GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

3 onvergetelijke Amerikaanse roadtrips die je moet beginnen plannen

3 onvergetelijke Amerikaanse roadtrips die je moet beginnen plannen

Wat is er leuker dan je auto in te laden met je beste vrienden, een kaart en het verlangen naar een paar zorgeloze dagen? Hoewel men overal roadtrips kan doen, zijn de roadtrips in de VS toch wel uniek. Met landschappen die iedereen bevalt en duizenden kilometers snelweg die zich uitstrekt in alle richtingen, is de VS het perfecte land om alles met de auto te verkennen. Of je nu zin hebt in kust, platteland, bergen of woestijn, is er sowieso ergens een weg die je opwacht. Wil je al beginnen plannen? Om je het leven wat gemakkelijker te maken hebben we een lijst met de drie onvergeetelijke roadtrips samengesteld.

1. PACIFIC COAST HIGHWAY

Het is geen verrassing dat dit een van de meest geliefde roadtrips in de VS is. Stap in de voetsporen van Jack Kerouac en Henry Miller terwijl je geniet van de zon en langs de kliffen, stranden, redwood National Park, en kuststadjes rijdt.

De Pacific Coast Highway (PCH) en de Amerikaanse Route 101 worden vaak met elkaar verward. Afhankelijk van de bron is de “officiële” route 600 mijl langs de Californische kust, of 1700 mijl door Washington, Oregon en Californië. Je hebt ten minste twee weken nodig om door heel de Highway te rijden. Indien je niet zoveel tijd hebt kan je ook een deel van de snelweg doen zoals California’s Highway 1 of Oregon’s Highway 101.

De hoogtepunten zijn het Californische deel, wat misschien wel het beroemdste deel van de Highway is, en alle beroemde stranden die je onderweg ziet zoals Huntington Beach, Muscle Beach, Santa Monica en Santa Barbara. Natuurliefhebbers zullen de Channel Islands, San Simeon’s elephant seal colony, en de indrukwekkende kliffen en redwood’s van Big Sur willen bewonderen. Architectuur-liefhebbers zullen de Bixby-brug en Hearst Castle zeker interessant vinden. Voor de meer ontspannen onder jullie, zullen de mooie hippie steden zoals Monterrey, Carmel, Pescadero en San Luis Obispo zeker een hoogtepunt zijn.

2. THE GREAT RIVER ROAD

De eeuwige rivier van Mississippi die van Minnesota naar Louisiana loopt, heeft al vele generaties betoverd en is al lang de inspiratiebron van vele romans. Ontdek deze iconische rivier tijdens onze tweede roadtrip: de Great River Road, een onvergetelijke route langs de Mississippi.

De Great River Road is niet één snelweg, maar een reeks wegen die meer dan 2000 kilometer lang is. De Great River Road passeert (tel ze!) tien Amerikaanse staten: Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana.

Hoogtepunten zijn de ongelooflijke gevarieerde landschappen waar je doorheen rijdt, zoals iconische Amerikaanse landbouwgronden, bossen, kliffen en natuurreservaten, en typische Amerikaanse steden zoals St. Louis, Memphis en New Orleans. Muziek en boekenliefhebbers moeten zeker hun kans niet missen om de geboorteplaats van jazz, blues en Mark Twain te bezoeken. Tijdens deze roadtrip kan je ook oude plantagehuizen bezoeken en eten in The Deep South’s hearty fare (bijvoorbeeld maïsbrood, geroosterd vlees, gebakken aardappel, gebakken kip en ijsthee).

3. BLUE RIDGE PARKWAY

De Blue Ridge Parkway is de perfecte roadtrip voor wandelaars en kampeerders! Wat dacht je van een panoramische route langs een bergkam? Dit is wat je te wachten staat op de Blue Ridge Parkway. Rijd van North Carolina naar Virginia en kies onderweg uit tientallen wandelpaden.

De specialiteit van de 460 mijl lange Blue Ridge Parkway is het landschap. Het feit dat Stanley Abbott, de hoofdontwerper van het project, geen ingenieur was maar wel een landschapskunstenaar geeft je een idee van de esthetiek. De Blue Ridge Parkway gaat van Virginia’s Shenandoah National Park naar de Great Smoky Mountains in North Carolina, langs een gedeelte van de bergrug dat deel uitmaakt van de Appalachen.

Hoogtepunten zijn onder meer veel fotomogelijkheden langs deze prachtige route, tientallen adembenemende wandelingen met de mogelijkheid om te kamperen op negen locaties langs de Parkway, prachtige natuur, culturele rondleidingen op Cherokee-locaties en de kans om naar geweldige lokale muziek zoals bluegrass en blues te luisteren.

Ervaar de VS met onsKom meer te weten
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden