GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Zo haal je het meeste uit je verblijf in de VS: 5 tips

Zo haal je het meeste uit je verblijf in de VS: 5 tips

De VS is een enorm land en dat wordt toch vaak makkelijk vergeten. In de VS alleen al passen bijvoorbeeld 30 Europese landen. Vanwege de grootte zijn er veel verschillende regionale accenten, culinaire ervaringen, historische monumenten en adembenemende landschappen waardoor elk gebied bijna als een eigen land aanvoelt. Toch zijn er enkele basistips waarmee je je kunt voorbereiden om het maximale uit je verblijf in de VS te halen.

1. Leer de taal

Engels studeren in de VS of bij een lokale familie wonen is een geweldige manier om je taalvaardigheden te verbeteren. Maar zelfs als je alleen maar voor een korte reis naar de VS gaat, is het belangrijk om van tevoren een aantal belangrijke zinnen te leren. Het belangrijkste woord om van tevoren te leren is "Thank you". Best makkelijk, toch? Andere woorden of zinnen die je moet proberen te leren zijn:

  • Hello (Hallo)

  • Excuse me (Neem me niet kwalijk)

  • Where is the bathroom? (Waar is het toilet?)

  • I don’t speak English (Ik spreek geen Engels)

  • Bonus one: Where is the closest In-n-Out?* (Waar is de dichtbijzijnde In-n-Out?)

*Dit is alleen mogelijk voor een reis in Californië, Nevada, Arizona, Utah, Texas en/of Oregon.

2. Geef je ober een fooi

De algemene regel is om 15% fooi te geven, tenzij je de service buitengewoon goed vindt, dan kun je 20% fooi geven. Ik weet dat dit voor veel mensen die uit een land komen waar fooi geven niet de norm is, gek kan lijken, maar een groot deel van het salaris van obers komt uit fooien. Dit is ook de reden waarom ik denk dat de klantenservice in de VS over het algemeen bovengemiddeld is - je voelt je echt verzorgd, zelfs als het een beetje overdreven lijkt.

Ze checken continu of alles in orde is, of je ketchup nodig hebt voor je frietjes, meer water, een rugmassage (oké, dat was maar een droom). Op deze manier proberen ze je vriend te worden tijdens je maaltijd. Zie het als volgt: je zult eerder een vriend helpen met een fooi dan een vreemde.

Houd er echter rekening mee dat deze norm niet overal wordt gehanteerd. In New York City (New Yorkers zullen het met me eens zijn) houden ze van hun East Coast-attitude. Je kunt ook gewoon een paar dollar geven voor een dure koffie, hulp met je koffer en andere kleine diensten.

3. Vroeg uit de veren!

Tenzij je een vakantie hebt geboekt waarbij je in een all-inclusive resort verblijft, moet je het beste uit je reis halen! Als je vroeg opstaat, profiteer je van de hele dag en kun je de massale groepen toeristen vermijden. Je kunt dan ook lekker uitgebreid ontbijten - avocado toast aan de westkust, bagels aan de oostkust, biscuits en gravy in het zuiden of eieren, spek en toast bijna overal.

4. Praat met de lokale bevolking

Er is een concept uit de gedragspsychologie dat de wereld onderverdeelt in kokosnoten of perziken. Kokosnoten zijn mensen, zoals Noord-Europeanen, die een tijdje nodig hebben om los te komen. Als ze zich eenmaal openstellen en het je lukt om door die harde schil heen te breken, kan het een hele aangename ervaring zijn. Amerikanen, of perziken, stellen zich daarentegen heel gemakkelijk open. Het is echter veel moeilijker om een diepgaande relatie met ze te hebben, vooral als je eenmaal door de kern heen bent.

Dat gezegd hebbende, de VS is een van de gemakkelijkste plaatsen ter wereld om met de plaatselijke bevolking te spreken en een praatje te maken. Je kunt beginnen met de weg te vragen, een tip voor een restaurant, of iemand vragen of je zijn hond mag aaien en dan verschillende vragen stellen over die hond. De mogelijkheden zijn eindeloos en misschien heb je wel het geluk om door te dringen tot de kern van de perzik.

5. Huur een auto

Tenzij je in San Francisco, New York City of Boston bent (om er maar een paar te noemen), zijn de meeste plaatsen in de VS niet wandelvriendelijk, laat staan openbaar-vervoervriendelijk. En om naar een andere stad, nationaal park of zelfs naar het huis van je buurman te gaan (ik overdrijf hier niet altijd), heb je een auto nodig.

Het is ook heel gewoon dat als je naar de supermarkt moet en die is een paar straten verderop, je erheen rijdt. Ik weet dat het belachelijk lijkt, maar het is gewoon een Amerikaanse norm, dus omarm het autorijden. Houd er wel rekening mee dat de prijzen duurder zijn als je een auto huurt en jonger bent dan 25 - tenzij je bevriend bent met een plaatselijke bewoner met een auto.

Houd dit in gedachten en geniet van een geweldig verblijf in de VS!

Leer Engels in de VSOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden