Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

6 bijbanen om je reis naar het buitenland te bekostigen

6 bijbanen om je reis naar het buitenland te bekostigen

Wil jij graag starten aan een nieuw avontuur naar het buitenland, maar wil je portefeuille niet meewerken? Dan is een bijbaan de perfecte oplossing. Wij zochten voor jou de 6 best betaalde bijbanen zodat je in no time veel geld kan verdienen!

Klantenservice

Het klinkt niet meteen heel uitdagend, maar werken bij de klantenservice is wel degelijk een goed idee om snel naar het buitenland te kunnen vertrekken. Veel bedrijven hebben een tekort aan telefonische helpdesk medewerkers en zorgen er dan ook voor dat je goed betaald wordt. Zo kan je voltijds een opleiding volgen, waarna je halftijds kan gaan werken. Het loon is zeker in orde en het wordt ook nog eens verhoogd als je avond- of weekenddiensten doet.

Thuiszorg

Ben jij een krak in het uitvoeren van huishoudelijke taken? Verdien hier dan je geld mee! Werken in de thuiszorg houdt in dat je langsgaat bij bijvoorbeeld ouderen die zelfstandig wonen, maar zelf niet meer in staat zijn om hun huis schoon te maken. Bovendien kan je ook een babbeltje met deze mensen doen terwijl je voor wat extra zakgeld de woonkamer aan het afstoffen bent. Daarnaast kan je door de onregelmatigheidstoeslag nog extra geld verdienen!

Administratief

Verzekeraars, energiebedrijven en banken zijn vaak op zoek naar studenten die voor hen eenvoudige administratieve taken kunnen uitvoeren. En ze betalen hier goed voor. Je moet het dan natuurlijk wel aangenaam vinden om je vrije tijd in een kantoor te besteden, maar dat heb je toch wel over voor jouw reis naar het buitenland?

Logistiek

Een bijbaan in de logistieke sector bestaat uit: orders picken, bestellingen voorbereiden of dozen inpakken voor het distributie magazijn. Nadien moeten deze bestellingen natuurlijk ook worden bezorgd. Je kan dit werk halftijds doen en je wordt er tamelijk goed voor betaald. Daarnaast kan je in de vakantie vaak ook voltijds aan het werk, waardoor je nog sneller naar het buitenland kan vertrekken.

Horeca

Als je aan horeca denkt, denk je niet direct aan veel inkomsten. Je werkt vaak lange dagen voor een mager loon, maar dat is niet helemaal waar. Van het minimumloon, waar veel horecazaken mee werken, zal je inderdaad niet rijk worden. Maar van de fooi kan je zeker en vast rijk worden! En ook hier geldt: hoe meer uur je werkt, hoe meer geld er binnenkomt én dus fooi.

Promotie

Geraak jij ook altijd zo geïrriteerd van mensen die je aanspreken op straat omdat ze je iets willen verkopen? ‘Waarom doen die mensen dat werk?’ gaat er dan vaak door je hoofd. Het antwoord is eenvoudig: het verdient goed! En hoe! Naast een uitstekend uurloon kan je ook nog eens fantastische bonussen verdienen, waardoor je op 1 dag wel €100 kan verdienen. Een loon waar je ‘u’ tegen zegt, als je het mij vraagt.

 

Dit artikel is geschreven door Sira Hoogstraten, online marketeer bij StudentJob.

Heb jij je ideale bijbaan gevonden?Ga op taalreis met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen