Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 manieren om het succes van uw kind te bevorderen

5 manieren om het succes van uw kind te bevorderen

Elke ouder hoopt dat hun kind een succesvol leven zal leiden. Dit succesvolle leven uit zich in het hebben van een goede relatie en het opbouwen van een hecht gezin, maar zeker ook op vlak van het uitbouwen van een succesvolle carrière.

In het komende decennium zullen de meeste industrieën worden getransformeerd door automatisering en robotica. Aangezien robots en algoritmen de overgrote meerderheid van de taken zullen overnemen, zullen vaardigheden zoals creativiteit, aanpassingsvermogen en emotionele intelligentie essentieel worden voor succes.

Maar hoe ontwikkel u deze vaardigheden in uw kind? Hoe bereid u uw kind voor om succesvol te worden.

1.Daag ze uit (en uzelf)

Hoe graag de ouders het ook zouden willen, de wereld van morgen ziet er radicaal anders uit waardoor een kind het leven niet op dezelfde manier kan ervaren als zijn ouders. Door de veranderende wereld moeten ouders out of the box kunnen denken en bedenken welke keuzes van vandaag het leven van hun kind zullen bepalen in de toekomst.

Hoewel formeel onderwijs het intellectuele kader blijft bieden voor de meeste loopbanen, zal het net zo belangrijk worden om verder te kijken. Het vermogen om dingen te onthouden en te reciteren – de focus van veel formele scholing – zal niet genoeg zijn in een wereld waar robots en algoritmes dit veel beter kunnen uitvoeren dan mensen. Volgens een rapport van het World Economic Forum zullen naar schatting 5 miljoen banen verloren gaan in de komende jaren en op de meeste gebieden zal het vermogen om creatief te denken en voortdurend te leren van essentieel belang worden.

Een creatieve en flexibele manier van denken kan door uw kind worden ontwikkeld door zijn horizon te verbreden en voortdurend nieuwe dingen te leren. Als u zelf nog nooit in het buitenland gestudeerd heeft, overweeg dan om uw kind wel deze kans te geven. Als u nooit hebt gewerkt of vrijwilligerswerk hebt gedaan in een land dat anders was dan het uwe, neem dan de sprong en stel het aan uw kind voor. Respecteer het temperament en de unieke interesses van uw kind, daag ze uit met de mogelijkheden die hen zullen voorbereiden op de toekomst.

2.Leer ze om zich aan te passen

Ervaringen die uw kind buiten hun comfortzone plaatsen, zullen hen klaarstomen om de toekomst tegemoet te gaan. Praktisch gezien stelt flexibel zijn jongeren in staat om carrière te maken zonder grenzen of limieten. De beste werkplekken en teams van de toekomst zullen losser, meer afgelegen en flexibeler zijn dan alles wat we ons vandaag kunnen voorstellen en daarvoor hebben we de best voorbereide en meest flexibele arbeidskrachten nodig.

Intellectueel en flexibel zijn, bevordert de juiste soort mentale flexibiliteit en zelfvertrouwen, evenals een bereidheid om te leren. Jon Williams, de Joint Global Leader, mens en organisatie bij PwC, moedigt jongeren in feite aan om te denken van zichzelf als “een bundel van vaardigheden en capaciteiten en niet een bepaalde rol of beroep”.

Een van de meest effectieve manieren om uw kind aanpassingsvermogen te laten ontwikkelen is door hen te laten studeren of werken in het buitenland, leven in een nieuwe stad, nieuwe vrienden te laten sluiten en een nieuwe cultuur te laten ontdekken. Deze ervaringen creëren een gevoel van openheid dat hen goed van pas zal komen.

3.Help ze verbinding maken

Wat de meest succesvolle leiders, wetenschappers, zakenmensen en artiesten zo speciaal maakt, is hun vermogen om over de grenzen heen te denken. Wereldwijde problemen vereisen wereldwijde oplossingen en de leiders van morgen zullen nog emotioneler, socialer en cultureel-intelligenter moeten zijn. David Deming, universitair hoofddocent onderwijs en economie aan de universiteit van Harvard, wijst op nog een andere reden waarom soft skills in de toekomst nog belangrijker zullen zijn: nu zoveel taken en banen geautomatiseerd worden, wordt het steeds belangrijker om technische kennis te kunnen combineren met geavanceerde sociale vaardigheden.

Reizen is een prachtige manier om een ​​gevoel van verbondenheid te bevorderen en geavanceerde sociale vaardigheden te ontwikkelen, maar studeren of werken in het buitenland is altijd beter. Het geeft uw kind een diepgaande kennis en ervaring die een korte rondleiding niet kan hebben. Het geeft hen ook de mogelijkheid om de lokale taal te leren: het meest effectieve hulpmiddel bij het bouwen van bruggen naar nieuwe culturen en nieuwe manieren van denken.

4.Hecht waarde aan talen

Studies hebben aangetoond dat mensen die twee of meer talen spreken, ook beschikken over meer mentale flexibiliteit, kracht en veerkracht. Met de verwachting dat meer dan de helft van de kinderen die vandaag geboren worden ongeveer 100 jaar zullen leven, zijn strategieën die onze geest lenig en jong houden belangrijker dan ooit.

Maar vaardigheden in vreemde talen bieden meer dan dat: het vermogen om effectief en op een natuurlijke manier met mensen uit verschillende hoeken van de wereld te communiceren. Aangezien Engels wereldwijd dé taal is van het zakendoen, zou het uw prioriteit moeten zijn om ervoor te zorgen dat uw kind deze taal leert beheersen. Engels wordt gesproken in 100 landen door naar schatting 1,5 miljard mensen en zal waarschijnlijk een van de belangrijkste talen blijven in de komende decennia. Van wetenschap en geneeskunde tot wetgeving en bedrijfsleven, een sterke beheersing van de Engelse taal is essentieel voor succes. Een vroege start is minder belangrijk dan een voortdurende toewijding om het te leren, idealiter in een Engelstalig land waar een onderdompeling in de taal tot wonderen kan leiden.

5.Wees enthousiast over hun prestaties

Ouders moeten verandering omarmen en groei vieren: dit zijn essentiële componenten van het toekomstige succes van uw kind. Ervoor zorgen dat kinderen het goed doen op school en studeren aan een goede universiteit zijn beide belangrijk, maar ook verder kijken dan het voor de hand liggende en ze begeleiden in een snel veranderende wereld waarin creativiteit, aanpassingsvermogen, emotionele intelligentie en interculturele vaardigheden belangrijker zullen zijn dan ooit.

Studeer talen in het buitenland met EFOntdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Carrière