Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 dingen die je moet eten in Californië

10 dingen die je moet eten in Californië

Je krijgt misschien de indruk dat elk persoonlijk probleem in Californië wordt opgelost met yoga, honden en avocado’s. Het lijkt dat eten, een goede gezondheid een een pluizige (dieren)vriend alles wat je nodig hebt in het leven. Helemaal geen slechte manier om de dingen te bekijken. Oké, laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal een tikkeltje jaloers op die chille laid-back lifestyle in de Golden state.

In deze blogpost kijken we verder dan die warme zonnestralen en trouwe huisdieren om het heerlijke voedsel wat verdiende aandacht te geven. Gerechten met Mexicaanse, Amerikaans en Aziatische smaken waarvan het water me al in de loopt als ik eraan denk. Het menu hieronder is genummerd, maar het is geen ranking en raad ik je aan alles echt eens te proeven (of meermaals).

 

1. Sushirrito

Nadat je de fantastische, bizarre en internationale cultuur in San Francisco een beetje hebt leren kennen, zal het je niet meer verbazen dat de sushirrito hier vandaan komt, beter bekend als dé ultieme sushi-burrito-combinatie. De mensen in Californië houden namelijk van de Aziatische en Mexicaanse keuken. Je kan je dus best voorstellen dat men over het dolle heen ging toen deze gigantische sushi-rol ontwikkeld werd als goedkope tegenhanger van de dure sushirestaurants.

2. Mac-and-cheese-pizza

Dit gerecht is exact zoals het klinkt: een magische cirkel van een overdosis koolhydraten. Koolhydraten op elkaar stapelen is niet erg, zeker niet wanneer het twee maaltijden betreft die los van elkaar al overheerlijk zijn. De smaak van een mac-and-cheese-pizza onbeschrijfbaar, dus geef je smaakpapillen de comfort-food-experience van hun leven.

3. Ramen Burrito

Een zeer mooie eigenschap aan Californië is dat er elke dag zo veel verschillende culturen en nationaliteiten samenwerken en met elkaar in contact komen. Dit zie je gelukkig op een verrukkelijke manier terug in de lokale keuken. Ik raad je de Ramen Burrito ontzettend aan. Beeld je noedels, eieren, biefstuk en lente-uitjes voor, gevouwen in een burrito, als een heilig huwelijk. #Yummie

4. Ramen burger

We blijven nog even stil staan bij ramen. Stel je voor hoe deze noedel verwerkt wordt tot een hamburger patty-broodje. Het meesterwerk dat ontstaat is te vergelijken met Michelangelo’s standbeeld van David… maar dan beter! Leg simpelweg een lekker stukje vlees met wat geheime shoyu-saus tussen het broodje en je hebt een overheerlijke hamburger.

5. Vistaco´s

Oké, hier ben je niet klaar voor: dankzij het grote aantal Mexicanen in Californië en door het feit dat de staat ooit deel uitmaakte van Mexico, vind je het allerlekkerste Mexicaanse eten (buiten in Mexico zelf)… in Californië! Taco’s zijn essentieel in de lokale keuken en aangezien we aan de kust liggen, zijn vistaco’s een must. (Op weinig plaatsen wordt zo veel vis gegeten als in Californië en als je een vistaco hebt gegeten, begrijp je meteen waarom).

6. Carne-asada-frietjes

Houd je evenveel van koolhydraten als van vlees, dan zijn carne-asada-frietjes must try. Denk aan nachos, maar dan met frietjes, en met saus, guacamole, zure room en kaas voor een heerlijke smaak. Deze maaltijd ontstond in San Diego, dus het is de perfecte snack om daar te proeven na een namiddag surfen, sightseeing of wat je daar ook maar van plan bent te doen.

7. In-N-Out-Burger

McDonald’s zou er nooit zijn geweest zonder Californië, dus het ligt voor de hand dat ik deze staat de thuishaven van de hamburger noem. Vaak vallen de meeste burgers echter tegen in vergelijking met de In-N-Out-Burger. Het is en blijft fastfood, maar de frietjes worden ter plaatse gesneden en bereid door een medewerker in fancy jaren-vijftig-filmkleding. Nu word ik enthousiast want ik moet je meedelen dat er een geheime menukaart met nog meer geweldige en heerlijke opties is. En als het om burgers en frietjes gaat, is er nooit teveel keuze.

8. Triple A

Triple A klinkt als de naam voor een restaurant of band, maar dat is het helemaal niet. Het staat voor de combinatie van avocados, almonds (amandelen) en artichokes (artisjokken), beter bekend als dé lokale vrucht, dé lokale noot en dé lokale groente van 2013. Landbouw is nog steeds een belangrijk deel van Californië dus het is niet meer dan logisch om de beste en heerlijkste producten te vereren door ze simpelweg op te eten. Gelukkig horen deze drie bij de meeste van de maaltijden die in dit lijstje worden genoemd, dus je hoeft niet opeens op zoek naar een alternatief gerecht om ervan te genieten.

9. Pho

Zoals ik al eerder vermelde, komen er in Californië talloze nationaliteiten en culturen met elkaar in aanraking, waardoor de inwoners verscheidene nieuwe gerechten verwelkomen en uitproberen. Enkele jaren terug werd Pho heel populair en deze noedelsoep heeft zijn populariteit nooit verloren, waarschijnlijk omdat het een ideale maaltijd is tegen ziekte bonte avonden.

10. Burrito

Tenslotte eindig ik de lijst graag met de gewone burrito. Je kunt voedsel uit Californië namelijk onmogelijk los van Mexicaans eten zien. Overal vind je kleine familiezaken en foodtrucks waar je tegen een spotprijsje een burrito kunt bestellen die nog groter is dan je onderarm. Na één hap begrijp je de zin van het leven en vraag je je af of je nog wel genoeg ruimte hebt voor nog zo’n stukje tortilla-hemel.

Zin om een vreemde taal te leren terwijl je heerlijke maaltijden proeft?Ga naar Californië met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen