Terug naar alle testen

Spaans test

Gratis Spaanse quiz van 15 minuten. Direct resultaat.

Spaans niveau test

Deze 15-minuten durende Spaans test schat jouw niveau van Spaans in, van beginner tot gevorderd. In plaats van alleen op grammatica of woordenschat te focussen, kijkt deze quiz naar alledaagse Spaanse communicatievaardigheden.

- Snelle Spaanse quiz. Direct resultaat.

- Bekijk jouw niveau van beginner tot gevorderd.

- Deel je score met vrienden.

Doe de quiz

Inzicht krijgen in je Spaans niveau

Jouw Spaans niveau is uniek voor jou, jouw leerervaring en de manier waarop je Spaans gebruikt in je dagelijks leven (als je dat doet). Een Spaans test afleggen is een makkelijke manier om een idee te krijgen van je Spaans niveau, maar het is belangrijk om de beperkingen van elke test te erkennen in het meten van de volledige complexiteit van je individuele profiel. Het opstellen van een lijst met dingen die je in het Spaans wilt kunnen doen (presentaties geven, naar het buitenland reizen, boeken lezen, enz.) kan een andere manier zijn om naar je Spaans niveau te kijken. Naast een Spaans test kan een lijst met doelen de basis worden van je Spaanse studieplannen voor de toekomst.

Klaar om de Spaans test te doen?

Je gaat meerkeuzevragen beantwoorden.

Zorg dat je 15 minuten ongestoord de tijd hebt.

Zoek een rustige plek waar je je goed kunt concentreren.

Deel eerst een paar details

Over EF

Sinds 1965 toonaangevend in innovatie op het gebied van taaltraining

Meer dan 55 jaar

Ervaring met taalcursussen in het buitenland

Meer dan 600

EF scholen en kantoren

Meer dan 100

Landen waar EF actief is

Veelgestelde vragen

Een snelle manier om je Spaanse niveau te controleren is door een online Spaans test te doen. Deze quizzen zijn meestal gratis. Als je een Spaans taalcertificaat nodig hebt voor je werk of studie, moet je een betaald Spaans examen afleggen, zoals het DELE. Je kunt ook iemand die goed Spaans spreekt vragen om je te helpen bij het controleren van je Spaans niveau, hoewel ze je alleen een globaal idee kunnen geven als ze geen leraar zijn.

Er zijn veel manieren om je Spaans niveau te meten. De meest voor de hand liggende is het doen van een Spaans test, maar er zijn ook verschillende andere methoden. Je kunt een leerdagboek bijhouden waarin je je doelen, studies en successen vastlegt. Je kunt regelmatig met een native Spaanse spreker praten en hun hulp vragen bij het volgen van je vooruitgang. Ten slotte kun je een cursus Spaans volgen waarbij je leraar je voortgang zal meten.

Het ERK is de meest gebruikte standaard voor het meten van niveaus in het Spaans. Het heeft 6 niveaus verdeeld in 3 brede groepen (A, B, C) van beginner tot gevorderd. Op het beginnersniveau kun je in het Spaans spreken over alledaagse onderwerpen. Dit niveau is voldoende om als toerist naar een Spaanstalig land te reizen. Op het gemiddelde niveau kun je twijfels en zorgen uiten, verhalen vertellen en argumenten naar voren brengen, vooral over bekende onderwerpen. Een gemiddeld niveau is voldoende voor veel banen in het Spaans. Op gevorderd niveau kun je met gemak communiceren in het Spaans, zelfs als het onderwerp onbekend is.

Het beste Spaans examen voor jou hangt af van je behoeften. Als je werkgever of een organisatie je vraagt om je Spaans niveau te bewijzen, zullen ze meestal aangeven welk examen je moet afleggen. De meest erkende Spaanse examens zijn de DELE, de SIELE en de CELU. Maar mogelijk zijn geen van deze examens geschikt voor jou. Ze kosten allemaal geld en moeten maanden van tevoren worden ingepland. Als je niet verplicht bent om een gestandaardiseerd examen af te leggen, kan de beste Spaans test voor jou een van de gratis online opties zijn.