Studeren in Rome

Studeren in Rome
4.7
512
(512 beoordelingen)
4.7

Kom studeren in Rome en ontdek een van de mooiste steden van Europa. Leer de geschiedenis kennen van deze historische stad wanneer je komt studeren in Rome. Of het nou je hoofddoel is Italiaans onder de knie te krijgen of je meer geïnteresseerd bent in het leven in Rome, we hebben de ideale studieprogramma voor jou. Lees verder en ontdek wat EF voor jou kan doen.

Studeren in Rome

Studeren in Rome

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Italië
Stad: Rome
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Italië
Stad: Rome
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Italië
Stad: Rome
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Italië
Stad: Rome
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50 + jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Italië
Stad: Rome

Studeren in Rome

Wie gaat studeren in Rome ervaart een van de uniekste steden ter wereld. Eeuwenoude geschiedenis, mooie kunst en het culturele leven worden samen een om jou een verrijkende ervaring buiten het klaslokaal te geven. Op de school zelf focus je op het leren van Italiaans in allerlei verschillende situaties. Onze cursussen worden gegeven op veel verschillende niveaus en intensiteiten, en er zijn ook programma's die je voorbereiden op Italiaanse taalexamens, een Italiaanse universiteit of de Italiaanse arbeidsmarkt. Welke cursus je ook kiest, studeren in Rome is altijd een onvergetelijke ervaring.

De stad Rome, die volgens de legende in 753 voor Christus werd gesticht, was eeuwenlang het centrum van oude wereldgebeurtenissen en heeft altijd mensen van over de hele wereld aangetrokken. Tijdens het studeren in Rome kun je in de voetsporen treden van de Romeinse keizers en je vergapen aan wereldberoemde bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Circus Maximus en het Pantheon. Tijdens je studie in Rome zullen onze gecertificeerde en uitsluitend moedertaalsprekende leraren je Italiaanse taalvaardigheden naar een hoger niveau tillen, terwijl je in je vrije tijd kunt genieten van de beste gelati ter wereld in de straten van "Bella Roma". Je zult snel beseffen dat Italiaans leren nergens zo leuk is als tijdens studeren in Rome met EF!

De voordelen van studeren in Rome met EF

Met welk doel je ook naar Rome vertrekt, EF heeft het programma dat bij je past! Of je nu je Italiaans wilt bijspijkeren omdat je graag een studie aan een Italiaanse universiteit wilt gaan doen maar nog niet het juiste taalniveau hebt, of nog geen enkel woord Italiaans spreekt maar altijd al hebt gedroomd van het leven in Rome, EF helpt je om je dromen waar te maken!

Als je ervoor kiest om met EF Italiaans in Rome te gaan studeren, brengt dat verschillende voordelen met zich mee:

  • Je zult je Italiaanse taalskills razendsnel verbeteren doordat je continu omringt bent door de taal. Tijdens de lessen, maar vooral ook daarna! Ontdek de stad tijdens de door EF georganiseerde activiteiten of op eigen houtje met je nieuwe, internationale vrienden. Hoe dan ook, je zult in een mum van tijd steeds meer Italiaans begrijpen!
  • Je kunt de lengte en intensiteit van je programma zelf kiezen: ochtendcursussen of extra lessen in de middag. Combineer je lessen met professionele stages of voorbereiding op officiële Italiaanse taalexamens. We hebben verschillende programma's die je kunt aanpassen aan je eigen smaak en interesses.
  • De EF school in Rome is centraal gelegen en beschikt over moderne faciliteiten, geavanceerde technologie en de best gekwalificeerde docenten.
  • Daarnaast bieden we ook special interest vakken aan, zodat je de taal kunt leren en tegelijkertijd je passies en interesses kunt ontdekken. We hebben lessen in Italiaanse cultuur, woordenschat, grammatica, spreken, Italiaans koken, voetbal, film, mode, geschiedenis, zaken en nog veel meer.

Dus, waar wacht je nog op? EF heeft alles wat je nodig hebt! Wacht niet langer en ga studeren in Rome met EF. Neem contact op met één van onze studiebegeleiders via 03 202 30 70 of download de gratis brochure en start het avontuur van je leven!

Bezienswaardigheden voor studenten in Rome

Er zijn veel plekken om Italiaans te leren, maar studeren in Rome is toch wel het spectaculairst. Het Colosseum, het Pantheon en het Romeinse Forum behoren tot de beroemdste historische bezienswaardigheden ter wereld, en de fresco's van de Sixtijnse Kapel zijn op geen enkele manier te evenaren. Studeren in Rome betekent echter veel meer dan alleen de toerist uithangen. Je ervaart het bruisende culturele leven van de stad, ontdekt kleine restaurantjes in achterafsteegjes, krijgt een favoriete ijssalon en komt in wijken waar zelfs de ijverigste toerist nog nooit van gehoord heeft. Jouw Romeinse thuisbasis, je Italiaanse taalkennis en je vrienden om Rome mee te ontdekken maken absoluut het verschil.

Een studie in Rome is een unieke ervaring die zoveel meer inhoudt dan alleen Italiaanse lessen. Je kunt voor of na je lessen aan onze taalschool in Rome de omliggende cafés, restaurants en boetiekjes verkennen en de Italiaanse taal direct gebruiken in het dagelijks leven en in gesprekken met de Romeinen. Ontdek de overblijfselen van het Romeinse Rijk in Rome, bezoek het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek, ga zonnebaden op de Spaanse Trappen en ontspan met een picknick in de tuinen van de schilderachtige Villa Borghese. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en kunst, mag je een bezoek aan de Vaticaanse Musea zeker niet overslaan - daar kun je de adembenemende werken van renaissancekunstenaars Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafaël bewonderen.

Als je zin hebt om af te koelen tijdens je taalreis naar Rome, dan zullen de havenstad Ostia en de vele vulkaanmeren in de omgeving met prachtige stranden je zeker in de verleiding brengen. Of je nu deelneemt aan de excursies die worden georganiseerd door de medewerkers EF in Rome of de stad op eigen houtje verkent, je zult een onvergetelijke tijd hebben in Rome en je Italiaans bijna vanzelf verbeteren. Nog een tip: vergeet niet een muntje in de Trevifontein te gooien tijdens je taalreis naar Rome. Volgens de legende zullen alleen degenen die dat doen zeker terugkeren naar de "Eeuwige Stad" - met of zonder taalcursus!

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.