Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Geef uw kind een kerstcadeau om nooit te vergeten

Geef uw kind een kerstcadeau om nooit te vergeten

Hoe ouder kinderen worden, des te moeilijker het lijkt te worden om een kerstcadeau te vinden dat hen een leven lang zal bijblijven. Door de snelle technologische ontwikkelingen, snelle trendwijzigingen en de steeds kortere momenten van interesse in en appreciatie van nieuwe gadgets en producten is het haast onmogelijk geworden om een cadeau te vinden dat uw kinderen zal verrassen, verbazen en dat tegelijkertijd onvergetelijk is.

Er is echter een kerstcadeau dat nooit als vanzelfsprekend of als verouderd zal beschouwd worden: een taalreis in het buitenland.

Daarom hebben wij zes redenen opgesomd waarom u uw kind een taalreis naar het buitenland zou moeten schenken. (Dit cadeau kan u misschien niet inpakken, maar wij vermoeden dat dat niet nodig zal zijn om uw kind(eren) te verrassen):

1. Parlez-vous English?

Één of meerdere vreemde talen vloeiend kunnen spreken is op sociaal, educatief en professioneel vlak een enorm voordeel, maar ook in het dagdagelijkse leven is het onmisbaar!

2. Vrienden voor het leven

Op een taalreis komen studenten uit veel verschillende landen af die VEEL tijd samen doorbrengen. Hierdoor ontstaat de basis voor unieke internationale connecties en vriendschappen die uw kind een leven lang bijblijven.

3. “Life begins at the end of your comfort zone”

Dit citaat vat alles samen. Juist als we uitgedaagd worden in het leven, ontstaan nieuwe herinneringen en worden onze persoonlijkheden gevormd.

4. Leef als een local

Naar het buitenland gaan is één, maar een vreemde cultuur van binnenuit ervaren is iets helemaal anders. Wie in het buitenland studeert, dompelt zichzelf onder in de lokale cultuur en creëert daarmee een unieke ervaring en een nieuw gevoel van zelfstandigheid.

5. “If you love somebody, set them free”

Dit is niet alleen een zin uit een populair liefdesliedje, maar is ook op alle ouders van toepassing. Het geweldigste cadeau dat u uw kinderen kan geven, is vrijheid en onafhankelijkheid om hun eigen geweldige leven te leiden.

6. Nieuwe perspectieven

Waarschijnlijk heeft u het zelf al eens ervaren: het ontdekken van nieuwe plekken, ontmoeten van nieuwe mensen en ervaren van nieuwe culturen is fantastisch voor iemands toekomst en blik op het leven.

That’s a wrap. Succes met inpakken.

Wilt u uw kind een onvergetelijk cadeau schenken?Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen