Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe overleef je in New York: 5 essentiële tips

Hoe overleef je in New York: 5 essentiële tips

De drukte in combinatie met de sprookjesachtige magie van New York maakt het tot een droombestemming voor veel mensen. Maar als je eenmaal in de Big Apple aankomt, kunnen alle felle lichten en drukke mensen wel eens iets overweldigender blijken dan verwacht.

Maak je geen zorgen – voor de eerste keer door eender welke stad navigeren kan een aanpassing zijn. Het is gewoon een kwestie van zorgen dat je zo goed mogelijk voorbereid bent voordat je je nieuwe omgeving leert kennen. Dus, om je klaar te stomen om deze stad aan te pakken, zijn hier enkele tips over hoe je kunt overleven in New York.

1. Wees voorzichtig als je door de straten van de stad loopt.

Zoals het een stereotype is, zijn New Yorkers altijd gehaast – tijd is immers geld. Ze hebben het vaak te druk (en zijn te gewend aan drukte) om toeristen of andere mensen in hun omgeving op te merken. Daarom is het belangrijk om de regels van de straat te respecteren. Loop nooit aan de linkerkant van de weg en stop nooit in het midden van de stoep. New Yorkers houden er niet van als mensen de weg versperren om een kaart te raadplegen of als ze midden op de stoep selfies nemen.

Veel mensen in New York rijden ook met de fiets om de stad te doorkruisen, dus zorg ervoor dat je niet op het fietspad loopt. Mensen zullen niet vriendelijk reageren – vooral niet op de Brooklyn Bridge!

2. Koop een MetroCard

Ook al is wandelen een van de beste manieren om de vele hoogtepunten van New York te verkennen, is het soms een snellere manier om per metro door de stad te navigeren. De gewone MetroCard heeft een echte dollarwaarde die elke keer dat je de metro neemt vermindert. Je kunt de kaart blijven aanvullen als je saldo op is. De kosten om de kaart zelf te kopen is $1.

Met deze kaart komen de kosten voor het nemen van de metro op $2,75 per rit. Je kunt een MetroCard kopen in elk metrostation, aan de kassa of aan de MetroCard automaat die zich in het metrostation bevindt.

3. Download Google Maps

Met zoveel straten, metrostations en drukke hoeken die er hetzelfde uitzien, is het niet moeilijk om een beetje gedesoriënteerd te raken in New York City. Als je op je hoede bent om er als een toerist uit te zien, gebruik dan gewoon Google Maps. Ook al klinkt het als een cliché tip, Google Maps kan erg handig zijn – vooral als het gaat voor het nemen van de metro.

De metro in New York kan in het begin eng zijn, maar als je eenmaal begrijpt of je uptown, downtown of midtown moet gaan is het een fluitje van een cent! Als je liever de technologie ontwijkt en de ouderwetse weg inslaat, zijn New Yorkers erg gewend aan toeristen. Dus als je ooit verdwaalt, aarzel dan niet om de weg te vragen.

4. Maak een schema

Bij een eerste bezoek aan New York is het belangrijk om de stad te verkennen met een schema. Het ontdekken van een stad van deze omvang kost tijd en energie, dus het kan nuttig zijn om vooraf te plannen wat je elke dag zou willen bezoeken. Geloof me, als je een schema hebt dat je moet volgen, zal dat je helpen om te ontspannen en echt te genieten van je verblijf in New York.

5. Check altijd het weer voordat je naar buiten gaat

Vergeet niet om rekening te houden met het weer, zowel bij het plannen van je reis naar New York als wanneer je er eenmaal bent. Controleer altijd de dagelijkse weersvoorspelling voordat je door de stad gaat ronddwalen. Het kan vaak onvoorspelbaar zijn tijdens de zomer en winter. Het kan bijzonder lastig zijn in de zomer, wanneer de AC op volle toeren draait in hotels en winkelcentra om de hitte te bestrijden – vergeet niet om een trui of sjaal in te pakken!

 

Ben je klaar om jouw New York avontuur te beginnen?Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur