Gap year

Gap year
4.9
1690
(1.690 beoordelingen)
4.9

Net geslaagd of afgestudeerd? Kies voor een gap year of sabbatjaar en leer jezelf en de wereld beter kennen. Vertrek voor enkele maanden, een half jaar of een jaar naar het buitenland om een nieuwe taal en cultuur te leren kennen, vrijwilligerswerk te doen of op een high school in Amerika te studeren. Investeer in je toekomst en ontdek wat een EF Gap Year voor jou kan betekenen.

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50 + jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeFrankrijkDuitslandItalië

Waarom een sabbatjaar?

Een gap year in het buitenland is een ongekende belevenis. Tijdens je reis leer je binnen no time een andere taal en cultuur kennen, ontmoet je interessante mensen, doe je verschillende ervaringen op en kom je in situaties terecht waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo stap je uit jouw comfort zone, word je zelfstandig en ondernemend, krijg je een andere kijk op dingen en leer je jezelf steeds beter kennen.

Ben je net afgestudeerd en heb je zin om de wijde wereld in te trekken? Heb je er altijd al van gedroomd om:

 • Vlot meertalig te worden?
 • Een nieuw avontuur te beleven?
 • Vrienden van over de hele wereld te maken?
 • Een nieuw land en een nieuwe cultuur te ontdekken?
 • Onafhankelijk te worden?
 • Je CV te boosten met officiële taalcertificaten?
 • Jezelf voor te bereiden op een schitterende toekomst?
 • Het beste jaar van je leven te beleven?

Een sabbatjaar is een super leerzame ervaring. Je komt in een compleet nieuwe omgeving terecht, wordt een stuk zelfstandiger en hebt de tijd om na te denken over wat je in de toekomst echt wilt doen. Als je nog niet helemaal zeker weet wat je wilt studeren of als je gewoon zin hebt om je horizon te verbreden, is een gap year of sabbatjaar de juiste keuze.

Waarom een jaar naar het buitenland?

EF biedt verschillende mogelijkheden om jouw maanden, half jaar of jaar in het buitenland in te vullen zoals jij dat wilt. Een jaar naar het buitenland geeft jou de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en te weten te komen wat jij wilt in het leven. Wil je iets nieuws leren? Zo kiezen veel scholieren en studenten voor een taalcursus tijdens hun tussenjaar in het buitenland. EF heeft meer dan 50 eigen taalscholen in verschillende landen wereldwijd.

Je kunt kiezen om te werken en reizen, vrijwilligerswerk te doen of een stage te lopen. Ook kun je je bij EF voorbereiden op je internationale vervolgstudie of een Engels taalexamen. Wij helpen je op weg. Ben je heel ambitieus als sabbatjaar student? Dan kun je ook kiezen voor een uitgebreid gap year programma.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een sabbatjaar nemen waarin je 3 verschillende talen leert op 3 verschillende locaties? Of een taalcursus gecombineerd met een stage? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat zijn de mogelijkheden voor een sabbatjaar?

Als je hebt besloten om een sabbatjaar te nemen, dan is het tijd om na te gaan wat jouw mogelijkheden zijn. Zou je graag een taalcursus willen volgen of een periode stagelopen bij een internationaal bedrijf? Liever een maand naar het buitenland met een mini gap year? De mogelijkheden voor de invulling van jouw sabbatjaar buitenland zijn eindeloos. Hieronder vind je een overzicht van de ideeën en mogelijkheden bij EF.

 • Taalcursus: EF biedt taalcursussen op meer dan 50 locaties ter wereld aan, in 20 verschillende landen en in 10 talen, geschikt voor studenten op ieder niveau. Je bepaalt zelf de intensiteit van je cursus. Je kunt tevens rekenen op een uitgebreide planning bomvol culturele activiteiten.
 • Stage- of vrijwilligerswerk in het buitenland: EF helpt je bij het vinden van een plek om tijdens jouw gap year stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen. Zo ontwikkel je je taalvaardigheden in een professionele omgeving en geef je jouw CV een boost door tijdens jouw sabbatjaar te werken.
 • University Foundation Year: : In dit jaar word je klaargestoomd voor je bachelor in het buitenland. Je verkrijgt de vaardigheden die je nodig zult hebben tijdens je studie. Na het succesvol afronden van het programma word je gegarandeerd toegelaten tot één van onze ruim 150 partnerinstituten wereldwijd.
 • Pre-Master en pre-MBA programma: Tijdens dit jaar word je voorbereid op een Master of MBA in het buitenland. De programma’s bieden alle vereiste taaltechnische, academische en vakspecifieke vaardigheden voor een masterstudie of MBA.
 • Examenvoorbereiding Cambridge English, TOEFL, IELTS en TOEIC: EF helpt je bij de voorbereiding op het afleggen van officiële taalexamens zoals Cambridge English, TOEFL, IELTS en TOEIC. Ook kan EF je klaarstomen voor een examen in het Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Chinees of Japans.
 • EF Advanced Diploma Programma: Til je taalvaardigheid naar een hoger plan door intensieve Engelse taallessen te combineren met een vakgebied naar keuze. Een ideale voorbereiding op een vervolgstudie.

