Gastgezin

Gastgezin
4.9
1823
(1.823 beoordelingen)
4.9

Beleef een maximale culturele uitwisseling door samen met andere internationale studenten bij een gastgezin te verblijven. Zo leer je de cultuur beter kennen, pak je uitdrukkingen makkelijker op en kom je thuis met een authentiek accent. Wil jij weten of bij een gastgezin verblijven iets voor jou is? Lees dan verder.

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeFrankrijkKoreaDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingapore
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: Verenigde StatenEngelandIerland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 jaar
1-4 jaar
Particuliere middelbare school
Pak nu je kans om te studeren met studenten van over de hele wereld. Behaal een diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: Verenigde StatenEngeland

De voordelen van een gastgezin

Een gastgezin biedt een volledige onderdompeling in de vreemde taal die jij wilt gaan leren in het buitenland. Omdat je dagelijks in die taal moet communiceren, ben je vanaf het begin meer gemotiveerd om de taal te leren. Met communicatie komt ook blootstelling aan lokale tradities en het leren van nieuwe woordenschat en uitdrukkingen van de alledaagse taal. Wat je tijdens de lessen leert, wordt iets wat je ook echt nodig hebt in het dagelijks leven met je gastgezin. Daarnaast heb je ook een plek in het buitenland die je je thuis kunt noemen.

Alle gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door ervaren EF-medewerkers en regelmatig bezocht om de kwaliteit en het comfort te bewaken. Tijdens de week verzorgt het gastgezin het ontbijt en diner, in het weekend worden alle maaltijden voorzien. De gastverblijven bevinden zich doorgaans in woonwijken doorheen de hele stad, dicht bij het openbaar vervoer. Veel gastgezinnen hebben al jarenlang ervaring, je voelt je meteen thuis! Kortom: ze maken je tijd in het buitenland compleet.

Een gastgezin kiezen

Hoe vind je nu een gastgezin? Daar hoef je je bij EF geen zorgen om te maken. Wij regelen dit voor je en het is zelfs bij de prijs inbegrepen!

  • Bij EF selecteren we de gastgezinnen zorgvuldig en onze lokale begeleiders kennen het gezin en de omgeving persoonlijk.
  • We zorgen ervoor dat het huishouden schoon en netjes is, dat het gezin je kan ondersteunen en vooral dat het goed bij je past. Dat laatste kun je zelf direct beïnvloeden door zoveel mogelijk informatie in te vullen op het inschrijfformulier.
  • Allergieën of angst voor bepaalde huisdieren zijn de belangrijkste factoren, maar er wordt ook rekening gehouden met je persoonlijke interesses en hobby's.
  • We proberen altijd een gastgezin te vinden dat zoveel mogelijk gemeen heeft met de uitwisselingsstudent. We willen tenslotte dat je je thuis voelt in je nieuwe omgeving.

Waarom kan je beter verblijven in een gastgezin tijdens een EF taalreis?

  • je moet de theorie uit de taallessen meteen toepassen in de praktijk
  • je leert de taal spreken zoals deze echt gesproken wordt, met een authentiek accent, slang en culturele uitdrukkingen
  • je leert niet enkel de taal, maar ook de cultuur begrijpen van je gastland
  • je treedt buiten je comfortzone en staat daarom meer open voor nieuwe ervaringen
  • je kan niet vervallen in je eigen moedertaal en gaat al na 2 nachten dromen in de taal van je gastland
  • iedere 6 weken ga je gegarandeerd een taalniveau vooruit

Het typische EF Gastgezin

Wat is nu een typisch EF Gastgezin? Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een standaard gastgezin, ze zijn allemaal verschillend. Je denkt waarschijnlijk aan een gezin met een vader, moeder, één of twee kinderen, een hond en een groot huis. Maar dat is niet noodzakelijk het geval bij je gastgezin.

Het kan zijn dat je in een gezin wordt geplaatst waar je broers of zussen krijgt, dat je alleen met een gastmoeder of -vader woont, of dat er tegelijkertijd een andere gaststudent woont. Bij EF kun je ook worden ondergebracht in een gastgezin met een vriend of vriendin die samen met jou naar het buitenland gaat.

Je kan gaan wonen in een appartement in de stad of een huis op het platteland. Misschien zijn er ook wel huisdieren! De gastgezinnen zijn net zo verschillend als normale gezinnen en elk gezin heeft zijn eigen bijzonderheden en specialiteiten.

Je moet er dus op voorbereid zijn dat de nieuwe omgeving je in het begin vreemd zal lijken en je moet je leren aanpassen. Je kunt er echter zeker van zijn dat het een unieke ervaring zal zijn die je voorbereidt op de rest van je leven.

Tijdens je tijd in het buitenland zul je te maken krijgen met een aantal uitdagingen (bijvoorbeeld heimwee), maar je gastgezin zal er altijd zijn om je te steunen en wil dat je een leuke tijd hebt.

Je wordt geaccepteerd als een volwaardig lid van het gezin. Dit betekent dat je ook deelneemt aan excursies met het gezin, samen met hen eet, maar ook meehelpt in het huishouden. Het is bijna vanzelfsprekend dat je ook je eigen kamer netjes houdt bij het gastgezin.

Het hoeft niet zo anders te zijn als thuis in Nederland, waar je moeder je vraagt om de vaatwasser leeg te halen of je vader wil dat je de lamp in de gang vervangt. Het beste is om de dingen met openheid, tolerantie en flexibiliteit te benaderen en van tevoren geen specifieke verwachtingen te vormen.

Gastgezin Engeland

Ga je op taalreis naar Londen, dan kan deze stad groots aanvoelen. In Londen alleen wonen bijna evenveel mensen als in Nederland. Een thuisbasis in deze metropool is geen overbodige luxe. Kies voor een gastgezin in Londen en ontdek de eerder gesloten cultuur van Engeland. Je krijgt een inzicht waar velen geen kans toe krijgen. Natuurlijk gaat dit op voor alle gastgezinnen in Engeland. Verblijf in een gastgezin in de zomervakantie en beleef de tijd van je leven!

Misschien ga je liever naar een andere Engelse bestemming dan Londen, zoals de nét wat kleinere steden Bristol of Manchester, de kustplaatsen Brighton, Bournemouth of Eastbourne of de historische steden Oxford of Cambridge. Welke bestemming je ook kiest voor jouw taalcursus in Engeland, EF zoekt het Engelse gastgezin dat bij jou past!

Verblijf bij een gastgezin in Engeland en leer meer dan alleen de Engelse taal. Leer de Engelse gewoonten en tradities kennen, beleef de feestdagen met je gastgezin en dompel jezelf volledig onder in een andere cultuur. Een Engels gastgezin maakt jouw leerervaring compleet!

Gastgezin Frankrijk

Frans leren in Frankrijk is de meest efficiënte manier om deze taal te leren. Pik het Frans accent op, ga samen zwemmen en picknicken tijdens het weekend. Ontdek de heerlijke Franse keuken, beleef een onvergetelijke tijd en blijf nog lang in contact na je vertrek. EF heeft gastgezinnen in Frankrijk in het hartje van Parijs en Nice.

Welke activiteiten je ook zult ondernemen met jouw Franse gastgezin, je kan er op rekenen dat de voertaal Frans zal zijn! Terwijl je in het dagelijkse leven van je gastgezin in Frankrijk opgaat leer je de taal stukken sneller. Het gaat als het ware vanzelf! Wat wil je nog meer? Een Frans gastgezin is de ideale manier om snel Frans te leren!

Gastgezin Amerika

Verblijf tijdens een uitwisselingsjaar in Amerika bij een gastgezin en ontdek dit fantastische land door de ogen van de lokale bevolking. En toch. Wanneer je voor het eerst Amerika bezoekt val je van de ene verwondering in de andere. De grootsheid, de cultuur, de andere manier van leven. Het is niet te vergelijken met België waar je makkelijk van A naar B kan fietsen. Hier neemt iedereen de wagen. Wat een betere gids kan je jou dan wensen dan een gastgezin. Vier samen met je gastgezin in Amerika Independence Day, Halloween, Thanksgiving en Kerstmis.

Gastgezinnen in Amerika zijn er in alle soorten en maten, wat natuurlijk ook niet vreemd is in zo'n groot land. De manier van leven in een gastgezin in het zonnige Californië zal verschillen van wanneer je bij een familie in New York gaat wonen. Maar wat jouw bestemming ook is, je kan erop rekenen dat er een geschikt gastgezin in Amerika voor jou is, en dat EF deze voor jou zal vinden!

Vertrek met EF naar het buitenland voor een taalcursus van 2 weken tot een volledig jaar. Dompel jezelf onder in een nieuwe taal, maak vrienden van over de hele wereld en beleef de tijd van je leven! Tijdens je trip met EF kan je ook kiezen voor een verblijf in residentie, op campus of in homeshare. Leer één of meerdere van onze 10 talen op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Vraag een gratis brochure aan voor meer informatie over onze programma’s.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.