Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

New York ontdekken samen met EF

New York ontdekken samen met EF

Vorige zomer ben ik 2 weken naar Cambridge geweest om mijn Engelse taalvaardigheden te verbeteren. Ik kreeg de smaak goed te pakken en wilde al snel een volgende reis met EF beleven. Daarom koos ik voor New York! Dit keer bleef ik hier voor 3 weken.

Aankomst in the Big Apple

Na mijn aankomst op JFK stapte ik direct de EF-transfer in. De rit duurde 1 uurtje, maar de tijd vliegt voorbij als je door New York rijdt en je ogen uitkijkt. Vanuit de verte zagen we de wolkenkrabbers, ik kreeg steeds meer zin om naar de stad te gaan. Eenmaal op de campus aangekomen krijg je direct het gevoel dat je in een Amerikaanse high-school film zit. Voordat je op reis vertrekt krijg je toegang tot de myEF app. Door deze app had ik al een paar mensen leren kennen, ik zocht hun vrijwel meteen op.

The City

De eerste dag kon je direct kiezen om een welcome tour te doen door New York. Dit raad ik iedereen aan, want zo leer je ook welke trein je moet pakken enzovoort,… Ook bracht ik een bezoekje aan de Top Of The Rock, deze plek wordt beschouwd als een van de beste uitkijkpunt van New York. Verder ben ik de eerste week bezig geweest met het verkennen van de campus en Tarrytown (het dorpje waar de campus in ligt). Ook ben ik natuurlijk een keertje naar de mall geweest en New York City! De resterende twee weken ben ik bijna elke dag naar New York geweest. Dit viel gelukkig te combineren met mijn lessenschema.

Activiteiten

Er waren ook erg veel activiteiten te doen! Zelf heb ik ervoor gekozen om samen met EF 2 dagen naar Washington te gaan. We hebben onder andere: The Capitol, The White House en het graf van John F Kennedy bezocht. Ook heb ik veel andere activiteiten gedaan, zoals: een baseball game bezoeken, een dagje naar Philadelphia, Coney Island, Broadway the lion king, een movie night, en natuurlijk wat feestjes. Dit was allemaal goed georganiseerd door EF.

 

Mensen ontmoeten

Wat ik het leukste aan EF vind is het ontmoeten van mensen uit andere landen en andere culturen. Het is zo leuk om landen en gewoontes met elkaar te vergelijken en te vertellen over je land. Vorig jaar raakte ik bevriend met een meisje uit Hong Kong. In april is ze een weekje naar Nederland gekomen samen met haar ouders. Ik ben toen een dagje naar Amsterdam gegaan en het was super gezellig. Zo leuk om elkaar weer terug te zien!

Ik had deze ervaringen niet willen missen! En hopelijk ga ik aankomende zomer nog een keer op reis met EF!

Wil jij net zoals Sophie in New York studeren en internationale vrienden voor het leven maken?Ga op taalreis met EF

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen