GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Flying Class: een taalreis met de hele klas naar Malta

EF Flying Class: een taalreis met de hele klas naar Malta

Naar het buitenland gaan, of het nu voor een korte periode is of misschien wel permanent, het is een fantastische ervaring. Onze Flying Class-wedstrijd zorgde ervoor dat de leerlingen van één klas uit België allemaal samen voor 1 week op taalreis konden gaan naar Malta én daar de tijd van hun leven konden beleven. Wil je graag weten hoe hun avontuur eraan toe ging? Hieronder vind je een kort verslag van al hun ervaringen in Malta.

Flying Class: de wedstrijd

Wat moest deze klas doen om te winnen?

Elke klas die kans wilde maken op een ticket naar Malta moest een (originele/creatieve) foto van de ideale uitstap met de hele klas uploaden en nadien zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen! De winnende klas won vervolgens een trip van een week naar Malta, in samenwerking met AirMalta en Malta Tourism Authority! Onze Flying Class, 5 Humane Wetenschappen uit Mosa-RT in Maaseik, haalde de hoofdprijs binnen met een totaal van 891 stemmen!

Hun leerkracht Johan vertelt jullie met veel plezier over hun ervaringen…

Off we go …

In de krokusvakantie 2019 was het eindelijk zo ver, 5 Humane Wetenschappen van Mosa-RT ging gezamenlijk op taalreis met EF naar St. Julian’s in Malta! We gingen in de ideale periode: dankzij het prachtige weer konden we een boottocht naar de Blauwe Grot maken en genieten van een namiddag op het strand. Bovendien was het ook nog eens de periode van Carnaval en dus gingen we dit vieren in de hoofdstad Valletta. Zei er iemand “feest”?

Maar er werd niet alleen carnaval gevierd, de klas snoof ook een portie cultuur op door een bezoek te brengen aan de oude hoofdstad van Malta: Mdina. En de leerlingen werkten ook aan hun Engels: de week werd gestart met een orale evaluatie van hun Engelse niveau, en elke dag kregen ze in het internationale taalcentrum van EF drie uur Engelse taalles, maar niet op de standaard (passieve) schoolse manier, wél heel praktisch en actief.

Deze week maakte het voor ons helemaal duidelijk dat een taalreis niet saai hoeft te zijn, in tegendeel: je hebt daarnaast nog heel veel tijd om het nieuwe land te verkennen en tijd door te brengen met je (nieuwe) vrienden.

Zelf ook de reiskriebel te pakken?

Heb je na het lezen van deze blog goesting gekregen om te reizen en wil je net zoals onze Flying Class een onvergetelijke buitenlandse ervaring beleven? Dat kan, want met EF kan je kiezen voor een buitenlandse taalreis, stage, vrijwilligerswerk, … . Het is dan misschien niet met je hele klas, maar je krijgt nieuwe klasgenoten van over de hele wereld en zo maak je in no-time een hele hoop nieuwe en multiculturele vrienden!

Wil je graag meer informatie over jouw mogelijkheden? Vraag dan een brochure aan!

Wil jij ook een onvergetelijk buitenlands avontuur beleven?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden