Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Top 10 steden om te bezoeken in 2020

Top 10 steden om te bezoeken in 2020

Dus, je wilt van 2020 een legendarisch jaar van reizen en avontuur maken, maar je weet niet waar je heen moet. Maak je niet druk, we helpen je! Hier is onze keuze voor de top 10 steden om in 2020 te bezoeken.

1. Sint-Petersburg

Ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’, de rivier de Neva en haar uitgebreide kanaalnetwerk kronkelt door elke hoek van Sint-Petersburg. Deze stad ligt op meer dan 100 eilanden en heeft, in vergelijking met zijn oudere en grotere broer Moskou, een Europees geïnspireerde sfeer. Prachtige architectuur is een van de kenmerken van deze stad. Ooit was het de thuisbasis van de rijkste en machtigste families van Rusland, maar nu zie je de kerken met koepels vlak naast de keizerlijke paleizen en de grote ballettheaters liggen. Sint-Petersburg is er zeker een stad voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers.

2. Perth

Reizigers die van plan zijn Australië te bezoeken gaan vaak naar het oosten en richten zich op de Gold Coast.

Maar, wat is er met het westen? Wees de drukte te slim af en ga in plaats daarvan naar het rustige, maar supercoole Perth, de hoofdstad van West-Australië, die vlak bij dat mooie, leuke strand ligt. De stad is de thuisbasis van genoeg trendy brunchplekken, geheime koffietuinen en verborgen bars om je sociale agenda vol te houden. De kustlijn heeft eindeloze zandstranden, pittoreske baaien en beschermde zeegebieden die gewoonweg smeken om gesnorkeld te worden.

3. Stockholm

Relatief compact en met honderden bruggen die de grote eilanden van Stockholm met elkaar verbinden, is de kleurrijke en vriendelijke hoofdstad van Zweden gemakkelijk te voet te verkennen. Je kunt door de mooie historische wijk zwerven op zoek naar knappe souvenirs, het Vasa-museum bezoeken om je te verwonderen over een voormalig gezonken groot houten oorlogsschip. En karaoke zingen in het ABBA-museum – en dat alles in één dag! Oh, en terwijl je hier bent, vergeet nie21t te ”Fika”. Dit is de oude Zweedse traditie om te stoppen voor een kopje koffie en een kaneelbroodje. *De hemel*

4. San Diego

Er is geen twijfel mogelijk: Hoewel LA de thuisbasis is van supersterren en de Hollywood glitter en glamour, is San Diego eigenlijk de coolste stad van Californië. Dit is de thuisbasis van verse vis taco’s , SUP yogalessen (ja, echt waar) en een verblijf op het strand tot zonsondergang om de beste golven te vangen. Waarom zou je gaan celebrity spotten als je grijze walvissen kon zien migreren met hun kalveren net voor de kust, of kijken naar een heel strand met zeeleeuwen die zonnen en spelen in de nevel?

5. Madrid

Madrid legt de klassieke Europese cultuur in lagen met het wereldse leven. Hier leiden de met bomen omringde boulevards je van het ene verzorgde groene park naar het andere, langs hipsterbuurten die ingeklemd liggen tussen elegante gebouwen en historische pleinen. Ontspannen en relaxed overdag bruist deze stad van energie als het donker is. Nachtraven zijn hier goed te vinden, met veel restaurants en bars die pas laat in de avond opengaan en weigeren te sluiten tot de zon begint op te komen.

6. Seoul

Futuristische technologie en oude traditie zijn twee kanten van dezelfde medaille in Seoul. Nieuw en oud bestaan naast elkaar in een soort energieke harmonie, waardoor een ongelooflijke omgeving voor innovatie en creativiteit ontstaat. De bloeiende kunstscene van de stad omvat een steeds groeiende lijst van galerijen, muziekvoorstellingen en festivals. Hier serveren enkele van de beste opkomende chefs van Azië ongelooflijke, zich steeds verder ontwikkelende fusiongerechten uit food trucks met uitzicht op eeuwenoude tempels en paleizen. Als je inspiratie wilt opdoen, kan Seoul je creatieve geest helemaal opladen.

7. Marrakech

Voor reizigers in West-Europa is de Marokkaanse hoofdstad slechts in een kort vluchtje te bereiken. Maar vergis je niet, het voelt alsof je een miljoen kilometer hebt afgelegd. Ga rechtstreeks naar Medina in het centrum van Marrakech – het ommuurde deel van de stad dat de oude binnenstad bevat. Hier zijn de drukke marktkraampjes en winkels die van alles verkopen, van zilveren ornamenten en handbeschilderde tegels tot felgekleurde stoffen en duizend verschillende specerijen, die in de kronkelende, smalle straatjes uitlopen. In een chaotisch koor van geluid is Marrakech levendig en oh zo exotisch.

8. Dublin

Tjonge, weet Dublin zijn bezoekers een goede tijd te bezorgen! Bezoek het Guinness-brouwhuis en de lokale whiskydestilleerderijen, geniet van wat cultuur in de bijzondere musea of prachtige historische bibliotheken, en vind vervolgens een leuke pub om naar een lokale folkband te kijken en de hele nacht door te dansen. Het is ook het perfecte startpunt om de rest van Ierland te verkennen: Dit is een land met enkele prachtige natuurlijke kusten en met bergen bedekte nationale parken.

9. Manchester

De traditionele grootmacht van Noord-Engeland wordt snel een van de meest populaire steden van het land om te bezoeken. Toeristen hebben ingezien dat het net zo dynamisch, creatief en levendig is als Londen, en het is goedkoper! Plus, het is de plek om een weekend door te brengen als je een muziekfan bent. Enkele van de meest iconische artiesten van Groot-Brittannië komen hier vandaan, waaronder Oasis, the 1975 en The Smiths, dus de live muziekscene in Manchester is enorm. ‘The next big thing’ zou gemakkelijk in de dichtstbijzijnde pub kunnen spelen.

10. Reykjavik

Bekend als het ‘Land van Vuur en IJs’, is IJsland een bestemming voor elke reiziger’s bucket list. Zelfs vanuit de kleine hoofdstad (waar trouwens meer dan genoeg toprestaurants te vinden zijn) zijn immense gletsjers, uitbarstende geisers en natuurlijke warmwaterbronnen waar je kunt zwemmen binnen handbereik. Voor de kust zijn bultruggen, dwergvinvissen en orka’s te zien en in de wintermaanden verlicht het noorderlicht de donkere nachtelijke hemel.

Reis zelf naar deze geweldige steden! Ontdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen