Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

7 redenen waarom je de Engelse taal moet leren in Australië

7 redenen waarom je de Engelse taal moet leren in Australië

Australië: bijna iedereen kent wel iemand die heeft rondgereisd door de prachtige natuur of gestudeerd heeft in een van de toffe steden die Australië rijk is. Vrijwel iedereen becijfert deze ervaring met een dikke tien. Ook al is het (letterlijk) een wereldreis om naar Australië af te reizen, het is het volgens velen meer dan waard. En het mooiste van alles? Het is de perfecte (en misschien wel mooiste) plek om jouw Engelse taalvaardigheden te verbeteren! Hier volgen onze 7 redenen waarom je de Engelse taal moet leren in Australië:

1. Het hele jaar door warm

Dat klinkt toch amazing, zeker in vergelijking met België? Australië staat vooral bekend om de zonnige dagen met prachtige stranden. Je backpack zal zelfs redelijk licht zijn en vooral gevuld met korte broeken, shirts, zwembroeken en kleden. Ga je toch liever in de winter? Dan heb je genoeg aan een vest en spijkerbroek. Klinkt perfect!

2. De toffe steden

Wie (beter) de Engelse taal beter wilt leren spreken en begrijpen, heeft qua Australische locaties keuze in overvloed. Australië heeft namelijk de meest toffe grote steden. Brisbane, Sydney, Perth en Melbourne zijn perfect als je van cultuur, stranden, fantastisch eten en geweldige evenementen houdt. De steden Hobart en Adelaide zijn tof om te bezoeken als je houdt van geschiedenis, wijn, kunstfestivals, en ambachtelijk voedsel.

3. Multiculturele invloeden

Australië is in de loop van de jaren enorm beinvloed door immigranten, dat blijkt alleen al uit het eten, de verschillende culturen en de wijken. Vooral Melbourne staat bekend om z’n culturele mix en heeft veel toffe restaurantjes. Door Italiaanse immigranten die begin 20ste eeuw naar Australië kwamen, is er ondertussen overal uitstekende koffie te verkrijgen (grazie mille daarvoor!).

4. Hemelse roadtrips

Naast de bekende steden, stranden, regenwouden, moerassen, wijngaarden en rode woestijnen met de beroemde Uluru zijn er nog veel meer soorten landschappen in Australië te vinden. Een populaire manier om Australië te ontdekken is door samen met vrienden een tweedehands mobilehome te kopen en Australië te ontdekken. Hiermee kan je de tofste roadtrips maken en het levert een uniek gevoel van vrijheid op!

5. De poort naar Zuidoost-Azië

Over verre reizen gesproken … vanuit Australië gezien ligt Zuidoost-Azië best wel dichtbij! Populaire bestemmingen zoals Bali, Thailand, Vietnam en Cambodja zijn bekende bestemmingen onder zowel internationale studenten als de Aussies zelf. Waarom overslaan als je toch al in de buurt bent?

6. Het Aussie-accent

Het Aussie-accent is heel leuk en charmant om in het dagelijks leven te horen. Hoewel het krijgen van een Aussie-accent niet per se op je to-do lijst staat, is het wel ontzettend tof om een paar typische Aussie-uitdrukkingen te leren. Dit wordt waarschijnlijk een van de highlights van jouw verblijf Down Under.

7. Blijf langer om te werken…

Moet je tijdens je taalstudie ook aan het werk? Met een Australisch studentenvisum mag je maximaal twintig uur per week werken. Dat is goed nieuws, want dat is meer dan in veel andere Engelstalige landen! Ook profiteer je van relatief hoge minimum lonen in de horeca en detailhandel. Work Work Work!

 

 

Ben jij klaar voor Australië?Bestel nu een gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen