Uitwisseling

Uitwisseling
4.9
1562
(1.562 beoordelingen)
4.9

Uitwisselingsstudent worden? Een uitwisseling is een snelle en effectieve manier om een studie in het buitenland te volgen. EF biedt diverse uitwisselingsprogramma's aan, van een zomer in Cambridge tot een jaar op een middelbare school in Amerika. Ontdek een nieuwe cultuur, woon in een ander land en maak vrienden van over de hele wereld. Meer weten? Hieronder vind je alle informatie die je zoekt.

Uitwisseling

Gratis brochure

Zoek een programma

EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: Verenigde Staten
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeFrankrijkKoreaDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingapore
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 jaar
1-4 jaar
Particuliere middelbare school
Pak nu je kans om te studeren met studenten van over de hele wereld. Behaal een diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: Verenigde StatenEngeland

Waarom op uitwisseling naar het buitenland?

Ben jij net klaar met het middelbaar? Of ben je recentelijk begonnen aan jouw studie aan de universiteit of hogeschool? Dan is het tijd om na te denken over jouw toekomst. Word een uitwisselingsstudent in het buitenland, ontdek nieuwe talen en culturen en leer jezelf nog beter kennen.

Een uitwisselingsjaar in het buitenland is een geweldige manier om nieuwe ervaringen op te doen, een andere cultuur te ontdekken en tegelijkertijd een nieuwe taal te leren. Wij helpen je om je reis van begin tot eind te plannen, zodat jij je bij elke stap kunt ontspannen en optimaal kunt genieten van je tijd als taalstudent. Een uitwisseling duurt minimaal een paar weken tot maximaal een jaar en omvat altijd een aantal lessen en veel vrije tijd. Jouw taalvaardigheden gaan snel vooruit dankzij de taallessen en al je oefening in het dagelijks leven.

Het kan soms best eng zijn om in je eentje naar het een ander land te gaan, maar op een uitwisselingsproject van EF voorkom je de stress die bij zulke onzekerheid hoort. Onze decennialange kennis en ervaring verzekeren jou namelijk van een succesvolle ervaring. Daarnaast staan op al onze bestemmingen EF-medewerkers voor je klaar om je te begeleiden en helpen met al je vragen.

Trek als uitwisselingsstudent de wijde wereld in

Het doel van een taaluitwisseling is niet alleen het vloeiend leren spreken van een taal. Je verkrijgt er ook de culturele context mee die je nodig hebt om goed te kunnen communiceren. Hoe langer je in het gastland blijft, hoe beter je de cultuur zult begrijpen. Het wonen in een ander land kan een uitdaging zijn, maar juist uitdagingen zorgen ervoor dat je de wijde wereld beter leert kennen.

Ongeacht je leeftijd en reiservaring biedt het leven als een local je nieuwe inzichten. Elk leven in elke regio, elke stad en elk huishouden heeft immers zijn eigen smaak. Zelfs jaren later zul je mensen waarschijnlijk nog vertellen hoe jouw uitwisselingservaring jouw leven heeft veranderd.

Typische hoogtepunten zoals de gele schoolbus in de VS of het traditionele schooluniform in Engeland zorgen voor spannende ervaringen die je normaal alleen in films ziet. Kennismaken met een compleet ander schoolsysteem is een geweldige manier om te blijven leren en tegelijkertijd een pauze te nemen van je gebruikelijke schoolroutine. Als je erover denkt om je later aan te melden voor een universiteit in je gastland, kan het ook helpen om vertrouwd te raken met de leerroutine en mentaliteit in het lokale onderwijssysteem.

Een uitwisselingsprogramma geeft dieper inzicht

Het voornaamste doel van een uitwisselingsstudent is een nieuwe taal leren. Tegelijkertijd leer je ook een andere cultuur kennen, van binnen en buiten, door interculturele uitwisselingen. Een uitwisseling voortgezet onderwijs in het buitenland is een belevenis op zich.

Tijdens een uitwisselingsjaar middelbaar ervaar je het dagelijkse schoolleven in een nieuwe cultuur. Je volgt lessen met lokale studenten, sluit je aan bij clubs voor buitenschoolse activiteiten en beleeft evenementen die typisch zijn voor het land, zoals voetbalwedstrijden of het schoolbal.

Je kunt een uitwisselingsjaar ook gebruiken voor een taaljaar of een korter verblijf in het buitenland om de cultuur beter te leren kennen. Daarmee kun je vrije tijd combineren met leren van een taal.

Als je tijdens je uitwisselingsjaar een taalcursus gaat volgen, kun je de intensiteit van je cursus tot op zekere hoogte zelf bepalen, omdat je kunt kiezen uit verschillende soorten cursussen waarbij het aantal lessen varieert. Tijdens je uitwisselingsjaar kun je je persoonlijke interesses combineren met je taalcursus. Of het nu gaat om excursies, gevarieerde taaloefeningen zoals rollenspellen of online en offline keuzevakken zoals film, geschiedenis of het milieu, je zult genieten van het snel leren van de taal zonder de druk van het dagelijkse schoolleven te voelen.

Waar je in het begin wellicht moeite hebt om te aarden, voel je je hoe langer je in het gastland verblijft, steeds meer op je gemak als uitwisselingsstudent. Ongeacht welke leeftijd en reiservaring jij al hebt - een uitwisselingsproject geeft je een dieper inzicht in een nieuwe taal en cultuur, maar vooral ... in jezelf.

Ik wil op uitwisseling met EF, wat is de volgende stap?

Wacht niet langer, reserveer nu jouw plaats en word een uitwisselingsstudent. Wil je meer informatie? Of wil je weten wat de kosten van een uitwisselingsproject naar het buitenland zijn? Neem dan contact op met één van onze studiebegeleiders via 03 202 30 70 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie!

Veelgestelde vragen

Hoe word je een uitwisselingsstudent?

De makkelijkste manier om een uitwisselingsstudent te worden is door gebruik te maken van een uitwisselingsorganisatie. Dit kan de overheid zijn (denk aan Erasmus), maar ook een organisatie als EF. Een uitwisselingsaanbieder adviseert je over de bestemming, de duur en het type uitwisseling. Zodra je een uitwisselingsprogramma hebt gekozen en geboekt, wordt jouw tijd in het buitenland van begin tot eind uitgestippeld, van gastgezin tot extracurriculaire activiteiten.

Hoe oud moet je zijn om tot een uitwisselingsprogramma toegelaten te worden?

De leeftijdsgrens is 14 jaar en ouder voor onze internationale middelbare scholen. We bieden ook buitenlandse uitwisselingsprogramma's aan voor studenten en jongvolwassenen. Uitwisselingsstudenten zijn meestal tussen 16-24 jaar oud.

Hoelang duurt een uitwisseling in het buitenland?

Dat hangt af van de keuzes die jij zelf maakt voor jouw uitwisselingsjaar. Als middelbare scholier kun je bijvoorbeeld kiezen om een jaar lang op een Amerikaanse high school te verblijven. Als je liever werkervaring opdoet, dan is een au pair worden in Amerika echt iets voor jou. Ook bieden we kortere programma’s aan, van drie tot zes maanden, zoals taalreizen, taalkampen en taalcursussen op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Maak van de gelegenheid gebruik en besteed jouw zomervakantie in het buitenland om een taal te leren en een nieuwe cultuur te ontdekken. Je maakt nieuwe vrienden en neemt een onvergetelijke ervaring mee naar huis. Zo begin je energiek en vol goede moed aan het komende schooljaar of semester.

Waar kan ik een uitwisselingsprogramma volgen?

Als jij klaar bent voor een buitenlands avontuur met EF dan kun je kiezen uit een reeks van bestemmingen. Omdat zo veel landen tot de verbeelding spreken, is het moeilijk om überhaupt een bestemming te kiezen. Belangrijk is dat je kiest voor een bestemming die aansluit bij jouw wensen en behoeften. De meest populaire bestemmingen voor uitwisselingsprogramma’s zijn: Amerika, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan.

Kan ik ook op uitwisseling na het middelbaar?

Ben jij net geslaagd van het middelbaar en wil je wel eens ervaren hoe het is om in het buitenland een uitwisselingsproject te volgen? Dagelijks contact met internationale uitwisselingsstudenten, tijdens de lessen en pauzes, vergroot jouw kennis van de taal en cultuur zodat je elke dag iets nieuws leert. Wie weet maak jij ‘vrienden voor het leven’ en keer je na jouw uitwisseling middelbaar in het buitenland nog meermaals terug naar de plek waar je zo’n onvergetelijke tijd hebt beleeft.

Hoe draagt een uitwisseling bij aan mijn internationale carrière?

Wat te doen na de middelbare school? Starten met een opleiding aan de universiteit of hogeschool? Of op zoek naar een baan? Als jij nog niet zeker weet wat je precies wilt, dan is een uitwisselingsjaar een uitgelezen moment om jezelf beter te leren kennen. Kom er tijdens een studentenuitwisseling achter wat jouw kansen zijn op de huidige arbeidsmarkt.

Heb jij bijvoorbeeld nog goede kwalificaties nodig op jouw CV om aangenomen te worden bij een werkgever? Of, heb jij extra scholing nodig om die droombaan te vinden, bijvoorbeeld zakelijk Engels leren? Word dan uitwisselingsstudent, want een uitwisseling naar het buitenland biedt uitkomst.

Een uitwisselingsprogramma waarmee je professionele vaardigheden ontwikkelt, is een uitstekende manier om werkgevers te overtuigen van jouw kennen en kunnen. Het toont aan dat je zelfstandig en onafhankelijk bent en dat je uitdagingen niet schuwt. In internationale bedrijven komen zulke competenties goed van pas.

Hoeveel vrije tijd heb ik tijdens een uitwisselingsjaar?

Als je op uitwisseling naar het buitenland gaat, dan zit je niet alleen maar in de schoolbanken. Je hebt tijdens jouw uitwisselingsjaar meer dan genoeg tijd voor vrijetijdsbesteding. Denk aan activiteiten als volleybal, surfen, zwemmen, voetbal, basketbal en honkbal.

Als uitwisselingsstudent verbeter je jouw taalvaardigheden en leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen, mensen van over de hele wereld. Met hen ontdek je de buurt, de stad en het land van bestemming. Van hippe restaurants tot culturele en historische plekken. Samen ontdekken is belangrijk op elk studenten uitwisselingsprogramma van EF.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.