GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De ultieme zomergids voor Brighton

De ultieme zomergids voor Brighton

Als de zon schijnt, is er maar één plek waar de Britten willen zijn: aan zee! Sinds de 1800 is Brighton een van de beste strandbestemmingen van Engeland.

Brighton is echter veel meer dan alleen een badplaats. Het is ook een gastvrije en levendige stad waar tal van evenementen worden gehouden en het is een gerenommeerd knooppunt voor onafhankelijke creators en makers. En het is maar een korte treinreis van Londen. Wat wil je nog meer? Dit is onze ultieme gids om het meeste uit de vele geweldige elementen van Brighton te halen tijdens de zomer.

1. Ga naar Brighton Beach

We moeten beginnen met het strand, toch? Brighton heeft een lange, prachtige kust die zich westwaarts uitstrekt tot Hove en zelfs tot de nabijgelegen kustplaats Worthing. Dit geeft strandgangers volop mogelijkheden; ga zwemmen, chill op het strand of geniet van een lange wandelings langs de kust zonder het uitzicht op de zee te verliezen. Het is ook een kiezelstrand, dus er is minder kans dat je zand in je fish and chips krijgt (een gefrituurd Brits gerecht dat je absoluut moet proberen als je aan zee bent).

2. Bezoek de Pier(s)

Terwijl je op het strand bent, kan je de Brighton Palace Pier gewoon niet missen. Deze enorme pier, die zich uitstrekt van het centrum van de stad naar de zee, werd oorspronkelijk gebouwd in 1899, maar is in de loop der jaren uitgebreid om nu restaurants en zelfs een klein pretpark met achtbanen te hebben.

Ga naar het westen langs de kust en je zult de iconische overblijfselen van West Pier vinden. Alleen delen van het skelet van het gebouw zijn over, die uit de zee oprijzen om een coole plek voor een foto te creëren; het ziet er bijzonder dramatisch uit bij zonsondergang.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Pier

3. Festival fix

Wanneer de stad jaarlijks meer dan 60 verschillende festivals organiseert die kunst en cultuur vieren, van grote muziekpodia tot kleinere gemeenschapsactiviteiten, wetenschaps- en comedy-avonden en evenementen die alle rare en prachtige dingen vieren, is er voor ieder wat wils. In mei nemen Brighton Festival (dat als sinds 1967 loopt) en Brighton Fringe (een van Engelands grootste multi-art festivals) de stad en een groot deel van de omliggende gebieden in Sussex over.

Je vindt er theatershows, livemuziek en dansen, kunstvertoningen, filmvoorstellingen, literaire evenementen en nog veel, veel meer. Opkomende artiesten treden op tijdens The Great Escape Festival in mei, en elektronische dansmuziek wordt gedraaid op het Boundary Brighton festival in september. Mis in juni Brighton Carnival niet, dat nu 100 jaar bestaat.

4. Vier Pride

Het epische en inspirerende Brighton & Hove Pride evenement viert LGBTQ-gemeenschappen en bevordert gelijkheid en diversiteit. Deze week vol muziek en kunst bestaat al meer dan 50 jaar en wordt al lang aanbeden als een van de beste Pride-evenementen in het VK.

Elk jaar in de eerste week van augustus komen menigten samen voor een kleurrijke en vrolijke parade door het stadscentrum, en een muziekfestival met wereldberoemde artiesten wordt gehouden in Preston Park. Daar stop het niet; de ongelooflijke sfeer verspreidt zich over de hele stad, met veel van de evenementenruimtes en bedrijven in Brighton die ook Pride-evenementen organiseren om te vieren.

5. Winkelen in The Lanes

Het wereldberoemde deel van het stadscentrum van Brighton is een historisch gebied met smalle straatjes vol kleine boetiekjes, genaamd The Lanes. Dit gebied viert en toont het beste van het creatieve talent van Brighton. Hier kun je (en moet je) hele dagen doorbrengen met het verkennen van kleine winkeltjes, galerijen en boetieks die tot de nok toe gevuld zijn met antiek, lokale kunstwerken, op maat gemaakte sieraden, huishoudelijke artikelen en kleding.

Natuurlijk moet je uitrusten tijdens je expeditie door dit levendige labyrint, dus het is ook een must om de lekkernijen in de pubs, cafés en restaurants tussen deze winkels te proeven.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Lanes

6. Verken het Engelse platteland

Voor natuurliefhebbers is er veel meer in Brighton dan alleen de kustlijn. Net ten noorden van de stad en in westelijke richting tot in de groene glooiende heuvels van Sussex, ligt het South Downs National Park. Dit grote beschermde gebied is bezaaid met typische Engelse dorpjes (de perfecte plek om een cream tea te proberen of een traditionele Engelse pub te bezoeken), en het landschap zelf biedt zowel avontuur als rust. Wandelroutes en fietspaden doorkruisen de velden, graslanden en bossen, en er zijn tal van geweldige opties voor kamperen of glamping als je een nachtelijk avontuur wilt. Devil’s Dyke, op slechts 8 km van Brighton, is een indrukwekkende vallei die bekend staat om zijn prachtige uitzichten.

Learn English in BrightonExplore
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer