GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Het supertoffe gastgezin van Laine in Malta

Hi! Mijn naam is Laine en ik heb besloten om voor 3 weken Engels te leren in Malta. Ik heb gekozen om in een gastgezin te verblijven. Dit was supertof! Ook heb ik deelgenomen aan verschillende activiteiten. Lees hier mijn verhaal!
Het supertoffe gastgezin van Laine in Malta

Omdat ik graag mijn Engels wilde verbeteren en meer van de wereld wilde zien had ik besloten om samen met EF voor 3 weken naar Malta te vertrekken. Wat ik fijn vind aan EF is dat je goede begeleiding krijgt, maar dat ze je ook voldoende vrij laten om zelfstandig dingen te gaan ondernemen. Zo kreeg ik de kans om deel te nemen aan EF activiteiten en kon ik bepaalde plekken zelfstandig bezoeken. Als je vragen had of je je even wat minder voelde, stond de EF-staf klaar om me te helpen!

Supertof gastgezin

Ik had ervoor gekozen om in een gastgezin te verblijven en dit was een mega goede beslissing. Het gastgezin was supertof. Ik verbleef daar met nog 2 andere meisjes die allebei super vriendelijk waren. Ook de gastvrouw was super aardig. Ze kookte altijd (lekkere) verse gerechten, bracht ons naar school, gaf tips over wat leuke bezienswaardigheden, etc.

Gozo Safari en Blue Lagoon

Ook de EF activiteiten vond ik super leuk. Ik heb veel dingen gedaan en gezien die ik anders nooit zou hebben gedaan. Zo ben ik op een Gozo safaritocht geweest, dit was echt heel tof. We hebben allerlei dingen bezocht: van hoe zout gemaakt werd, tot plekken waar scènes van Game of Thrones werden gefilmd. Daarna kregen we de kans een frisse duik in het water te nemen.

Ook de activiteit naar blue lagoon was super tof. Het is adembenemend mooi! Het is echt nog mooier dan op de foto’s… Zonder te hoeven duiken zie je al mega veel visjes. Doordat het water zo helder was, kon je ook snel genoeg wegzwemmen wanneer er kwallen aankwamen, haha.

Deelnemen aan activiteiten zorgt er echt voor dat je je taalniveau verbetert. Ook leer je op deze manier meer mensen kennen dan je klasgenoten. Zo raak je betrokken in verschillende vriendengroepen en leer je langzaam meer en meer mensen kennen. In het algemeen ga ik de activiteiten niet snel vergeten omdat we heel toffe begeleiders hadden!

Memories for ever

Ik hou heel veel leuke herinneringen over aan mijn taalreis Malta. Ook heb ik er zot veel geleerd. Je leert zoveel meer dan enkel een taal als je dit avontuur aangaat. Natuurlijk ga ik al de mensen die ik heb leren kennen niet snel vergeten. Mede dankzij hen heb ik een fantastische reis beleefd. De gastvrijheid van de mensen die daar wonen, zal ik niet snel vergeten. Ze staan altijd open om een paar van jouw vragen te beantwoorden of om een paar plaatselijke lekkernijen aan jou voor te stellen.

De beste herinneringen heb ik aan Valletta en Mdina. Vanaf dat je de grote toegangspoort van Mdina doorstapt, lijkt het alsof je teruggaat in de tijd. Het is een super kleine, maar super gezellige stad. Valletta is dan weer iets groter, maar zeker niet minder mooi. Je kan een wandeltocht doen langs het water, dus ook de rand van de stad eigenlijk, maar je ook onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van Malta. Zo hebben ze een oorlogsmuseum waar je voor weinig geld ook een beetje de geschiedenis leert kennen.

Ook met EF een taal leren?Ontdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer