GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

5 betaalbare dingen om te doen in Londen

5 betaalbare dingen om te doen in Londen

Als je met een studentenbudget leeft, zul je al snel merken dat je geld niet al te ver reikt in The Big Smoke. Londen is berucht om zijn hoge kosten, dus het is de moeite waard om creatief te zijn met waar en wanneer je je geld uitgeeft.

Er zijn genoeg gratis dingen te doen in Londen, maar hier is onze top vijf van dingen die je kunt doen als je met een klein budget gaat studeren in Londen.

1. Staanplaatsen bij Shakespeare's Globe

Shakespeare's Globe is een openluchttheater dat is gebouwd om het originele theater uit 1599 na te bootsen. Het theater brengt op de meeste dagen van de week Shakespeare-voorstellingen, regen, hagel of zonneschijn.

Je kunt stoelen kopen bij de overdekte gebogen tribunes, maar de voordeligste kaartjes zijn die vooraan. Er zijn 700 kaartjes voor slechts £5 beschikbaar voor elke voorstelling. Het enige nadeel is dat ze alleen voor staanplaatsen zijn, maar je krijgt wel het beste zicht op het podium. Deze kaartjes staan bekend als groundlings, ter ere van de mensen die slechts een penny betaalden om een toneelstuk te zien in de tijd van Shakespeare.

2. Ga lekker wat eten

Brasserie Zedel is een prachtig ondergronds art deco Frans restaurant in het hart van Piccadilly Circus. Op het menu staan heerlijke Franse maaltijden en 's avonds vinden er in het statige gebouw cabaretvoorstellingen plaats, maar de echte topper is de driegangenlunch. Kies een voor-, hoofd- en nagerecht voor minder dan £20, met publiekslievelingen zoals steak en Creme Brulee die momenteel op het menu staan.

Een andere budgetvriendelijke Londense eetgelegenheid is Roti King, waar je heerlijke Maleisische roti en curry's kunt eten voor minder dan een tientje. Doe mee aan de lunchdrukte bij een van de twee eetgelegenheden in Euston en Battersea.

3. Dubbel plezier in de bus

De Londense metro is misschien wel de meest efficiënte manier om je te verplaatsen, maar zeker niet de meest mooie. De Londense dubbeldekkerbussen brengen je van A naar B terwijl je geniet van de bezienswaardigheden van de stad. Met een Oyster-kaart waarmee je de hele dag onbeperkt met de bus kunt reizen en die iets meer dan £5 kost, is het een veel betaalbaardere optie dan de Hop-on-Hop-off toeristenbussen.

De beste routes zijn nummer 24 die langs Westminster Abbey, Downing Street, Trafalgar Square en Hampstead Heath rijdt; de 9 die langs The Strand, Kensington Palace en Oxford Street door de rijkste buitenwijken van Londen rijdt en de 11 die langs Westminster, de Big Ben en de parlementsgebouwen rijdt en eindigt in het trendy Shoreditch.

4. Naar een voetbalwedstrijd

Als je graag een topvoetbalwedstrijd wilt zien, maar je budget is beperkt, koop dan een kaartje voor een wedstrijd van de Women's Super League. De 12-teamcompetitie groeit in populariteit en na de recente tweede plaats van de England Lionesses op het WK 2023 heeft vrouwenvoetbal de aandacht van het land getrokken met haar snelle aanvalsstijl en hoge vaardigheidsniveau.

Kaartjes voor de Londense teams Chelsea, Tottenham, West Ham en Arsenal kosten slechts £8-10 voor volwassenen. Hoewel het niet zo moeilijk is om kaartjes te bemachtigen als bij de Premier League, moet je van tevoren online kaartjes kopen om je plaats te garanderen.

5. Kijk of er studentenkorting is

Veel activiteiten, restaurants en winkels bieden kortingen voor studenten en de beste manier om van deze aanbiedingen te profiteren is door de app UNiDAYs of Totum te downloaden. Meld je gewoon aan met je studentenkaart van een school of instelling. Eenmaal geregistreerd, kun je tot 25% korting krijgen op alles van mode tot transport, fitness en gezondheid tot eten en restaurants.

Er zijn altijd meer aanbiedingen, dus neem altijd je studentenkaart mee en wees niet bang om naar studentenprijzen te vragen. Zelfs McDonalds biedt gratis hamburgers of ijs aan bij bepaalde voordelige maaltijden.

Gewapend met deze toptips ben je klaar om Londen te ervaren zonder je budget in gevaar te brengen.

Begin je reis. Studeer in het buitenland in Londen!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer