Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

High Tech Travel – De beste reis apps van nu

High Tech Travel – De beste reis apps van nu

Als je binnenkort op reis gaat naar een nieuwe bestemming, is de kans groot dat een van de eerste dingen die je inpakt je smartphone of tablet is. Sterker nog, tegenwoordig gaat bijna niemand de deur nog uit zonder. Natuurlijk kun je allerlei handige apps op je telefoon zetten, maar het is moeilijk de beste te kiezen aangezien de keuze eindeloos is. Dit is onze lijst van de beste reis apps. Ze zijn allemaal beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Get the best deals

kayak logo

Veel vergelijkingswebsites beweren dat ze de beste ticketprijzen voor je kunnen vinden, maar er zijn er maar weinig die hier echt goed in zijn. Kayak vergelijkt bijvoorbeeld niet alleen de normale prijzen, maar kijkt ook naar websites als Orbitz en Priceline, zodat ze zeker weten dat ze de beste deal voor je vinden.

Skyscanner vergelijkt ook ticketprijzen en is handig om wijzigingen in ticketprijzen in de gaten te houden. Als je de notifications voor jouw reisroute aanzet, kun je precies boeken op het moment dat de prijs het laagst is. Zijn jouw vliegdata flexibel? Je kan je zoekopdracht uitbreiden om zo de goedkoopste data te vinden. Maakt de bestemming je ook niet uit? Je kan zoeken naar vluchten met als bestemming ‘anywhere in the world’, gebaseerd op de beste data en prijzen.

Sleep like a baby

Het is altijd lekker om voor de eerste paar nachten je accommodatie al te regelen. Van hotels tot villa’s en van hostels tot couch surfing, ook hier heb je super veel opties.

Hipmunk is een handige app om je te helpen de bulk aan informatie door te spitten en de beste hotels voor jou uit te kiezen. Ook Airbnb en HomeAway zijn handige apps om jouw ideale accommodatie te vinden.

Plan and prepare

Als je dan eenmaal je vlucht en accommodatie geregeld hebt, is het tijd om je tas te gaan pakken en je voor te bereiden.

Je plannen en ideeën kun je op een rijtje zetten met Trip It. Deze handige app herkent e-mails in jouw inbox en categoriseert ze. Zo gaat de e-mail met je hotelreservering automatisch naar het mapje accommodatie en de bevestiging van je treinticket naar vervoer. Daarnaast voegt de app zelf handige informatie over jouw reis toe aan de mapjes. Dit alles kun je synchroniseren met je agenda en natuurlijk delen met je vrienden.

Ook zo’n hekel aan inpakken? Met de app PackPoint weet je in ieder geval zeker dat je niets vergeet. Vul de details van jouw reis in en de app maakt een paklijst voor je. De items op de lijst worden gebaseerd op weersvoorspellingen, type bestemming, lengte van je trip, doel van je reis, type activiteiten dat je gepland hebt, etc. Op deze manier zul je nooit zonder paraplu komen te zitten tijdens het regenseizoen in Guatemala en dat je in de kerstvakantie je bikini niet moet vergeten als je naar Nieuw-Zeeland gaat!

Know your destination

Je verstaanbaar maken in een ander land is soms een hele uitdaging. Hoe kom ik bij het museum? Wat zit er in dit gerecht? De app van Google Translate is erg populair omdat je simpelweg een woord of zin in kan typen en nog geen seconde later hoor je de (vrijwel) foutloze vertaling. Je kunt makkelijk switchen tussen verschillende talen, hele websites vertalen door de link van de site in de app te plakken en voorbeelden van verschillende uitspraken van woorden afspelen. En de nieuwste update maakt het zelfs mogelijk je camera op een tekst te richten en direct de vertaling in je scherm te ontvangen.

Vreemde valuta en wisselkoersen kunnen ook voor verwarring zorgen in een ander land. De XE Currency app geeft je toegang tot actuele koersinformatie, statistieken en een handige tool om bedragen om te rekenen.

Een ander super handige app is Spots 2 Squat. Deze app leidt je naar het dichtstbijzijnde openbare toilet en geeft waarderingen over deze toiletten wat betreft kwaliteit en hygiëne. Altijd handig!

Iets wat erg irritant kan zijn op reis, is dat je geen internet hebt. Wat als je verdwaalt en niks kan opzoeken? Apps zoals Avast Wi-Fi Finder navigeren naar de dichtstbijzijnde Wi-Fi hotspot zodat je zo snel mogelijk weer online kunt. Handig detail: deze app is offline te gebruiken.

… and make the most of it

Installeer Field Trip op je telefoon en het is net of je een tour guide in je zak hebt. Zodra je een interessante locatie passeert, verschijnt er een pop-up of je scherm, zodat je niets mist. Ook reviews van restaurants of kortingsvouchers verschijnen wanneer je in de buurt bent van een bepaalde plek.

Ook FourSquare is een app met tips van insiders. Geef in waar je naar op zoek bent (ontbijt, lunch of diner), pas de filters aan aan je voorkeuren en krijg een hoop aanbevelingen: van het lekkerste gerecht op de kaart tot de plek met het beste uitzicht. Als je vaak incheckt via de bijhorende app Swarm, ontstaat er een soort logboek dat je vervolgens weer kunt delen en vergelijken met anderen. Andere populaire review apps zijn Trip Advisor (focust op hotels en toeristische attracties), Yelp (restaurant reviews) en Foodspotting (beste gerechten van de kaart in restaurants).

Moet je op een specifieke plek zijn? Met de juiste app vind je gemakkelijk de snelste en handigste route. Als je met de auto bent is Waze het meest handige. De GPS-navigatie gebaseerd op gebruikersinformatie over files, politieactiviteiten en ongelukken zorgt ervoor dat je makkelijk van A naar B rijdt.

Ga je liever met het openbaar vervoer? Dan is HopStop jouw app. Deze app heeft informatie over 68 van de drukste wereldsteden en vertelt je alles wat je moet weten over haltes, lijnen, overstappen en vertrektijden.

Met de juiste apps word jij een echte reisexpert. Maar vergeet ook niet om om je heen te kijken, met de locals te praten en te genieten. Happy travels!

Ga op taalreis met EF!Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen