GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

7 manieren om een gesprek te beginnen in het vliegtuig

7 manieren om een gesprek te beginnen in het vliegtuig

We hebben het allemaal al meegemaakt: je zit in het vliegtuig, klaar om te genieten van een reisje door de wolken en zelfs al heb je het geluk dat je voorzien bent van een TV-scherm, dat wordt uitgeschakeld tijdens het opstijgen en het landen en soms werkt het gewoon niet. Als dat gebeurt, wat doe je dan? Je zou de magazines van de vliegmaatschappij kunnen lezen of je zou uit het raampje kunnen kijken, maar je zou ook kunnen proberen om een gesprek aan te knopen met de persoon naast je.

Al ben je misschien niet altijd in de mood om te praten met een vreemde, vrienden maken tijdens een reis kan heel positief zijn: praten met mensen die je anders nooit zou ontmoeten, zelfs een netwerk opbouwen van kennissen over de hele wereld. Stel je voor… Je buurman op het vliegtuig zou je nieuwe beste vriend kunnen worden!

Als kletsen met vreemden je zenuwachtig maakt, lees dan hoe ik gesprekken aanknoop in het vliegtuig.

“Ongelooflijk dat het TV’tje nu niet werkt!”.

Dit is dé manier om te beginnen kletsen met de persoon naast je. Er bestaat geen betere manier om een band te scheppen met iemand dan het delen van frustraties over het gebrek aan entertainment tijdens de vlucht. Geen zorgen, vanaf nu kunnen jullie elkaar entertainen door een babbeltje te slaan.

“Excuseer, mag ik naar het toilet gaan?”

Als je niet aan het gangpad zit, moet je je buur even vragen om op te staan als je naar de WC wilt gaan. Dit is een goede manier om hun karakter te testen – als ze geïrriteerd reageren, heb je waarschijnlijk geen zin om te kletsen met hen. Als ze opstaan en wachten tot je terug bent van je WC-bezoekje, weet je dat het aangename mensen zijn en dat ze je urenlang zullen entertainen.

“Heb je graag de rest van mijn kip met curry?”

Is er een betere manier om vrienden te maken dan het aanbieden van gratis eten? Bedenk hoe graag je deze maaltijd wilt (want eerlijk is eerlijk, voor de vlucht heb je je waarschijnlijk al volgepropt met frietjes) en als je niet zoveel honger hebt, geef het dan aan iemand die in je buurt zit. Ze zullen het zeker appreciëren én het is een perfecte manier om een conversatie aan te gaan met hen.

“Ga je de rest van je kip met curry nog opeten?”

Als je zelfverzekerd genoeg bent, kan je je buur zelfs vragen of jij zijn overschot mag opeten. Het is een gewaagde zet – ofwel vinden ze het hilarisch, ofwel vinden ze het heel onbeleefd en praten ze niet meer met jou voor de rest van de vlucht. Deze tip is dus eentje voor de durvers!

“Wat doe je als je aankomt op *vul hier de bestemming in*?

Deze vraag kan aanvankelijk een beetje opdringerig overkomen, maar het zou moeten werken als de persoon die naast je zit een open persoonlijkheid heeft. Het is interessant om te ontdekken wat mensen gaan doen op dezelfde bestemming als jij en als je alleen reist, is dit de perfecte manier om een travel buddy te ontmoeten.

“Denk jij dat het onbeleefd is om nog een fruitsap te vragen?”

Dit is een goede vraag, omdat je om directe input vraagt van de persoon naast je. Op deze manier zie je ook meteen welke standpunten je buur inneemt: als hij ermee akkoord gaat dat het weldegelijk onbeleefd is, is het misschien niet de juiste persoon om een babbeltje mee te slaan. Als hij je zegt dat het volledig acceptabel is en je zelfs aanmoedigt om drie glazen fruitsap te vragen in één keer, weet je dat hij je de komende uren zal entertainen aan boord.

“Als iemand je superpower kon geven om te vliegen, maar het zou al je haren doen uitvallen, zou je het dan doen?”

Hopelijk heeft de persoon naast je een gezond gevoel voor humor, want dat zal hij nodig hebben als je van plan bent om deze vraag te stellen. De vraag werkt waarschijnlijk wel als je buur jong is, en als hij het grappig vindt, heb je de perfecte sfeer gecreëerd voor een leuk gesprek voor de rest van de vlucht. Heel waarschijnlijk zal het gesprek wel over superkrachten gaan, maar daar is helemaal niks mis mee, toch?

(Zelfs al werkt jouw TV’tje tijdens de vlucht, er is geen enkel uitvlucht om niet te kletsen met jouw medepassagiers. Tenzij je slaapt – in dat geval, slaapzacht!)

Wil jij ook reizen met EF?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden

Test je Engels in enkele minuten

Lees meer