GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Leer Engels met deze 11 gratis podcasts

Leer Engels met deze 11 gratis podcasts

We leven in een digitaal tijdperk; in een tijd waarin alles, van het bestellen van boodschappen tot het aanleren van nieuwe vaardigheden, zeer toegankelijk en gemakkelijk is. Dit geldt vooral voor het leren van talen. Nu kun je Engels leren met slechts een paar tikken – alles wat je nodig hebt is je telefoon, laptop of computer, en een goede internetverbinding.

Of je nu gaat joggen of pendelen, podcasts zijn een geweldige manier om een beter begrip van een vreemde taal te krijgen. Ze zijn de perfecte manier om je taallessen aan te vullen en een nieuwe woordenschat op te doen tijdens je woon-werkverkeer of workout. Om je op weg te helpen, hebben we 11 van de beste podcasts voor Engelstaligen van alle niveaus naar boven gehaald.

Podcasts op basisniveau

_Learn English
_Laten we beginnen met Learn English – een fantastische podcast van de British Council. De afleveringen zijn gebaseerd op discussie en behandelen alledaagse woordenschat en situaties. Bovendien biedt “Learn English” een schat aan gratis ondersteunend materiaal. Je kunt niet alleen het transcript van elke aflevering downloaden, maar je kunt ook korte quizzen doen om je recent verworven kennis te testen. Het is de beste manier om al die nieuwe woorden te behouden en bliksemsnel vooruitgang te boeken.

Voice of America
Wil je je Engels verbeteren terwijl je luistert naar actuele en interessante onderwerpen? Dan is Voice of America: Engels leren iets voor jou. Deze informatiedienst heeft verschillende soorten audioprogramma’s die langzamer worden verteld dan normaal Engels. Bovendien is elk programma gericht op verschillende interesses. Het “American Mosaic” programma bespreekt de popcultuur in de Verenigde Staten – zoals bijvoorbeeld de nieuwe films. Ondertussen zullen geschiedenisfanaten genieten van “The Making of a Nation”, waarin wordt gesproken over de Amerikaanse geschiedenis. En dat is nog maar het topje van de ijsberg: extra programma’s richten zich op wetenschap en zelfs op grammatica – zo leer je niet alleen Engels, maar word je ook nog eens superslim!

_Espresso English
_Met eenvoudige, duidelijke en praktische lessen is Espresso English een leuke maar effectieve manier om elke dag een beetje Engels op te pikken, wanneer het jou uitkomt. Elke les is slechts 5 – 10 minuten lang en ontworpen om je veel te leren in een korte tijdsspanne. Je leert in een mum van tijd Engelse grammatica, woordenschat, zinnen, uitdrukkingen en nog veel meer!

Podcasts op intermediair niveau

6 Minute English
Met zijn 6 Minute English podcast is de BBC erin geslaagd om een leuke manier te creëren om Engels te leren. De afleveringen zijn gebaseerd op alledaagse situaties en bevatten een discussie tussen twee mensen, Nick en Alice. De onderwerpen zijn zo entertainend. Met het behandelen van vragen als “Zijn beren terug in leven” of “Hoeveel is jouw echtgenoot waard?” vergeet je dat je Engels leert. Bovendien heeft elke aflevering een transcript en een woordenlijst met definities.

Podcasts in English
Podcasts in English is opmerkelijk, al was het maar vanwege de grote diversiteit. Inderdaad, de website biedt een schat aan podcasts voor elk niveau. Bovendien zijn de afleveringen vrij kort -normaal nog geen 5 minuten- perfect voor degenen die onder tijdsdruk staan. Ze behandelen ook leuke onderwerpen, zoals “10 opmerkelijke feiten over de wereldbeker” tot “planken”. Er is een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaand ondersteunend materiaal.

Culips ESL Podcast
Deze heeft voor ieder wat wils met meer dan 600 afleveringen op elk niveau. Culips ESL Podcast bevat zeven briljante series met onderwerpen als “Chatterbox”, bedoeld om je te helpen wennen aan Engelse gesprekken op normale snelheid als ze iemand interviewen met een interessant verhaal om te vertellen. Terwijl “Speak Easy” je leert hoe je je accent kunt perfectioneren en in duidelijk en begrijpelijk Engels kunt spreken. Culips biedt ook gratis, downloadbare studiegidsen aan!

Podcasts voor gevorderden

The English We Speak
In The English We Speak, de BBC richt zich op idiomen en uitdrukkingen – een van de laatste stappen in het beheersen van de taal. De podcast bevat een licht gesprek tussen twee mensen die elke week een leuk en populair idioom oppakken. Een van mijn favoriete afleveringen richtte zich op uitdrukkingen als “eye candy” en “sweet tooth”. En het beste is? Je hoort idiomen die in context worden gebruikt, wat de beste manier is om nieuwe woordenschat op te pikken en je Engels op te knappen.

Splendid Speaking
Perfecte taalverwerving door het luisteren naar de fascinerende podcasts van Splendid Speaking. Ontworpen om gevorderde studenten met redelijk goede Engelse communicatievaardigheden te ondersteunen. Elke les bevat interviews en discussies met niet-moedertaalsprekers, die korte taken uitvoeren of presentaties geven. De opnames bevatten vervolgens deskundige feedback over hun prestaties. Het is een zeer leerzame en behulpzame manier om te leren terwijl je luistert en hoort hoe andere studenten met de taal worstelen, om vervolgens samen met hen van hun fouten te leren!

All Ears English Podcast
Lindsay en Michelle’s werkwijze voor het leren van talen is ” Connection not perfection”. Ze streven ernaar om je te helpen ontspannen, plezier te hebben en echt, natuurlijk Amerikaans Engels te leren in hun All Ears English Podcast voor gemiddelde tot gevorderde Engelse studenten over de hele wereld. In hun 10 – 15 minuten durende lessen bespreken en delen de twee vrolijke en zeer motiverende Amerikanen tips over het gebruik van alledaagse Engelse woordenschat en idiomen, uitdrukkingen en zinswendingen, en hoe je kleine gesprekken kunt voeren in het Amerikaans Engels. Ze bieden ook nuttige tips over de Amerikaanse cultuur, gebruiken en etiquette.

Luke’s English Podcast
Zin om te lachen terwijl je leert? Kijk dan niet verder dan Luke’s English Podcast. Luke is een gekwalificeerde leraar Engels uit Londen met 18 jaar onderwijservaring. Oh, en hij is een stand-up comedian! Luke’s meermaals bekroonde podcast biedt een inzichtelijk leermiddel, met meer dan 600 audio-afleveringen, transcripten en video’s, waaronder een speciale reeks over zinswendingen – die allemaal bedoeld zijn om je te laten lachen terwijl je leert. Afleveringen gaan over onderwerpen als “Quintessentially British Things”, “British Comedy” en “British Music”. Je leert dus ook veel over het leven in Groot-Brittannië, inclusief een degelijke introductie tot Britse humor!

This American Life
This American Life is een wekelijks openbaar radioprogramma en podcast, met boeiende, grappige en vaak zeer verrassende verhalen met fascinerende plots – kleine films voor de radio, zoals ze die noemen.

Elke week kiezen ze een ander thema en maken ze er verhalen omheen. De focus ligt hier niet specifiek op het leren van de Engelse taal. In plaats daarvan biedt This American Life een geweldige kans voor Engelse studenten om te wennen aan verschillende regionale Amerikaanse accenten, terwijl ze luisteren naar ongewone en interessante verhalen uit het echte leven van het hele land – je zult verslaafd zijn vanaf het eerste verhaal!

Leer de taal in een Engelstalig landOntdek meer!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden