Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Honolulu te houden

10 redenen om van Honolulu te houden

Voor vele mensen van overal ter wereld staat Honolulu al lang op hun bucketlist door haar cultuur, tradities en prachtige natuur. Honolulu trekt het hele jaar door veel toeristen aan door haar mooie stranden, vers voedsel, bedwelmende uitstraling, en zomerse klimaat. Onafhankelijk van of jij een adrenaline-junkie bent of meer van een ontspannende vakantie houdt trekt de charme van Honolulu vrijwel iedereen aan.

Hier zijn alvast enkele redenen die je ook van deze prachtig stad zullen doen houden.

1. De Hawaiiaanse taal

Terwijl Engels de hoofdtaal is die het meeste wordt gesproken in Hawaii, wordt het op de voet gevolgd door Hawaiiaans. Het Hawaiiaanse alfabet heeft slechts dertien letters (zeven medeklinkers, vijf klinkers, en één symbool) en alle woorden eindigen in klinkers. Het resultaat is een prachtige, melodische taal die fijn is om te horen terwijl je op pad bent om de stad te verkennen.

2. De Aloha-cultuur

De hawaiiaanse cultuur is niet alleen een prachtige mengeling van muziek, dans, kunst en film maar staat ook bekend voor de relaxte “Aloha spirit”. Deze “Aloha spirit” is aanwezig in elk facet van Honolulu: haar mooie, zonovergoten stranden en kleurrijke voedselmarkten dragen allemaal bij aan een levendige, maar toch ontspannen sfeer.

3. Prachtige stranden

Bezoekers die hun zinnen op Honolulu hebben gezet, zijn ongetwijfeld op de hoogte van de witte zandstranden en de azuurblauwe zee die hen te wachten staan. Of je op zoek bent naar een plek om te zonnen in de Hanauma Bay of zin hebt om te surfen op Waikīkī Beach, je zal zeker versteld staan van de prachtige kustlijn.

4. Diamond Head

Diamond Head is een hotspot voor enthousiaste wandelaars die zijn naam kreeg in 1825 toen Britse zeilers een aantal vulkanische calcietkristallen voor diamant verwarden. Op de oude vulkanische krater kunnen bezoekers enkele van de beste uitzichten in de stad zien, wat het beklimmen van het steile pad het zeker waard maakt.

5. ‘Iolani Palace

Hawaii is zeer trots op het feit dat het enige officiële koninklijk paleis dat zich in de Verenigde Staten bevindt gelegen is in Hawaii. ‘lolani Palace was van 1882 tot 1893 de thuisbasis van de laatste twee vorsten van het Hawaiiaanse koninkrijk: koning Kalakaua en zijn zus (en opvolger) koningin Liliuokalani. Niet alleen de rijke geschiedenis trekt veel mensen aan maar ook de Amerikaanse Florentijnse architectuur, met elementen die typerend zijn voor de Hawaiiaanse architectuur.

6. Watersporten

De vele stranden van Honolulu zijn niet alleen geweldig om in de zon te liggen maar ook de perfecte plek voor een middagje sporten. Honolulu heeft een wereld aan watersporten zoals surfen, kajakken en hydro-biking die je kan uitproberen terwijl je je prachtige omgeving ontdekt.

7. Manoa Falls

Met haar prachtige bergen en adembenemende uitzichten is Honolulu zeker een toplocatie voor natuur-liefhebbers. Paden zoals Manoa Falls bieden de ideale gelegenheid voor een ontspannen wandeling door enkele van de schitterende landschappen van Honolulu. De 45 meter hoge waterval die wandelaars aan het einde van het pad te wachten staat is ook een populaire filmlocatie. Zo werd bijvoorbeeld een scène in Jurassic Park en The Hunger Games: Catching Fire daar gefilmd.

8. Eten

Het eten is een groot deel van de Hawaiiaanse cultuur en staat bekend om de verse ingrediënten en fruitige smaken. De sushi van Yanagi is een favoriet voor zowel inwoners als toeristen. Hier kan men verse vis in een relaxte, vriendelijke sfeer eten. Voor degenen die bereid zijn een paar extra centen te spenderen kan men terecht komen bij Alan Wong waar men experimenteert met nieuwe smaken en ideeën. Alan Wong is ook een van de favoriete restaurants van de Obamas. Het gezin heeft er in de loop der jaren regelmatig gegeten. Verder moet je ook zeker de traditionele gerechten proeven zoals kalua, spam, poké en nog veel meer.

9. USS Bowfin Submarine & Park

De USS Bowfin is een duikboot die vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De duikboot werd gelanceerd op 7 december 1942, één jaar na de dag na Pearl Harbor, en kreeg de bijnaam “Pearl Harbor Avenger”. Geschiedenisliefhebbers zullen ongetwijfeld genieten van de gelegenheid om door de duikboot te lopen, en het museum te bezoeken waar men een reeks Bowfin-artefacten kan bewonderen.

10. Kalakaua Avenue

In het hart van Waikīkī ligt Kalakaua Avenue, één van de beste locaties in Honolulu om te winkelen. Naast het feit dat veel van de grootste hotels in de stad zich hier bevinden, zijn er ook talloze winkels en restaurants, en zelfs de internationale markt. De internationale markt is al jaren een traditie van het eiland, bestaande uit meer dan 130 standjes. Hier vind men lokale handelaren die alles verkopen, van vers voedsel tot traditionele souvenirs, en zal je dus zeker iets vinden dat je kan meenemen naar huis om zo voor altijd een klein stukje Hawaii bij je te hebben.

Studeer Engels met ons in het hemelse HonoluluKom meer te weten

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen