GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

EF Ervaringen: Kawachi uit Japan bij EF Manchester

EF Ervaringen: Kawachi uit Japan bij EF Manchester

Hier is een interview met Mr.Kawachi, die vanaf april 2022 44 weken in het buitenland studeerde in Manchester, Engeland! Mr.Kawachi was in staat om in het buitenland te studeren ondanks vele ups en downs. We interviewden hem over zijn gedachten.

1.  Waarom besloot je in het buitenland te studeren?

Ten eerste heb ik altijd al interesse gehad in het buitenland. De tweede reden is dat ik in Japan niet naar de universiteit van mijn keuze kon gaan. Ik zag studeren in het buitenland toen als een goede kans.

 

2. Wat is het meest memorabele tijdens je verblijf?

Het meest gedenkwaardige was een sightseeing in Liverpool met mijn vrienden op mijn vrije dag! Liverpool is een stad in het noorden, net als Manchester, en het is niet zo ver weg, dus ik raad het je zeker aan.

 

3. Over wonen in het buitenland

In principe ben je vrij om uit te gaan. Maar als je laat thuiskomt of als je geen avondeten wilt, moet je van tevoren contact opnemen met je gastgezin. Ik denk dat elk huis zijn eigen regels heeft, dus het is een goed idee om deze te controleren wanneer je aankomt!

(Over transport)

Bussen zijn vaak te laat! Ik heb soms het gevoel dat de manier van denken anders is dan in Japan, waar het basisidee is om de tijd te nemen. Als je je tijd op een Japanse manier besteedt, zul je soms vroeg moeten vertrekken en moeten wachten, dus wees voorzichtig. Het is handig om een buskaart te kopen, en je kunt deze ook bij de receptie van de school kopen. (*Afhankelijk van het moment is het misschien niet mogelijk om een buskaart te kopen.) Vraag dit na bij het receptiepersoneel.

4. Voor degenen die overwegen om naar Manchester te gaan.

Manchester is een grotere stad dan ik had verwacht en ik denk dat je er zeker heen moet gaan, vooral als je van voetbal houdt! De stadions van City en United zijn gemakkelijk te bereiken met de bus of de trein. En als je van Liverpool houdt, ben je er in ongeveer 1 uur en 30 minuten met de trein. Je kunt zelfs een dagtrip naar Londen maken op je vrije dagen, dus ik denk dat de locatie geweldig is! Londen is wel een beetje duur, dus ik denk dat het een goed idee is om voor Manchester te kiezen!

 

5. Terugkijken.

Ik was erg nerveus op de eerste dag, maar ik maakte snel vrienden, ging sightseeën, ging naar het stadscentrum en had elke dag een geweldige tijd. Ik maakte me echt zorgen voordat ik ging en heb veel gepraat met de mensen die de leiding hadden bij EF, maar nu ben ik echt blij dat ik mijn vertrek niet heb uitgesteld.

In tegenstelling tot andere mensen ben ik niet naar de universiteit gegaan, dus ik heb veel plezier gehad en ik vraag me echt af hoe het universiteitsleven is. Maar nu ben ik heel blij dat ik ervoor heb kunnen kiezen om in het buitenland te studeren. Het was een geweldige ervaring en ik heb elke dag veel geleerd.

Leer Engels in ManchesterOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer