Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Koffiecultuur: de 5 beste koffiebars in Berlijn

Koffiecultuur: de 5 beste koffiebars in Berlijn

Er zijn ontelbaar veel funky, hippe cafeetjes in Berlijn. De stad is een Mekka voor mensen die een café of restaurantje willen beginnen, dankzij de jeugdige en relaxte sfeer die er in de stad hangt. Als je de laatste koffietrends wilt weten, moet je dan ook in Berlijn zijn. Je opties zijn eindeloos.

Als je naar Berlijn gaat zal je waarschijnlijk super veel rond lopen/fietsen en alle delen van de stad ontdekken. Van Prenzlauer Berg’s hipster heaven tot het commerciële centrum in Mitte. Om je energielevel op peil te houden, raad ik je aan een pitstop te maken bij een (of meerdere) van deze leuke cafés. De meeste zijn ’s avonds ook open, dus als je je favoriet gevonden hebt, blijf dan voor het avondeten en een drankje en ga er ’s ochtends weer heen voor je koffie to go.

Om je op weg te helpen met je koffietour, vind je hier de 5 beste koffiebars in Berlijn.

1. Café Fleury

Café Fleury is een café met een Franse sfeer, midden in een van de mooiste straten van het stadscentrum Mitte, en is een van de gezelligste cafeetjes van de stad. De bediening is vriendelijk, de prijzen prima, de koffie goed, je kunt er heerlijk lunchen (de quiche is een aanrader) en ze verkopen hele lekkere gebakjes (al vanaf 70 cent!). Fleury is open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en is erg geschikt voor een drankje, je morning coffee, of zelfs voor een eerste date. Als het lekker weer is, ga dan lekker op het terras zitten om mensen te kijken.

2. Distrikt Coffee

Distrikt is een prachtige, minimalistische bar in Mitte en serveert niet alleen heerlijke koffie, maar ook een heerlijk ontbijt (muesli, pannenkoeken, toast met avocado, eieren – you name it, they have it). Alle gerechten zien er super mooi uit, smaken heerlijk en zijn niet te duur. Als je niet te veel cafeïne wil, vraag dan om een single shot drink. De normale koffies zijn hier namelijk erg sterk.

3. Bonanza

Veel mensen zeggen dat Bonanza de beste koffie van Berlijn heeft. Het is een gezellige, rustige bar die wordt gerund door mensen die koffie erg serieus nemen. Als je van koffie houdt, dan kan je deze tent echt niet missen. Bonanza is in Mitte, vlakbij Mauerpark, dus als je van de zomer in Berlijn bent, loop dan na je koffiepauze het park in om optredens van straatartiesten te checken. Heb je zelf ook talent? Doe dan een rondje mee met een van de karaoke groepjes!

4. Kaschk

Het hippe Scandinavische Kaschk is nog relatief nieuw in Mitte. Het is een heerlijke plek om je middag door te brengen, maar bijna nog beter om ‘s avonds een drankje te doen. Je kunt er overdag ook prima werken of studeren: de koffie is niet duur en er is gratis WiFi.

5. Concierge Coffee

Ten zuiden van de Spree rivier vind je dit verborgen pareltje. Het is zo klein dat je er bijna niet in past op een drukke dag (het café is maar 15 vierkante meter groot), maar Concierge serveert heerlijke koffie met iets lekkers in een unieke omgeving. Het café is nog vrij nieuw, dus als jij graag aan je Duitse vrienden wil laten zien hoe goed je Berlijn kent is dit je kans! Mijn aanbeveling: een flat white coffee met een stuk van hun beroemde appeltaart.

Foto’s via: bovenaan: Matt Biddulph (Flickr/Creative Commons), midden (van links boven naar rechts onder): Smart-travelling.net, Tomislav Medak (Flickr/Creative Commons), Alper Cugun(Flickr/Creative Commons), Igor Swarzmann (Flickr/Creative Commons)

Ga naar Berlijn met EF Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen