Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 5 beste bakkers in Parijs die je moet kennen

De 5 beste bakkers in Parijs die je moet kennen

Stap een bakker in Parijs binnen en je ontdekt een magische wereld van warme botercroissants, kleurige macarons, zoete citroentaartjes en overheerlijke broodjes. De Stad van het Licht staat niet voor niets bekend als speeltuin van de bon vivants (mensen die “het goede leven” leiden).

Maar hoe weet je waar je moet beginnen als elke bakkerij er zo overheerlijk uitziet? Om je op weg te helpen, hebben we de beste pâtisseries van Parijs voor je op een rijtje gezet, plus een paar belangrijke woorden die je moet kennen om je tijdens een taalreis Parijs snel thuis te voelen in deze geweldige winkels!

1. La Pâtisserie Cyril Lignac

Deze chique patisserie is het geesteskind van de Franse culinaire supersterren Benoît Couvrand en Cyril Lignac. Een feest voor het oog en een genot voor al je andere zintuigen. Hoewel je het zeker moeilijk zal vinden om een gebakje uit te kiezen raden we je de Equinoxe aan: een verrassende combinatie van lichte vanillemousse, gladde karamelganache en luxe praline van speculoos.
Trefwoord: pâtisserie – betekent een winkel waar gebakjes, broodjes en cakes worden verkocht, maar ook die etenswaren zelf.

Adres: onder andere op 55 Boulevard Pasteur, 75015 Parijs

2. Pierre Hermé Paris

Stap deze tempel van het Franse gebak binnen en vergaap je aan de felle kleuren en overheerlijke geuren van macarons en toetjes. Koop meerdere van die smaakvolle macarons en geniet van het handelsmerk van meneer Vogue, die ook wel de ‘Picasso van het gebak’ wordt genoemd. Dankzij namen als Arabesque (pistache en abrikoos) en Infiniment Caramel (salted caramel) is er voor zoetemondjes altijd iets wat bij hun voorkeur past.

Trefwoord: Caramel beurre salé – gezouten karamel, een zoete fudge die oorspronkelijk uit Bretagne komt

Adres: onder andere op 72 rue Bonaparte, 75006 Parijs

3. Eric Kayser

De bakkerijen van Eric Kayser vind je verspreid over de stad en zijn vooral populair dankzij de knapperige stokbroden en vederlichte croissants. Zorg dat je er op tijd naartoe gaat, want de locals staan in de rij om als eerste een heerlijke chocoladekoek weg te happen.

Trefwoord: Pain au chocolat – een luchtig, zoet broodje met chocola erin

Adres: onder meer op 14 Rue Monge, 75005 Parijs

4. Angelina

In navolging van Coco Chanel en Marcel Proust is Angelina een begrip geworden in Parijs. Ga naar Angelina’s Belle Epoque-tearoom vlak bij het Louvre en aanschouw het prachtige interieur (marmeren tafels, kristallen kandelaars en vergulde spiegels) voordat je een Mont Blanc-gebakje bestelt. Dit bijzondere dessert bestaat uit een meringuebasis met slagroom en een bijzondere kastanjemousse-topping. Drink alles weg met Angelina’s wereldberoemde dikke warme chocomelk.

Trefwoord: Chocolat chaud – warme chocolademelk

Adres: 226 Rue de Rivoli, 75001 Parijs

5. Le Grenier à Pain

Om bij de Grenier à Pain te komen heb je Google Maps niet nodig: je ruikt de geur van het versgebakken brood al op kilometers afstand. Stap naar binnen om het geweldige aanbod van typisch Franse broodjes en gebakjes te bewonderen. Zet je tanden in de croissants en overheerlijke cakes. Of ga eens voor iets heel anders: koop een (of meerdere) van hun prijswinnende stokbroden, koop in een winkel in de buurt wat kaas en ga naar het dichtstbijzijnde park voor een geweldige picknick. Bon appétit!

Trefwoord: Baguette – Frans stokbrood

Adres: 38 Rue des Abbesses, 75018 Parijs

Start nu jouw avontuur in Parijs Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen