Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Een gids voor het verkennen van Miami

Een gids voor het verkennen van Miami

Miami verwelkomt 14 miljoen bezoekers per jaar en is een paradijs voor strandliefhebbers en kunstliefhebbers. Ook als je van vintage design en architectuur houdt, is Miami de perfecte plek voor jou. Ik heb een lijstje van de leukste plekken en activiteiten in Miami op een rijtje gezet. Hier mijn tips om het meeste uit je tijd in Miami te halen!

1. Outdoor Movie night in het Soundscape Park

Elk jaar worden er van oktober tot en met mei op woensdagavond gratis films vertoond in het Soundscape Park. Dit is een gezellig evenement waar je samen met andere mensen een film kan kijken tussen de palmbomen op het gazon. De film wordt geprojecteerd op de gigantische muur van de New World Symphony Hall.

2. Sport in Flamingo Park.

Flamingo Park ligt in het centrum van South Beach en omvat allerlei verschillende soorten sportcomplexen. Waaronder basketbalvelden, een honkbalveld, een voetbalveld, hardloopbanen, tennisbanen, en zelfs een zwembad. Deze tip komt vooral van pas voor degenen die van plan zijn een langere periode in Miami door te brengen – bijvoorbeeld om Engels te studeren.

3. Strandfitness

Een van de meest unieke manieren om van Miami te genieten is om naar de sportgebieden te gaan die op het strand liggen (ze heten Fitness Zones). Ik kan geen leukere omgeving bedenken om je kracht en cardio te verbeteren.

4. Excursie naar Everglades National Park

Een van de meest unieke landschappen in de VS is te vinden in de Florida Everglades. Dit gebied is een leefgebied voor veel bedreigde diersoorten en is een goede gelegenheid om de geschiedenis van de staat te leren kennen. Ook zijn er aantal alligators te zien en kan je er een tochtje met een moerasboot maken.

5. Miami Marlins Baseball Game

Het kijken naar honkbal is al tientallen jaren een geliefde bezigheid voor een groot deel van het land (het staat immers bekend als ‘America’s pastime’). In Miami kan je naar de beroemd Marlin’s kijken. Gegarandeerd een leuke dag!

6. Concerten

Beroemde kunstenaars maken bijna altijd een stop in Miami. Houd een oogje op de tournee en de ticketverkopen en zorg ervoor dat je zo snel mogelijk je tickets koopt.

7. Sunset Island Peddel Tour

Een van de coolste manieren om van Miami te genieten is per kajak. Deze peddeltocht voert je door de baai van Miami Beach. Ook maak je een stop bij een klein privé-eiland voor wat snacks en om toffe foto’s te maken.

8. Outlet winkelcentrum

Miami heeft een aantal van de beste winkelcentra ter wereld. Het is zeker de moeite waard om naar Dolphin Mall of Sawgrass Mall te gaan om te shoppen met heel veel kortingen.

9. Wynwood

Wynwood is een van de meest trendy gebieden in Miami en het is zeker de moeite waard om de graffiti in Wynwood Walls te bekijken. Ook zijn er veel geweldige kunstgalerieën in de buurt. Er zijn ook veel unieke winkels en heerlijke restaurants die je nergens anders zult vinden. En last but not least, er zijn een aantal geweldige plekken voor het nachtleven.

10. Biscayne National Park

Biscayne National Park is een van de enige nationale parken in de Verenigde Staten die voornamelijk onder water ligt en is een geweldige plek om te duiken en te snorkelen! Je vindt er namelijk veel koraalriffen en oude scheepswrakken. Het park strekt zich uit over een groot deel van de Florida Keys en Key Biscayne zelf. Ook is het slechts 20 minuten rijden van Miami Beach.

11. Zonsondergang bij South Point Park

South Point is een van de mooiste parken in South Beach. Dit is een prachtige plek om foto’s van de zonsondergang te maken, de Cruise Ships te zien vertrekken vanuit de haven van Miami. Ook kan je hier een wandeling maken over de South Point Pier.

12. Winkelen op Lincoln Road

Lincoln Road is al meer dan 50 jaar een van de meest populaire straten in South Beach. Het staat ook wel bekend als de “City Center” van South Beach. Lincoln Road is een geweldige plek om te winkelen en te dineren. Ook kan je een bezoek brengen aan de Farmer’s Market op zondag.

13. Little Havana

Miami heeft een Cubaanse sfeer en Little Havana is een van de beste plekken om de diversiteit die deze stad definieert te verkennen. Het is de perfecte plek om de authentieke Cubaanse keuken te proeven of te leren salsa dansen. Ervaar een nieuwe cultuur tijdens de Culturele Vrijdagfeesten die een keer per maand worden gehouden.

Studeer Engels in Miami met EFOntdek meer!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen