GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 manieren om je horizon te verbreden terwijl je thuis vastzit

10 manieren om je horizon te verbreden terwijl je thuis vastzit

Het kan frustrerend zijn om langdurig thuis te moeten blijven. Het is gemakkelijk om je geïrriteerd, verveeld of onrustig te voelen, vooral als je niet gewend bent om zo lang binnen te zijn. In tijden als deze is het belangrijk om productief te zijn; dingen gedaan krijgen, een to-do lijstje aanvinken, en het uitbreiden van je interesses, activiteiten en kennis zal zeker helpen om de “cabin fever” te verlichten.

Maak je geen zorgen, ik heb ook rekening gehouden met wat quality time met Netflix – het gaat allemaal om de balans.

Hier zijn 10 manieren om je horizon te verbreden terwijl je thuis vastzit.

1. Zoek een nieuwe routine

Eerst en vooral, zorg ervoor dat je in de juiste mindset zit. Als je gebruikelijke routine is verstoord, is het makkelijk om je verstrooid te voelen. Zoek een nieuwe routine en hou je eraan vast; probeer elke ochtend op dezelfde tijd op te staan, doe eerst iets actiefs en neem de lunch mee naar buiten als je kunt. Dagelijkse routines kunnen ons echt helpen om gefocust te blijven.

2. Leer een nieuwe vaardigheid

Je hebt ineens al die vrije tijd op je handen, dus wat is een betere manier om die tijd door te brengen dan iets te doen wat je altijd al wilde doen, maar waar je nooit de tijd voor hebt gevonden? Schrijf je in voor een nieuwe online cursus, schrijf je in op een yogakanaal of begin eindelijk een nieuwe taal te leren. Als je thuis vastzit met anderen, kun je samen oefenen.

3. Films of TV-programma’s bekijken in een nieuwe taal

Dit is vooral nuttig als je op dit moment een nieuwe taal leert en je je woordenschat wilt uitbreiden. Er zijn veel films in vreemde talen beschikbaar op Netflix, waarvan vele prachtig zijn opgenomen op verre locaties. Als je Spaans leert, is “Roma” een must-see!

4. Connect

Of het nu gaat om WhatsApp, Skype of een goed ouderwets telefoontje, het is nog nooit zo makkelijk geweest om contact te maken met vrienden en familie over de hele wereld. Neem contact op met oude vrienden en zie hoe het met hen gaat. Misschien is het nu ook een goed moment om je LinkedIn-profiel aan te maken of bij te werken en te netwerken met schoolvrienden of oude collega’s. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je in contact blijft.

5. Ontdek een nieuw deel van de wereld, in je pantoffels

Travel writing is geweldig, het heeft de mogelijkheid om je op te halen en te vervoeren naar een andere tijd en plaats, voor zo lang als je wilt. Pak gewoon een inspirerend reisboek of een roman op die zich afspeelt in een land waar je nog nooit bent geweest en verdwaal in de pagina’s.

6. Ontwikkel je kookkunsten

Een van de beste dingen van thuis zijn? Onbeperkte toegang tot de keuken. Als je naar een supermarkt kunt gaan, waarom kies je dan niet een maaltijd uit, doe een beetje onderzoek online of in een kookboek, en probeer wat nieuwe exotische recepten uit. Je zult waarschijnlijk ook een nieuwe vaardigheid leren!

7. Train je groene vingers

Als je toegang hebt tot de buitenruimte, probeer dan wat te tuinieren en maak er een klein buitenverblijf van. Als je geen tuin hebt, probeer dan een avocadoboom te kweken. Niets is beter dan het planten van een zaadje en het zien groeien – let op, het is wel verslavend.

8. Plan je volgende avontuur

Je kunt nu misschien niet reizen, maar je kunt wel een reis plannen. Ga online en doe wat onderzoek naar een land of stad, en noteer interessante dingen om te doen en te zien. Als er een andere taal wordt gesproken, overweeg dan om vooraf een paar sleutelzinnen te leren. Als de tijd rijp is, dan hoef je alleen maar te boeken.

9. Switch off

De online wereld kan soms overweldigend zijn, dus denk er eens over na om de tijd die je op je scherm hebt te verminderen of om je scherm een tijdje helemaal uit te schakelen. Een pauze inlassen van digitaal nieuws en sociale media kan wonderen doen voor onze geestelijke gezondheid. Als je kunt, laat je telefoon thuis, ga naar buiten en haal wat frisse lucht. Je zult je in een mum van tijd ontspannen, opgelucht en opgefrist voelen, wat mij tot mijn laatste punt brengt.

10. Relax

Hoewel het goed is om bezig te blijven als je thuis vastzit, hoe vaak krijg je dan de kans om je volledig te ontspannen? Wanneer je vertraagt en een stapje terug doet van je gebruikelijke drukke leven, kan het zijn dat je een creatief talent of interesse ontdekt waarvan je niet wist dat je die had.

Versterk jouw vaardigheden nog meer met een taalcursusOntdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden