GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Ik stopte met mijn studie. Wat nu?

Zaira is na haar HAVO begonnen met de studie MIC. Ze vond het moeilijk om op de middelbare school al een vervolgstudie te kiezen. Helaas bleek het ook niet de goede keuze. Zaira besloot in Miami haar Cambridge English diploma te behalen. Een jaar later en een stuk volwassener voelde zij zich wel klaar om te gaan studeren.
Ik stopte met mijn studie. Wat nu?

Na het behalen van mijn secundair diploma ben ik direct begonnen met de studie Media, Informatie & Communicatie. Ik vond het moeilijk om zo snel na de middelbare school een passende opleiding te kiezen. Het is natuurlijk best een belangrijke keuze en dat vond ik lastig. Uiteindelijk heb ik voor MIC gekozen. Ik kwam er echter snel achter dat ik het niet leuk vond en dat deze opleiding niet bij mij paste. Het was ook heel breed, en dat vond ik persoonlijk niet prettig. Ik ben toen na drie maanden gestopt.

Voordat ik stopte had ik al gekeken wat ik eventueel verder kon doen met de maanden die ik over zou hebben voor ik weer kon starten met een nieuwe studie. Ik wilde mijn tijd niet gaan verspillen met niks doen. Ik wilde altijd al graag naar het buitenland (het liefst naar Miami) en ben op het internet gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Het leek mij een goed idee om mijn overige maanden in te vullen met het leren van een taal. Ik had al eerder van EF gehoord en deze organisatie kwam ook meteen tevoorschijn tijdens het zoeken.

Na wat onderzoek te hebben gedaan heb ik uiteindelijk gekozen om voor 3 maanden naar Miami te gaan en daar een Cambridge Exam te doen. Ik heb gekozen om een Cambridge examen te doen, omdat dit examen je hele leven geldig is en dat leek mij super handig. Een andere reden is dat ik genoeg vooruitgang zou boeken tijdens mijn cursus Engels, omdat ik mijn nieuwe studie in het Engels wilde gaan doen. Ik ben dan ook inderdaad na mijn cursus de studie Leisure Management in het Engels gaan volgen en het gebruik van de Engelse taal nog veel meer kunnen verbeteren. Dit vanwege de goede start die ik door EF heb gehad.

Ik ben achteraf blij dat ik ben gestopt met de studie die niet goed genoeg bij mij paste en dat ik de resterende tijd heb ingevuld met een leerzame ervaring in het buitenland met EF. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en het heeft mij klaargestoomd om te starten met een nieuwe studie. Pas na mijn tijd in het buitenland had ik het gevoel dat ik klaar was om die nieuwe fase in te gaan. Vooral ook omdat je jezelf in het buitenland gewoon op een andere manier ontwikkelt als persoon.

Het programma wat ik met EF heb gedaan, heeft mij veel positieve dingen gebracht. Ik heb natuurlijk de taal geleerd maar ook mij als persoon ontwikkeld. Ik heb de mogelijkheid gekregen om mijn studie in het Engels te kunnen gaan volgen en door deze ervaring heb ik geleerd dat een avontuur aangaan in het buitenland in vele opzichten leerzaam is en het heeft mij gemotiveerd om in de toekomst nog veel meer avonturen aan te gaan.

Voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn/haar studie niet juist gekozen is, raad ik aan om ook een tijdje naar het buitenland te gaan. Het is goed om even afstand te nemen. Op die manier kom je er vanzelf achter wat wel goed bij je past. Ook ga je niet alleen veel leren, je gaat ook een super tijd hebben. Je gaat veel nieuwe internationale vrienden maken, je gaat nieuwe steden en een nieuw land leren kennen, geweldige activiteiten ondernemen en vooral genieten!

Wil jij net zoals Zaira naar Miami op taalreis?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer