GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De ultieme zomergids voor Londen

De ultieme zomergids voor Londen

Wanneer meer dan 10% van de Britse bevolking in Londen woont, kan je er absoluut zeker van zijn dat deze creatieve hoofdstad weet hoe ze haar inwoners (en bezoekers!) tijdens de zomermaanden tevreden moet houden.

Van heerlijk eten en openluchtoptredens die openbare parken omtoveren tot vrolijke festivalterreinen, tot vredige en prachtige meren waar zoetwaterzwemmers welkom zijn, de zomer in Londen heeft voor elk wat wils.

1. Festival fix

Als er één ding is dat we zeker weten, is dat Londenaren dol zijn op een zomerfestival. Als de zon schijnt, lijkt het wel of iedereen in de stad naar een van hun geliefde groene ruimtes trekt. Iconische openbare parken zoals Hyde Park, Victoria Park, Finsbury Park en Crystal Palace Park en zelfs historische huizen zoals Hampton Court Palace en Somerset House, vormen het decor voor ongelooflijke weekends vol livemuziek.

Met elk weekend tussen juni en september wel iets te doen, kan je elk muziekgenre verkennen en heel veel verschillende delen van Londen bezoeken door er gewoon zoveel mogelijk bij te wonen.

2. Foodie heaven

Londen is een stad waar je werkelijk ongelooflijke en innovatieve eetervaringen kunt opdoen zonder ook maar een voet in een restaurant te zetten. Het verkennen van de vele bruisende markten is een briljante manier om je een weg door de zomer te eten; van snelle snacks en warme hapjes tot volledige maaltijden, je kan keukens van over de hele wereld proeven zonder ooit een straat te verlaten. Verdwaal overdag op Camden Market en ga bij het vallen van de avond naar Brixton om de levendige sfeer van streetfood-maar-in-scheepscontainers op te snuiven. Wees gewaarschuwd: de verleidelijke geuren die van elke verkoper komen, maken het erg moeilijk om je volgende maaltijd te kiezen.

3. Craving culture

Londen is bijna overvol met musea en, met kunstgalerijen van wereldklasse die de confrontatie aangaan met wetenschappelijke, militaire, mode- en natuurhistorische musea, is er voor iedereen wel een ontzagwekkende galerij te vinden. Bovendien zijn er in de zomermaanden in Engeland nog steeds enkele regenachtige dagen, dus weten waar je een paar uur kunt schuilen voor het weer en de tentoonstellingen verkennen is altijd handig. Met zo veel om uit te kiezen (je zou een leven lang kunnen museumhoppen), helpt een National Art Pass je rondleidingen budgetvriendelijk te houden. Deze biedt gratis of goedkope toegang tot een reeks van de grootste en kleinste musea in Londen, waaronder Tate Modern, V&A, Natural History Museum, National Gallery en British Museum.

4. Neem een duik

Wat is een betere manier om op een warme dag af te koelen dan naar het water te gaan? In de stad zijn verschillende openbare, onverwarmde zwembaden in de open lucht, bekend als Lido's. Sommige zijn gebouwd in de jaren 1930 en zijn nog steeds omgeven door mooie kleedkamers met fel beschilderde houten deuren. Ga naar Brockwell Lido of Tooting Bec Lido in Zuid-Londen, en Parliament Hill Lido in Noord-Londen. Wil je een wat wilder zwemavontuur beleven, duik dan in een van de prachtige zwemvijvers van de stad, omgeven door bossen en groene parken. Een deel van het Serpentine Lake in Hyde Park is open voor zomerzwemmen, Beckenham Place Park heeft een historisch zwemmeer, en Hampstead Heath heeft populaire zwemvijvers voor dames, voor heren, en voor gemengde zwemgroepen.

5. Socialize at South Bank

De wijk South Bank ligt in het hart van de stad aan de rivier de Theems en is een van de bekendste centra voor kunst en cultuur in Londen. Hier vindt je het hele jaar door attracties zoals de London Eye, het Southbank Centre en het National Theatre, maar South Bank maakt zijn heldere en levendige reputatie het beste waar tijdens de zomer. Je vindt er concerten en optredens, kunsttentoonstellingen, live theatervoorstellingen, dj-sets in de open lucht en kermisattracties. Voor eten en drinken zijn er in de buurt briljante cafés, bars en restaurants, maar ook een indrukwekkend aantal straattrucks met eten en marktkraampjes die creatieve gastronomische traktaties uitdelen. Neem de metro of trein naar Waterloo om je in South Bank te bevinden, of steek de rivier over vanaf het metrostation Embankment.

6. Exercise Like a Londoner

De 'tube' (het ondergrondse treinnetwerk van de stad) is misschien de klassieke manier om je door de stad te verplaatsen, maar je kan niet veel sightseeing doen als je onder alle bezienswaardigheden door reist. Als je graag meer van Londen wilt zien en wat beweging wilt krijgen terwijl je de stad verkent, zoek dan een van de huurfietsen van de stad. 'Boris Bikes', zoals ze liefkozend worden genoemd, zijn in bijna elke straat te vinden, en kunnen worden teruggebracht naar elk ander fietspunt in de stad. Is fietsen niet genoeg voor jou? Doe dan mee met de nieuwste obsessie van Londenaren op het gebied van gezondheid en welzijn: parkrun. Kijk waar je dichtstbijzijnde wekelijkse parkrun wordt gehouden en kom op een zaterdagochtend opdagen om deel te nemen aan een gratis, gemeenschappelijke loop van vijf kilometer (of joggen, of wandelen), met een heleboel andere vriendelijke gezichten.

Ontdek Londen deze zomerLees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer