GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 redenen waarom Dubai een must visit is

10 redenen waarom Dubai een must visit is

Op reis gaan is een echte eyeopener. Een Arabisch gezegde luidt: Wie leeft, die ziet, maar wie reist, die ziet meer.  Je proeft nieuwe smaken, komt in contact met nieuwe culturen, ontmoet nieuwe mensen, bekijkt dingen vanuit een ander perspectief en creëert talloze, nieuwe herinneringen. Ik heb bijna vijftig landen bezocht en vind de Verenigde Arabische Emiraten absoluut een must visit, zéker Dubai. In deze blogpost geef ik je tien redenen waarom Dubai bovenaan je reisbucketlist moet staan:

1. Woestijnsafari

Tijdens een woestijnsafari, voel je je zoals Cardi B in haar “Bodak Yellow”-clip, die is namelijk opgenomen in Dubai. Op naar de woestijnsafari in een coole fourwheeldrive met airconditioning vertelt je persoonlijke gids je alles over de woestijn en de rol ervan in de Emiratische cultuur. Geloof me: vooral die airconditioning is cruciaal. Daarna word je verwelkomt in een kamp van bedoeïen voor koffie en dadels en mag je quadrijden in de zandduinen. Later maak je een ietwat rustiger ritje op een kameel en aan het eind van de dag is er nog een barbecuediner terwijl je een show ziet van buikdanseressen en andere artiesten. Hoezo, Dubai heeft geen cultuur?

2. Hotspot: Pier 7

Ik raad je aan om ’s avonds Pier 7 te bezoeken. Het is een magisch gevoel om omringd te zijn door grote, verlichte gebouwen terwijl je over de pier slentert en naar winkeltjes en restaurants kijkt. Houd je van de Libanese keuken, ga dan zeker eten bij Abd el Wahab. Ik ben zeker dat je me achteraf heel dankbaar gaat zijn…

3. Hoogste gebouw ter wereld

De 828 meter hoge Burj Khalifa is met z’n 160 verdiepingen het hoogste gebouw ter wereld. Aan de ene kant is het een indrukwekkend staaltje bouwkunde en een knap kunstwerk; maar aan de andere kant is het ook een tastbaar bewijs van hoe Dubai in minder dan dertig jaar is uitgegroeid van een regionale plek tot een internationale hub. Je kunt een ticketje kopen zodat je helemaal naar de top mag, en zo kan genieten van het uitzicht vanaf deze wolkenkrabber. Vergeet niet een onvergetelijke Instagram-foto te maken.

4. Sneeuwsport in Dubai

Nu je alles weet over de indrukwekkende Burj Khalifa, begrijp je ook dat Dubai volledig draait om “de grootste te zijn”. Ski Dubai is de op twee na grootste indoorskihal ter wereld en de allereerste in het Midden-Oosten. Je kunt mensen na thuiskomst dus niet alleen vertellen dat je in de woestijn hebt geskied, maar ook dat je pinguïns hebt gezien. Je mag zelf van zeer dichtbij de pinguins bekijken! Het is eigenlijk een winterwonderland midden in een hete woestijn. Gekke boel!

5. Shopping Malls

Dubai Mall is het allergrootste winkelcentrum ter wereld. Er zijn zoveel winkels waarin je je bankrekening kunt leegtrekken: wanneer ik zeg veel dan heb ik het over meer dan twaalfhonderd! Vergeet niet naar het balkon van de Apple Store te gaan om te genieten van het uitzicht op de Burj Khalifa. Heb je even een pauze nodig tijdens het shoppen? In het winkelcentrum is er een Dubai Aquarium & Under Water Zoo. Neem je tijd om de driehonderd typen zeedieren en zeemeerminnen te bewonderen… ja, dat lees je goed… zeemeerminnen.

6. Dubai Spice Souk

_Dubai Spice Souk b_eter bekend als de Old Souk is een traditionele markt waar je je waant in een wereld van een paar eeuwen terug. De souk ligt in Deira, in Oost-Dubai, en is de perfecte plek om kruiden en goud te kopen (als dat je ding is natuurlijk).

7. Kiting

Kite Beach… de naam geeft het al een beetje weg, maar dit strand trekt kitesurfers vanuit de hele wereld aan. Dankzij de vele sportactiviteiten, zon- en zwem mogelijkheden, foodtrucks en cafés is er voor ieder wat wils. Aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een moslimland is, valt het weekend op vrijdag en zaterdag, wat dan ook de drukste dagen op dit strand zijn. Houd daar rekening mee in je planning.

8. Vijfsterrenresorts

Er zijn veel vijfsterrenresorts in Dubai, maar Madinat Jumeirah is toch uniek. Deze is namelijk ontworpen als een traditioneel Arabisch dorp. Aangezien dit het grootste resort in het emiraat is, raad ik je aan om gewoon naar binnen te lopen, de geweldige architectuur te bewonderen en te genieten van een kop koffie met een prachtig uitzicht.

9. Zaya Nurai eiland

Het ligt niet in Dubai, maar dit privé-eilandresort ligt op slechts een paar uur van Abu Dhabi en is uitgegroeid tot een van de hotspots voor een weekendje weg. Je vindt hier lounges, geweldige restaurants, zwembaden en meer om in te genieten. Onthoud alleen wel dat één nacht je al bijna 1000 dollar kan kosten.

10. De moskee: Sheikh Zayed

Er zijn drie redenen waarom ik deze vernoem: 1. Het is wederom niet in Dubai, maar we hadden het nu toch al over Abu Dhabi. 2. Het is een plek die heel beroemd is op Instagram, dus je wilt hier zeker een foto maken. 3. Het is een van mijn favoriete moskeeën. Dit is de grootste moskee in het land en een belangrijk bedehuis voor het vrijdaggebed en de Eid-gebeden (het einde van het vasten tijdens Ramadan). Ook is de moskee zowel van binnen als van buiten echt adembenemend mooi.

Ontdek de wereld met EFGa op taalreis!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer