Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Oktoberfest: 6 geweldige plekken om het te vieren

Oktoberfest: 6 geweldige plekken om het te vieren

Studenten in München vieren tijdens het Oktoberfest alles maar wat Beiers is, maar je hoeft echt niet per se in Zuid-Duitsland te zijn om dit beroemde feest mee te maken. Van Londen tot Los Angeles: het Oktoberfest kom je overal ter wereld tegen. Ik heb de beste Duitse en Beierse bars ter wereld op een rijtje gezet om je een geweldige herfstavond te laten beleven.

1. Herman ze German, Londen

Dit simpele afhaaltentje vind je in het hart van Londen. Proef de traditionele Duitse worst die vers uit het Zwarte Woud is geïmporteerd en zwemt in de currysaus. Dip je pommes (frietjes) daarin om extra van deze maaltijd te genieten.

2. Heidelberg, New York

In de schattige buurt Yorkville in Manhattan vind je dit familiebedrijf met Duitse invloeden, dat al meer dan honderd jaar ervaring heeft in het serveren van Duitse maaltijden. Het is wel een chique bedoening, dus ga er goed voor zitten en houd rekening met een flink prijskaartje.

3. Bavarian Bier Cafe, Sydney

Ben je tijdens het Oktoberfest in Australië? Heb jij geluk! Ik raad je vooral Sydneys centrale zakenwijk aan om dit feest te vieren. In het Bavarian Bier Cafe vind je de bekende lange houten tafels zoals die ook in München en op het Oktoberfest worden gebruikt. Ben je achttien jaar of ouder, dan kun je de geweldigste speciaalbieren proeven voor de ultieme Oktoberfest-ervaring.

4. Wirsthaus, Los Angeles

Huh? Een typisch Duitse bar in downtown Los Angeles? Ja, echt! De medewerkers van het Wirsthaus weten wat Europese gastvrijheid is en bieden je zelfs op de koudste avonden een warm welkom. Maar aangezien dit Zuid-Californië is, is je Duitse biertje waarschijnlijk het enige wat koud zal zijn. Helaas is deze plek, zoals overal in de VS, alleen voor 21-plussers. Sorry, wij hebben de regels ook niet bedacht!

5. Raith Gourmet, Kaapstad

Jazeker: ook in Zuid-Afrika zijn ze gek op de Duitse keuken! Ga naar Mill Street in de wijk Gardens om de heerlijkste Duitse maaltijden te proeven. Bijkomend voordeel: het restaurant is behoorlijk chique en zelfs geschikt voor een eerste date. Ook als je de eerste keer met hem of haar uitgaat.

6. Bernd’s Bar, Tokio

Zelfs de Japanners kunnen een beetje Duitse cultuur wel waarderen. Ga naar Bernd’s Bar, proef de Duitse worsthapjes en ervaar de echte Duitse sfeer in dit café: van de foto’s aan de muur (inclusief de foto’s van beroemde gasten) tot en met de muziek en de het babbelen met Bernd zelf.

Waar ter wereld je ook bent, je kunt altijd wel een plek vinden waar de typisch Duitse Oktoberfest-sfeer hangt. Eet vooral je buik rond en zing uit volle borst Duitse liedjes mee, maar drink met mate(n)!

Of vier het toch in München!Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen