Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zo moet je shoppen op Singles Day, Black Friday en Cyber Monday

Zo moet je shoppen op Singles Day, Black Friday en Cyber Monday

Ben jij goed op de hoogte van shoppingfeestdagen? November is namelijk dé perfecte maand om de nodige inkopen te doen! Er zijn mega goede kortingen tijdens Singles Day, Black Friday en Cyber Monday! Gezien de enorme lijst aan cadeau’s die je moet kopen voor de feestdagen, geven wij je graag wat handige tips om zoveel mogelijk tijd en geld te bespraren.
Zo moet je shoppen tijdens Singles Day, Black Friday en Cyber Monday!

Singles Day: 11 november

Wat in de jaren 90 is begonnen als een ‘anti-Valentijs’ feestdag voor vrijgezellen in China, is uitgegroeid tot ’s werelds grootste online winkeldag. De feestdag is ingevoerd door Alibaba en het is een groot succes.

In 2017 gaf het winkelend publiek in 24 uur tijd zelfs gezamelijk 25 miljard dollar uit! Wat deze feestdag zelfs groter maakte dan Black Friday. Om de verkoop te stimuleren, bieden bedrijven enorme kortingen aan. Hoewel Singles Day vooral in China gevierd wordt, is het ook steeds populairder in Amerika, Singapore, Thailand, Australië en Zuid-Afrika. Hier wonen vrijwel overal grote groepen Chinezen.

Shopping-tip:
Bookmark de pagina’s van producten die je wilt hebben en surf er op tijd naar toe. Alles is namelijk ontzettend snel uitverkocht!!

Black Friday: de vierde vrijdag van november

In 1924 besloot warenhuis Macy’s om de beroemde Parade te gebruiken ter promotie van een nieuwe uitverkoop op vrijdag na Thanksgiving. Funny fact: Black Friday dankt z’n naam aan de financiële situatie van de winkels die eraan meedoen. Deze zouden in één dag van het ‘rood’ (in de min) naar ‘het zwart’ (in de plus) gaan.

Bedrijven en winkels proberen op deze dag het maximale uit deze onofficiële feestdag te halen door “early bird” acties en “doorbusters” aan te bieden. De kortingen zijn vaak zo goed dat mensen buiten in de rij gaan staan. De meeste internationale winkelketens geven nu speciale kortingen op de vierde vrijdag van november. Inslaan dus!

Shopping-tip:
Onderzoek doen is key! Ontdek waar je de cadeaus kunt vinden waarnaar je op zoek bent en plan de efficiëntste route van winkel naar winkel. Zorg indien mogelijk dat je er al bent als de winkel opengaat! Dan is heb je de grootste kans dat ze jouw cadeau nog hebben.

Cyber Monday: de maandag na Black Friday

Gezien de gigantische Black Friday-drukte besloot de US National Retail Federation in 2005 om ook een “Cyber Monday” in het leven te roepen. Het idee was om webshops een speciale eigen feestdag te geven. Sindsdien is deze dag wereldberoemd en wordt-ie gevierd door e-commerce-bedrijven van over de hele wereld.

Net als Black Friday kun je flinke korting op topcadeaus krijgen, op basis van een ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’-systeem. In tegenstelling tot de Black Friday-uitverkoop zijn er online natuurlijk geen openings- en sluitingstijden, dus de kortingen zijn 24 uur geldig. En aangezien alles zich op internet plaatsvindt, beperkt Cyber Monday zich niet tot een bepaald geografisch gebied. Je kunt dus overal online inkopen doen, van New York tot Seoul.

Shopping-tip:
In de dagen voorafgaand aan Cyber Monday krijg je ongetwijfeld talloze e-mails en online advertenties van je favoriete merken. Bookmark de pagina’s waarop je iets wilt kopen en zoek naar goede deals voor cadeautjes voor vrienden en familie.
Tot slot: controleer vast je creditcardlimiet!

Winkelen in het shopping-feestdagenseizoen kan best overweldigend zijn. Maar als je vooraf een plan maakt, ben je niet alleen snel klaar maar zou je ook nog eens een hoop geld kunnen besparen!

Fijne feestdagen – en veel plezier met besparen!

Vind het perfecte cadeau voor mensen die van reizen houden!Ontdek bestemmingen!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Cultuur