden met de kwaliteit van je lessen alsook de extra activiteiten. Bij EF garanderen we de beste kwaliteit, zowel binnen de school als erbuiten.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.