GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Het hoeft niet altijd lang te zijn!

Mijn naam is Emke Meganck, ik ben 21 jaar oud. Al jarenlang ben ik geboeid door de Spaanse taal, zee en cultuur! Mijn eerste Spaanse ervaring was met EF in Malaga.
Het hoeft niet altijd lang te zijn!

Ik zat nog in het middelbaar toen mijn interesse in het Spaans al ontstond. Jammer genoeg kon ik geen Spaanse les volgen op mijn school. Daarom ben ik maar bovenop mijn lessen overdag naar een avondschool gegaan, zo graag wou ik het kunnen! Maar je weet wel hoe zo’n taallessen zijn: veel theorie en grammatica, maar weinig in praktijk… En toen ontdekte ik EF!

Met EF kon ik eindelijk het Spaans mondeling gaan oefenen. Aangezien ik graag in september wou beginnen met studeren, had ik slechts enkele weken zomervakantie. Daarom besliste ik om 3 weken met EF naar Malaga te gaan. De Costa del Sol!

Wat had ik dit goed gekozen. Het was een zalige ervaring met veel nieuwe vrienden, lekker eten en schitterend weer! Aangezien ik toch al wat Spaans had geleerd, kon ik op het tweede niveau starten. De lessen waren precies wat ik wou: chatear todo el tiempo…(veel praten) Ik leerde eindelijk alle theorie omzetten in praktijk. In het begin ging het moeilijk, maar dat is normaal. José, el profesor, was er altijd om je te helpen. Zei je iets fout, helemaal geen probleem, hier leer je echter uit!

Ook buiten de lessen was de sfeer super. Ik had vrienden van Amerika, Noorwegen, Duitsland, Nederland,.. noem maar op! Samen gingen we op onze vrije dagen naar het strand, of zelfs verder: een dagje Marbella! We maakten samen sushi in de keuken van de residentie of gingen uit eten in de buurt. Drie jaar later hoor ik ze nog steeds!

Zo zie je maar, je hoeft helemaal geen maanden te blijven om iets bij te leren of plezier te maken. Ook een kort verblijf in het buitenland levert je een schitterende ervaring op.  Als ik je één ding kan aanraden: gewoon doen!

Wil jij ook Spaans leren in Malaga?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer