Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Hoe haal je het beste uit je tijd thuis: Leer een taal vanuit je zetel

Hoe

Leven in het digitale tijdperk heeft zijn voordelen – vooral als het gaat om het leren van talen (en hondenvideo’s ): weg zijn de dagen dat je een zwaar boek vol met Engelse grammatica moest meesleuren en naar de bibliotheek moest slepen. Nu kun je een nieuwe taal leren en je voorbereiden op je wereldwijde toekomst zonder dat je de zetel hoeft te verlaten. En er zijn geen studieboeken of examens aan te pas gekomen.

We hebben een lijst samengesteld van entertainende en relatief moeiteloze manieren waarop je je taalvaardigheden kunt bijschaven vanuit het comfort van je living:

Luister naar gratis podcasts om je taalvaardigheid thuis te verbeteren

Wat is er beter dan op de zetel te liggen met een koptelefoon en te luisteren naar je favoriete podcasts? Het is jouw vrijheid om het onderwerp te kiezen en het in de originele taal te beluisteren. Hier zijn een aantal fantastische gratis podcasts voor het leren van talen om je te helpen je vaardigheden te verbeteren – kies uit onze top vijf podcasts in het Engels of Duits.

Leer thuis een taal met Netflix

Netflix is de perfecte manier om op een zo ontspannen mogelijke manier aan je taalvaardigheid te werken. Hier is onze selectie van de beste shows om Engels mee te leren. Als je op zoek bent naar andere talen, kijk dan eens naar onze favoriete Spaanse, Duitse en Franse Netflix shows.

Lees boeken in de originele taal

Iedereen mag dan tegenwoordig de hele dag op zijn of haar smartphone zitten, maar er is iets unieks charmants aan het zitten om een echt boek te lezen. Er is ook iets bijzonder effectiefs aan voor degenen onder jullie die graag hun Engelse vaardigheden willen verbeteren. Dit is het juiste moment om die Engelse literatuurklassiekers af te stoffen. Als je een boek in de originele taal leest, kun je het met nieuwe ogen zien – en krijg je een geweldige woordenschatboost! Hier zijn onze top 10 van beste boeken om Engels mee te leren.

Engels leren met muziek

Mensen zeggen altijd dat het meezingen van liedjes je kan helpen om Engels te leren – maar wat als de mensen die de teksten hebben geschreven niet helemaal zeker waren van alle taalregels en eigenaardigheden? Je muziekbibliotheek kan een slagveld vol woordmisdaden en grammatica misdrijven zijn, wat eigenlijk goed nieuws is: We hebben enkele van de slechtste voorbeelden verzameld om de beste oefeningen te maken, om je te helpen je Engels te verbeteren dankzij slechte teksten.

Leer elke dag nieuwe woorden

Samen met de uitspraak en de grammatica is een van de grootste uitdagingen voor de Engelse taalleerlingen de woordenschat. Probeer je woordenschat te verrijken door elke dag nieuwe woorden te leren – en waarom zou je niet beginnen met een van onze handige lijstjes. Ontdek de mooiste woorden in het Engels, de woorden die mensen het meest verwarren of bekijk de vreemdste woorden in tien verschillende talen.

Er is ook geen betere manier om je uitspraak te oefenen en te werken aan je accent dan thuis met je familie of vrienden een paar Engelstalige tong twisters uit te proberen.

Leer een taal ook in het buitenlandOntdek meer!