GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Pura Vida in Costa Ricaaaa!

Pura Vida in Costa Ricaaaa!

Ongeveer een jaar geleden ging ik voor de eerste keer met EF naar Costa Rica. Ik vertrok op Zaventem samen met een ander meisje dat ik nog niet kende. Super spannend, maar het klikte meteen! We zaten niet naast elkaar op het vliegtuig, maar wisselden af en toe eens van zitplaats en namen samen ‘uitrekpauzes’ tijdens de vlucht.

Tegen het moment dat we aankwamen in Costa Rica waren we al vriendinnen. Dat is dus hoe het gaat met EF-mensen. Iedereen is zo open, sociaal en heeft dezelfde levensvisie, waardoor je instant een klik voelt.

We kwamen ’s nachts aan en werden met de EF-transfer naar onze slaapplaats gebracht. Ik sliep in een gastgezin en werd daar hartelijk verwelkomd, ook al was het midden in de nacht. Na een goed nachtje slaap, ontbeten we de volgende ochtend samen met de andere studenten in het gastgezin. Ik had mijn geld nog niet gewisseld, maar kreeg meteen van één van de andere studenten wat colones om de eerste colectivo te betalen. Ook dat is voor mij EF. Iedereen helpt elkaar als vanzelf.

Liefde voor Tamarindo

Al na een paar uur rondwandelen en verkennen in Tamarindo was ik helemaal verliefd op Costa Rica (zo verliefd dat ik nog geen 10 maand later al terug daar was, opnieuw met EF :D).

De vibe in dat land is ongelooflijk. Daar waar mensen bij ons vaak vergeten te leven door de drukte van alle dag, is leven exact waar ze daar zo goed in zijn. Iedereen geniet, leeft in eenheid met de natuur en met elkaar. Surfen, cocktailtjes drinken op het strand en dansen tijdens zwoele zomeravonden. Ik wilde schrijven ‘tot in de vroege uurtjes’, maar die woorden neem ik even terug. :D Eigenlijk veranderde mijn ritme in Costa Rica helemaal. Omdat het zo vroeg licht is, stond ik super vroeg op (ik denk 6 uur ofzo) en ging ik ook vroeg slapen!

Tijdens de feestavondjes natuurlijk wat later, maar in Costa Rica begint het feesten al een pak vroeger dan in België, wat ik zelf wel heel fijn vind.

Het schoolleven

Ook de EF-school vond ik super. Er is een zwembad op de campus, I mean?! Maar ook los van de zalige ligging en dat zwembad was de organisatie ter plaatse echt heel goed! Op de eerste schooldag deden we een niveautest en werden we rondgeleid in Tamarindo.

Alle praktische zaken (waar zijn de supermarkten, waar koop je en hoe activeer je SIM-kaart etc.) werden meteen uitgelegd en we eindigden de eerste schooldag met een drankje in één van de beach bars. Eigenlijk leerden we meteen op die eerste avond al de mensen kennen waarmee we de rest van de reis super goed bevriend raakten. Verder deden we doorheen de reis heel wat activiteiten die door EF georganiseerd werden: een uitstap naar Rio Celeste en een weekendtrip naar Volcano Arenal bijvoorbeeld! Die trips vond ik echt een zalige afwisseling op de les- (en zwembad- en strand-) dagen in Tamarindo zelf!

Eeeeen natuurlijk ook niet onbelangrijk: ik vond het écht de ideale manier om mijn Spaans te verbeteren. Ik volg in België ook Spaanse lessen en toen ik na mijn EF-trip terugkwam zei iedereen me dat ik enorm vooruit was gegaan op spreekvlak. Dat is dan het voordeel aan én Spaanse lessen volgen in een Spaanstalig land, én in een gastgezin logeren waar je niet anders kan dan je beste Spaans bovenhalen om je uit te drukken.

Kortom: 10 maanden na mijn eerste trip naar Costa Rica stond ik daar al terug, en ik kan nu al met zekerheid zeggen dat ze daar nog niet van me af zijn! :D Zoals ze het in Costa Rica zouden zeggen: Pura Vida!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden