GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Multitalenjaar naar Madrid, Honolulu en Santa Barbara

Hey, ik ben Zita en in mijn Gap Year ben ik 18 weken naar Madrid geweest, 12 weken naar Honolulu en 6 weken naar Santa Barbara. Op al deze plekken heb ik zo veel nieuwe mensen leren kennen en fantastische ervaringen op gedaan, ik zou het zo opnieuw willen doen!
Multitalenjaar naar Madrid, Honolulu en Santa Barbara

Ik wou heel graag een jaartje in het buitenland studeren. Ik besloot om een gap year te nemen en ik koos 3 bestemmingen uit, een multitalenjaar. Zo kon ik in 1 jaar meerdere talen leren! Ik ging naar Madrid, Honolulu en Santa Barbara.

EF is het totaalpakket! Je boekt, en je hebt meteen alles en je ben ook zeker van alles dat je boekt; dat de kwaliteit goed is bijvoorbeeld. Want je wordt bv niet naar een lokaal schooltje gestuurd ergens, de school zelf en de leerkrachten zijn allemaal van EF. Daarnaast weet je ook met zekerheid je bestemming, en dat je in een stad terechtkomt, niet ergens in een dorp op het platteland.

Internationale vrienden

De nieuwe mensen van over de hele wereld die je leert kennen was voor mij het meest geslaagde deel van het jaar. Ik had een multitalenjaar gedaan en zat de eerste 4 maanden in Madrid. Daar had ik 2 heel goede vriendinnen leren kennen van Amerika. De ene woont in San Diego en de andere in Seattle. Toen ik in Santa Barbara was een half jaar later na ons afscheid, ben ik dan naar Seattle gevlogen. Dat waren echt 4 geweldige dagen. Ze leidde mij rond, we spraken af met haar vrienden, ik at samen met haar familie. Ik voelde me echt een zus, ze waren zo gastvrij. En daarnaast vond ik Seattle ook nog eens een super leuke stad.

Activiteiten en herinneringen

Mijn eerste maand in Madrid ben ik op surftrip gegaan met EF, naar het noorden van Spanje. De uitleg werd daar ook allemaal gegeven in het Spaans, in het begin is dat moeilijk maar uiteindelijk leer je daar echt veel van.

Een mooiste herinnering kiezen is heel moeilijk, zeker omdat ik zo lang ben weggeweest en ik zo veel mooie herinneringen heb. Alles is letterlijk een mooie herinnering, dat hele jaar was het allerbeste ooit. Als ik één iets zou benoemen, zou ik de andere herinneringen “benadelen”.

Ik moet wel zeggen dat je tijdens zo een EF jaar emoties ervaart die je nog nooit eerder hebt gehad. Dat had ik vooral de dag voor mijn vertrek in september, toen ik nog even door Antwerpen fietste. Dat was echt een heel raar moment, wetende dat je er zolang niet zal zijn. Hetzelfde bij de terugkomst, dat is echt onbeschrijfelijk om dan iedereen terug te zien.

Als je de kans krijgt om in het buitenland te studeren, neem ze! Je zal zoveel nieuwe vrienden maken!

Wil jij ook op gap year?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 12 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer