Terug naar alle testen

Italiaans test

Gratis 15-minuten Italiaanse quiz. Direct resultaat.

Italiaans niveau test

Deze snelle Italiaanse test schat je niveau in, van beginner tot gevorderde. Het richt zich op je praktische Italiaanse taalvaardigheden in plaats van woordenschat, vervoeging of grammatica.

- Snelle Italiaanse quiz. Direct resultaat.

- Bekijk je niveau van beginner tot gevorderde.

- Deel je score met vrienden.

Doe de quiz

Inzicht krijgen in je Italiaans niveau

Of je nu van plan bent om in Italië te gaan studeren, wilt reizen, of gewoon nieuwsgierig bent hoeveel Italiaans je nog van school hebt onthouden, een online Italiaanse test kan precies zijn wat je nodig hebt. Deze test brengt je weer in contact met de taal en geeft je een algemeen idee van waar je staat. Voor een diepgaandere analyse van je Italiaanse niveau en trainingsbehoeften, neem alsjeblieft contact op. Onze onderwijsadviseurs helpen je graag.

Klaar om de Italiaanse test te doen?

Je gaat meerkeuzevragen beantwoorden.

Zorg dat je 15 minuten ongestoord de tijd hebt.

Zoek een rustige plek waar je je goed kunt concentreren.

Deel eerst een paar details

Over EF

Sinds 1965 toonaangevend in innovatie op het gebied van taaltraining

Meer dan 55 jaar

Ervaring met taalcursussen in het buitenland

Meer dan 600

EF scholen en kantoren

Meer dan 100

Landen waar EF actief is

Veelgestelde vragen

Om snel je niveau Italiaans te controleren, kun je een online test doen. Gratis online Italiaanse testen duren meestal minder dan 20 minuten en geven je een globaal idee van je niveau Italiaans. Als je een meer diepgaande beoordeling van je Italiaanse niveau nodig hebt, heb je een paar opties. Een betaald examen Italiaans is het meest officieel, maar een gratis ERK zelfevaluatie is nuttiger als je actief Italiaans studeert en je prioriteiten moet beheren. Ten slotte, als je van plan bent om je in te schrijven voor een cursus Italiaans, zul je bijna altijd een Italiaanse test krijgen voor plaatsingsdoeleinden.

De meeste Italiaanse testen geven je een score die overeenkomt met het ERK, dat zes niveaus heeft. Niveaus A1 en A2 worden als beginner beschouwd. Op deze niveaus kun je je Italiaans gebruiken voor alledaagse dingen zoals toerisme en het verzamelen van informatie. Niveaus B1 en B2 zijn gemiddeld. Op deze niveaus kun je je Italiaans gebruiken om je gedachten en plannen uit te leggen. Deze niveaus worden beschouwd als het minimum om in het Italiaans te werken, hoewel dat wel enigszins afhangt van het soort werk dat je gaat doen. Niveaus C1 en C2 zijn gevorderd. Op deze niveaus kun je comfortabel elke situatie in het Italiaans navigeren.

De beste Italiaanse test voor jou hangt af van je behoeften. Als je van plan bent om je Italiaanse certificering te gebruiken voor universitaire toelating of een ander specifiek doel, kijk dan eerst welke examens je universiteitsprogramma accepteert. De meest voorkomende Italiaanse examens zijn CELI (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana), CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) en PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri). Alle drie zijn betaalde examens die je moet afleggen in een gecertificeerd testcentrum. Meestal moet je je examendatum enkele maanden van tevoren reserveren.

Italiaanse testen zijn slechts een deel van de puzzel als je probeert je niveau te meten. Als een actieve student kan een leerdagboek minstens zo nuttig zijn als een test, omdat het je in staat stelt je voortgang in de loop van de tijd bij te houden. Noteer hoeveel je hebt gestudeerd, waaraan je hebt gewerkt, en je doelen en prestaties, allemaal op één plek. Overweeg om een archief van Italiaanse schrijfvoorbeelden en opnames van jezelf die Italiaans spreekt, op te nemen. Dit soort administratie helpt je gemotiveerd te blijven omdat je je eigen voortgang in de loop van de tijd kunt zien.