GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Het ‘Gap Year’ van Marthe

Na mijn laatste examens op de middelbare school ben ik vertrokken naar Oxford voor een tussenjaar waar ik een examencursus 'Cambridge English' heb gevolgd. Het was de tijd van mijn leven!
Het ‘Gap Year’ van Marthe

Zes maanden in Oxford

In september, na mijn examens, vertrok ik voor een half jaar naar Oxford. Ik was nog niet toe aan een universitaire studie en dus leek een ‘gap year’ me een goede oplossing. Goed Engels leren was al snel mijn doel, sowieso in Engeland, maar welke plaats? Met Londen en Cambridge als opties in mijn hoofd ging ik langs op het kantoor van EF. Eenmaal thuis wist ik zeker dat ik naar Oxford wilde gaan, dat paste het beste bij me. Het kleinschalige sfeertje van de stad sprak me enorm aan en bovendien bleek het dé studentenstad van Engeland te zijn. Vanaf het moment dat ik aankwam in mijn nieuwe woonplaats voelde ik me er meteen thuis.

Ontzettend veel bijgeleerd

De eerste dag liepen we al rond met een grote groep mensen die ik van tevoren via een Whatsapp-groep had leren kennen. Bij een aantal van hen kwam ik ook in de klas en we hadden vanaf het begin echt een onwijs enthousiaste leraar. Ik mocht na zes weken een niveau omhoog en had het geluk dat ik dezelfde leraar hield. Ik heb ontzettend veel van hem geleerd, zowel op het gebied van taal als algemene kennis. In de kerstvakantie ben ik naar huis gegaan voor de feestdagen en dan is het wel weer even slikken om terug te gaan na die gezellige weken thuis. Gelukkig was ik al snel weer gewend en je vrienden daar voelen echt als familie, omdat je allemaal hetzelfde meemaakt. Vanaf de kerstvakantie had ik voorbereidingslessen voor het Cambridge examen. Het niveau hiervan was duidelijk een stap hoger, maar het was een uitdaging die ik graag aanging.

Bijzondere ervaring

In die zes maanden in het buitenland heb ik zoveel verschillende dingen meegemaakt dat je je bijna niet realiseert hoe bijzonder het eigenlijk is. Je moet er heel bewust van genieten, want voor je het weet is de tijd voorbij gevlogen. In de weekenden maakten we vaak leuke uitstapjes, met EF of op eigen houtje. Zo ben ik naar een musical in Londen geweest, heb ik Cambridge, Bath en de Harry Potter Studios bezocht, ben ik een paar keer lekker wezen shoppen in Londen en ben ik meerdere keren uit eten geweest met al mijn vriendinnen in het centrum van Oxford. Met als één van de hoogtepunten een heerlijke Engelse high tea met vriendinnen op mijn verjaardag.

Marthe van Vliet

Semester Examencursus bij EF Oxford

Wil jij net zoals Marthe Engels leren in Oxford?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer