Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

20 tekenen dat je een vriend voor het leven hebt gemaakt

20 tekenen dat je een vriend voor het leven hebt gemaakt

Goede vrienden maken fantastische herinneringen, maar de beste soort vrienden zijn diegenen met wie je een onuitgesproken overeenkomst hebt om samen te lachen voor de rest van je leven. Zij zijn de eerste persoon die je belt als er iets, letterlijk alles, gebeurt. Maar je weet ook dat als je elkaar wekenlang niet zou zien, het nog steeds hetzelfde zou zijn als je elkaar weer zou terugzien. Studeren in het buitenland is een van de beste manieren om nieuwe levenslange vrienden te maken en dit is de manier om te zien wanneer je er een hebt gevonden.

1. Je bent op je gemak bij hen om al je vreemdste dromen te delen. Zelfs degene waar je een gênante liefde voor iemand in de klas hebt.

2. Je zult vaak een uur lang samen lachen zonder je ooit te herinneren wat er zo grappig was.

3. Je hebt elkaar in het buitenland leren kennen – ze zijn niet alleen een makker die je al je hele leven kent. Het is gemakkelijk om in contact te blijven met iemand die je altijd hebt gekend en die om de hoek woont, maar dit is een nieuwe vriend die je actief hebt moeten maken en met wie je in contact moet blijven. Het delen van spannende nieuwe ervaringen heeft je een band voor het leven opgeleverd.

4. Als er maar één van jullie honger heeft, krijgen jullie beiden eten en dineren jullie als koningen samen.

5. Als je vertrekt om een paar maanden apart te gaan reizen, zal het bij de hereniging zijn alsof je nooit bent vertrokken.

6. Of beter nog, je maakt het perfecte team en kan maandenlang samen op reis gaan. De kans is groot dat jullie allebei dezelfde dingen uit jullie avonturen willen halen, maar zelfs als jullie standpunten met elkaar in botsing komen, voelen jullie je op je gemak als jullie eerlijk zijn en weten dat elk argument dat zich voordoet, de volgende ochtend alweer verleden tijd is.

7. Jullie zijn ook partners in crime. Als één van jullie kattenkwaad veroorzaakt, weet iedereen dat de ander zeker ook op een of andere manier betrokken is.

8. Jullie kunnen brutaal eerlijk tegen elkaar zijn. Als je op het punt staat om het huis te verlaten in een outfit die niet vleiend is, zullen ze geen probleem hebben om het je rechtuit te vertellen, zodat je niet publiekelijk bekritiseerd wordt.

9. Zij zullen je het perfecte excuus vinden om de aankoop van chocolade of die nieuwe schoenen die je al wekenlang op het oog hebt, te rechtvaardigen. Ze willen gewoon dat je gelukkig bent en begrijpen dat chocolade = geluk.

10. Zij zijn de eerste persoon die je belt als je serieus advies nodig hebt, en andersom.

11. Jouw idee van het perfecte weekend samen kan een episch avontuur zijn of een heel weekend doorbrengen in je PJ’s en Netflix te bingen. Wat je ook doet, je weet dat je een leuke tijd zult hebben.

12. Als je in een taal spreekt die niet je moedertaal is, laten ze je je vaardigheden steeds opnieuw met hen oefenen, en ze lachen je uitspraak alleen maar uit als er niemand anders in de buurt is.

13. Je voelt je op je gemak om te huilen, want je weet dat ze vroeg of laat jouw schouder nodig zullen hebben om op te huilen.

14. Als je op het punt staat je ex te sms’en of te daten met iemand die niet goed voor je is (of allebei), zullen ze je tegenhouden. Ongeacht hoeveel je protesteert, ze weten wat het beste voor je is en ze zullen je altijd steunen.

15. Je kunt telepathisch communiceren. Alleen een bepaalde ‘blik’ tussen jullie twee kan soms meer zeggen dan een hele avond roddelen.

16. Ze zijn solidair, wat er ook gebeurt. Ze zullen je Instagram-post leuk vinden, ook al staat die niet op punt, en ze zullen nooit een onflatteuze foto van je online plaatsen, ook al zien ze er fantastisch uit.

17. Je kunt je geen leven zonder hen voorstellen. Zelfs als je oud bent, weet je dat je in hetzelfde rusthuis chaos zult veroorzaken.

18. Je bent niet bang om ze aan je familie voor te stellen. Je weet dat ze meteen worden geaccepteerd als een andere broer of zus.

19. Als je een verhaal vertelt aan een groep vrienden dat niet zo grappig is als je het je herinnert, zullen ze extra hard lachen om de ongemakkelijke stilte goed te maken.

20. Ze zullen ook liegen en wild (maar overtuigend) overdrijven bij het vertellen van verhalen om je veel cooler te laten lijken dan je eigenlijk bent.

 

Maak een levenslange vriend terwijl je in het buitenland studeertOntdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenleven