ONZE SCHOLEN ZIJN OPEN! Bel ons voor de laatste beschikbaarheid

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland is zowel op professioneel als academisch vlak van onschatbare waarde. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, ontmoet je internationale studenten en leer je een nieuwe taal en cultuur kennen. Kies voor een taalreis, high school jaar, universitaire voorbereiding of een volledige opleiding. Investeer in je toekomst en ontdek wat EF voor jou kan betekenen.

Studeren in het buitenland

EF ACADEMY – International Boarding Schools

13 - 19 jaar
1-5 jaar
High School - diploma buitenland
Pak nu je kans om te studeren met studenten van over de hele wereld. Behaal een diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
bestemming: EngelandAmerika

Hult International Business School

Bachelor, Master, MBA en Executive Onderwijs
Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.
bestemming: EngelandAmerikaChinaU.A.E.

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
bestemming: EngelandVerenigde StatenCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKoreaU.A.E.

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
bestemming: EngelandVerenigde StatenCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
bestemming: EngelandVerenigde StatenCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKoreaU.A.E.

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
bestemming: EngelandVerenigde StatenCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea

Studeren in het buitenland is de start van jouw toekomst

Of je nu wilt verder studeren in het buitenland, een volledige opleiding of studie aan een universiteit wilt volgen, of een nieuwe taal wilt leren op onze taalschool: een studie in het buitenland is de start van jouw toekomst, de start van jouw levenslange reis als wereldburger.

Er zijn echter nog veel meer redenen waarom in het buitenland studeren een goede keuze is. Samen met alle internationale studenten zal je namelijk ongetwijfeld een geweldige ervaring tegemoet gaan. Ook al ben je ver weg van je vertrouwde omgeving, je zult je niet vervelen op je buitenlandse studie.

En niet onbelangrijk, zowel De Europese Unie als de Vlaamse overheid hechten belang aan studeren in het buitenland en vinden dan ook dat studenten uit het hoger onderwijs een buitenlandse ervaring moeten hebben opgedaan. Kortom, in het buitenland studeren is de juiste studiekeuze. Hieronder vind je een overzicht van wat jij kunt doen als je besluit om met EF de wereld te ontdekken:

 • Verbeter je taalvaardigheden tijdens je studie in het buitenland
 • Bereid je voor op universitaire studies in het buitenland
 • Volg een internationale stage of doe vrijwilligerservaring op tijdens je studie in het buitenland
 • Verkrijg bekende taalcertificaten: TOEFL, TOEIC, IELTS of Cambridge-examen
 • Ga studeren in het buitenland ter voorbereiding op een master's degree of MBA
 • Volg sector- en branchegerichte cursussen in het Engels tijdens je studie in het buitenland

Op uitwisseling of eigen initiatief in het buitenland studeren?

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Door middel van een uitwisselingsprogramma heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop in het buitenland te studeren. De belangrijkste voorwaarde is dat je momenteel staat ingeschreven aan een Vlaamse universiteit of hogeschool. Tevens zijn er talloze studiebeurzen buitenland beschikbaar om jouw studie in het buitenlands (deels) te financieren. Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of studiebeurs buitenland van Erasmus+ of andere (overheids)organisaties.

Daarom heb jij ook de mogelijkheid om je op eigen initiatief in te schrijven aan een universiteit of hogeschool in het buitenland, bijvoorbeeld door te kiezen voor EF. Wij begeleiden je dan van begin tot eind met jouw avontuur in het buitenland. Behaal een bachelor in het buitenland of ga studeren in buitenland na middelbaar.

Waarom studeren in het buitenland met EF de juiste studiekeuze is

EF biedt verschillende programma's aan om te studeren in het buitenland. Met buitenlandse studies in 10 talen op meer dan 50 locaties ter wereld kun je alle kanten op. Alle EF-scholen beschikken over de modernste faciliteiten en de docenten ter plaatse zijn stuk voor stuk specialisten die je zullen helpen je doelen waar te maken. Met ruim 50 jaar ervaring in internationaal onderwijs weten we wat nodig is om jou zo efficiënt mogelijk een taal aan te leren. Een kort overzicht waarom jij in het buitenland moet studeren met EF:

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van studies in het buitenland.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute toplocatie.
 • Innovatieve leersystemen: EF maakt gebruik van innovatieve leersystemen die samen met Cambridge University ontwikkeld zijn zodat je de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt. Onze eigen lesmethode, Efekta, wordt in elke school toegepast.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door de belangrijkste onderwijsorganisaties zoals the British council en ACCET.
 • De beste begeleiding: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na jouw studie in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na jouw buitenlandse studie gratis gebruikmaken van de online taaltrainingen van EF.
 • Een complete ervaring: EF biedt je naast een taaltraining ook een activiteitenprogramma aan met onder andere cultuur, sport en trips. Zo worden er dagelijks excursies en andere leuke activiteiten georganiseerd.
 • Scholen in eigen beheer: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw studie.

Daarnaast besteedt EF veel aandacht aan activiteiten en excursies, zodat je naast de plaatselijke taal ook de cultuur leert kennen. Studeren in het buitenland met EF maakt van jouw studie in het buitenland een absolute levenservaring! Twijfel niet en ga met ons mee naar het buitenland!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een studie in het buitenland?

In de geglobaliseerde wereld waarin we vandaag leven, zijn talenkennis en interculturele skills de sleutel tot succes. Nieuwe plekken ontdekken, jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur en nieuwe vrienden maken van over de hele wereld zijn bewezen factoren voor langetermijnsucces – zowel persoonlijk als professioneel. Maar hoe kan je op de meest efficiënte manier een nieuwe taal leren? Simpelweg door te studeren in het buitenland!

Studeren in het buitenland na de middelbare school, tijdens de zomervakantie of tijdens een loopbaanonderbreking: tijdens elke fase van je leven brengt internationaal studeren nieuwe wijsheid, kennis, ervaringen en prachtige herinneringen die je leven voor altijd zullen verrijken.

Welke mogelijkheden zijn er om in het buitenland te studeren?

Of je nu 13 of 30 jaar oud bent, een taal studeren in het buitenland en een nieuwe cultuur leren kennen geeft je op elke leeftijd een nieuw perspectief op de wereld. Leven in elke regio, stad en huis is anders en brengt je telkens een unieke ervaring. Ga daarom een jaar in het buitenland studeren. We bieden namelijk heel wat mogelijkheden aan op vlak van buitenlandse studies:

 • Verschillende bestemmingen: Studeren in Europa, Amerika, Azië, Afrika of Oceanië: het is allemaal mogelijk, we hebben scholen op elk werelddeel (behalve Antarctica).
 • Talen: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Chinees/Mandarijn en Koreaans.
 • Studieprogramma’s: taalcursussen in het buitenland, langetermijnuitwisselingen, groepsreizen.
 • Cursusopties: algemeen, intensief, gespecialiseerd in interessegebieden zoals Internationale Zaken, Mode en Design, Media en Kunst, voorbereidingscursussen op taalexamens.
 • Accommodatieopties: in gastgezin, in residentie of eigen verblijf.
 • Duur: 2 weken, een maand, 3 maanden, 6 maanden of een jaar in het buitenland studeren - jij beslist!
 • Prijs: afhankelijk van de opties die je uitkiest, de bestemming en de periode in het jaar.

Hoe volg ik een opleiding aan een hogeschool of universiteit in het buitenland?

Droom je ervan om in het buitenland te studeren op een universiteit of hogeschool? Met EF kun je zes, negen maanden of een volledig studiejaar in het buitenland studeren, op één van onze 50 bestemmingen wereldwijd.

Je kunt zes maanden in New York, Vancouver of Berlijn doorbrengen om je voor te bereiden op een universitaire studie terwijl je je Engelse taalvaardigheden verbetert. We bieden gepersonaliseerde cursussen en University Pathway-programma's aan die jou voorbereiden op een opleiding of studie aan een hogeschool of universiteit in het buitenland.

De EF-checklist: welke keuzes moet ik maken om te studeren in het buitenland?

Of je nu op kot gaat, met familie en vrienden naar een vakantieparadijs vertrekt of besluit om te studeren in het buitenland: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ruim van tevoren met alle voorbereidingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om enkele weken, maanden of een jaar in het buitenland te studeren, of een semester in het buitenland te volgen, moet je namelijk enkele keuzes maken. Gebruik de EF-checklist om precies te weten wat er van jou verwacht wordt en wat je van EF kunt verwachten.

 1. Studieduur - Wil jij een aantal weken studeren in het buitenland? Twee maanden stagelopen? Of een geheel jaar in het buitenland verblijven? Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Afhankelijk van je dromen en ambities, kun je een 2 weken, 1 maand, 6 maanden of 1 jaar studeren in het buitenland.
 2. Bestemming - Studeren in Europa brengt