Bovenstaande sabbatjaar buitenland programma’s kunnen volledig naar jouw wensen samengesteld worden.

Wat voor type sabbatjaarstudent ben jij?

EF biedt een groot aantal sabbatjaar programma’s aan. Wat het best bij jou past, is afhankelijk van je leeftijd en de studiefase waarin je zit. Wat voor sabbatjaar student ben jij? Kies hieronder jouw laatste studieniveau uit en lees wat de mogelijkheden zijn bij EF!

Waar kun je naartoe tijdens een gap year in het buitenland?

EF biedt verschillende educatieve programma’s aan in 10 verschillende talen, op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Er zal dus altijd een reis tussen zitten die goed bij jou past! Hieronder vind je een overzicht van de locaties waaruit je kunt kiezen. Van een cursus Spaans in Costa Rica tot een jaar studeren in New York: aan jou de keuze!

Overige bestemmingen voor een zijn tussenjaar Italië, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Waarom kiezen voor een gap year met EF?

Al meer dan 50 jaar geven wij mensen van alle leeftijden en nationaliteiten de kans om nieuwe talen te leren en andere culturen te ontdekken. Eén van de mogelijkheden is deelname aan een gap year programma.

Voor velen is een sabbatjaar een onvergetelijke ervaring die ze zich hun hele leven zullen herinneren. EF vindt het daarom belangrijk dat je alles uit jouw gap year haalt. Met onze ervaring en toewijding zorgen wij ervoor dat jouw jaar perfect op jouw wensen is afgestemd. Wacht niet langer, ga een maand of een jaar naar het buitenland.

Wanneer je op tussenjaar gaat, is een goede voorbereiding op je vertrek ontzettend belangrijk. Voor jezelf, maar ook voor het thuisfront, je familie en vrienden. Gelukkig krijg je bij EF persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens als na jouw sabbatjaar. We helpen je bij het kiezen van een geschikt gap year programma, de accommodatie en allerlei andere praktische zaken. Je koffer zul je zelf moeten inpakken, maar voor alle overige sabbatjaar zaken kun je bij ons terecht! Een sabbatjaar geeft je tijd en ruimte om na te denken over jouw toekomstplannen. Welke studie wil ik volgen? Welke baan of carrière zal ik kiezen?

Nog meer voordelen van een gap year met EF

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van internationale educatieve programma's.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute toplocatie.
 • Innovatieve leersystemen: EF maakt gebruik van innovatieve leersystemen die samen met Cambridge University ontwikkeld zijn zodat je de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt. Onze eigen EF lesmethode wordt in elke school toegepast.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door de belangrijkste onderwijsorganisaties zoals the British council en ACCET.
 • De beste begeleiding: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na je cursus. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na je cursus gratis gebruikmaken van de online taaltrainingen van EF.
 • Een complete ervaring: EF biedt je naast een taaltraining ook een activiteitenprogramma aan met onder andere cultuur, sport en trips. Zo worden er dagelijks excursies en andere leuke activiteiten georganiseerd.
 • Scholen in eigen beheer: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van je opleiding.

Wat zijn de alternatieven voor een sabbatjaar?

Heb je de tijd of de middelen niet om op sabbatjaar te vertrekken? Vertrek een maand naar het buitenland om je talen te verbeteren en een nieuwe cultuur te ontdekken.

Profiteer van de vakantie na het middelbaar of tussen 2 studiejaren om je talenkennis op punt te brengen en toch een internationale ervaring te hebben op je CV. Bij EF kan je vanaf 2 weken vertrekken op taalcursus, voor zo lang jij wilt. Hoe langer je blijft, hoe meer vooruitgang je maakt natuurlijk!

Met interactieve lessen volgens het EF leersysteem en een agenda vol culturele en sociale activiteiten, zul je snel de taal machtig worden en vrienden van over de hele wereld maken. Vertrek elke week en fris je talenkennis op met behulp van locals.

Vier de start van je nieuwe leven op de stranden van Sydney of Los Angeles. Leer surfen in Miami of verken New York’s Broadway. Ga shoppen in het centrum van Londen of proef tapas in de Ramblas van Barcelona!

Ik wil een jaar naar het buitenland met EF, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats voor een sabbatjaar. Wil jij meer info? Of wil jij weten wat de kosten van een gap year buitenland zijn? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 03 202 30 70 of download een gratis brochure en ontvang alle informatie over een gap year buitenland. Klaar voor het jaar van je leven? Neem een sabbatjaar met EF!

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.