GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

De 5 leukste marktjes in Londen

De 5 leukste marktjes in Londen

Door de oneindige keuze aan marktjes in Londen ga je je nooit vervelen. Als het één van de ‘hipster hangouts’ is, of een eeuwenoude straatmarkt: je vindt er een vreemd maar prachtig scala aan producten en vaak kun je er heerlijk eten proeven. Van Brick Lane Market in East London tot de kraampjes aan Portobello Road in West London, er worden gerechten van over de hele wereld aangeboden, je kunt er vintage kleding shoppen en unieke souvenirs scoren om mee naar huis te nemen. Als je het mij vraagt is een taalreis Londen niet compleet zonder een bezoekje aan één van deze marktjes – de perfecte weekendactiviteit!

1. BOROUGH MARKET

In de schaduw van de hoogste wolkenkrabber van Londen (the Shard), onder de bogen van een spoorbrug, ligt de oudste food markt van Londen: Borough Market. Als je over dit marktje loopt, zal je zien dat hier geen standaard eetkraampjes staan. Sommige stalletjes staan er al generaties lang, andere zijn nieuw en bieden moderne versies van klassieke gerechten. Je krijgt honger van de heerlijke geuren die je ruikt, wat de keuze voor welk kraampje je moet kiezen alleen maar moeilijker maakt. Het blijft dan ook vast niet bij één bezoekje aan Borough Market! De markt is open van woensdag tot en met zaterdag, van ’s ochtends vroeg tot het einde van de namiddag.

2. PORTOBELLO ROAD MARKET

Als je naar Portobello Road Market gaat, weet je nooit wat je moet verwachten. De markt loopt langs een bijna drie kilometer lange weg en is een schatkamer vol vreemde items, met op zaterdag een grote antiekverkoop. De hippe markt loopt precies door het hart van Notting Hill in West London, één van de meest trendy buurten van dit moment. De markt bestaat al sinds de 19e eeuw, en naast al die bijzondere spullen uit vervlogen tijden, vind je er ook verse groenten en fruit en kun je er spotten wat de fashionista’s in Londen volgend jaar dragen.

3. COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

Fleur jouw verblijf in Londen op met een bezoekje aan de meest bruisende bloemenmarkt, de Columbia Road Flower Market in East London. Koop hier op zondag jouw wekelijkse boeketje om je huiskamer op te vrolijken. En het zijn niet alleen de bloemen die zowel locals als toeristen naar dit marktje trekken: er lopen hier veel handelaars rond die prachtige vintage en zelfgemaakte sieraden en kunst verkopen.

4. BRICK LANE MARKET

Excentriek, gastvrij en absoluut uniek: iedereen verlaat Brick Lane Market met een andere ervaring. Deze markt staat er iedere zondag en bestaat uit heel wat kraampjes en winkeltjes die een bizarre mix van producten verkopen. Een bezoekje aan Brick Lane Market is altijd onvoorspelbaar – eet een hapje bij één van de Aziatische restaurantjes of kraampjes voor je de tweedehandswinkels in duikt en langs de retro standjes en vreemde boetiekjes slentert.

5. MARKETS OF CAMDEN

De kraampjes en winkeltjes van Camden Market, Camden Lock Market en Stables Market vatten de onafhankelijke en creatieve sfeer van deze funky buurt goed samen. Camden’s markets staan vol met eigenzinnige boetiekjes die de meest mysterieuze items verkopen. Als je graag wil opvallen is een tripje naar Camden Market en the Stables om je garderobe nieuw leven in te blazen aan te raden. Behoefte aan een rustpauze? Loop dan richting Camden Lock Market en trakteer jezelf op iets lekkers.

Foto’s via: James_London, Flickr

Ga naar Londen met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden