GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

Santa Barbara: De ultieme reisgids

Santa Barbara: De ultieme reisgids

Neem een flinke dosis spectaculair uitzicht met zowel bergen als stranden en combineer dit met het hele jaar door zonneschijn en extreem prettige temperaturen. Besprenkel al die pracht met de laid-back Californische lifestyle en tadaa: je hebt Santa Barbara, ofwel je nieuwe bestemming op jouw to-do-lijst. Deze heerlijke stad is gevestigd op het stukje land dat de kust van de Santa Ynez-bergen scheidt en precies weet hoe het indruk moet maken en mensen in vervoering moet brengen. Naast het heerlijke weer en de mogelijkheid om hier op één dag zowel te surfen als te mountainbiken in de bergen, is deze stad voorzien van straten in Spaanse stijl, een interessante koloniale geschiedenis en pittoreske architectuur. De locals zijn dol op deze stad, en terecht.

ONTDEK DE CHARMANTE SCHOONHEID

Santa Barbara kan samengevat worden in twee woorden: serieus mooi. Houd je van fotografie, zorg dan dat je DSLR volledig opgeladen klaarligt. Heb je aan Instagram genoeg, zorg dan voor voldoende geheugen op je telefoon voordat je vertrekt om de charmante schoonheid van Santa Barbara vast te leggen. Het lijkt hier wel alsof een Spaanse villa zo uit Europa is geplukt en midden in Californië is geplaatst, waar ze besefte dat het hele jaar door zon haar wel beviel en ze langzaam maar zeker uitbreidde naar de rest van de stad.  Je vindt hier terracotta-pannendaken op pastelkleurige huizen. Alleen de Amerikaanse palmbomen doen je beseffen dat je niet in Europa bent. Maak een paar sunset-snaps of vanaf halverwege de bergen een panoramafoto van de prachtige kustlijn. Gebruik vooral de hashtag #EFMoment als je dit post!

TRAKTEER JE SMAAKPAPILLEN

De beste manier om de ‘culturele onderdompeling’-activiteit af te vinken van je to-dolijst is door hetzelfde te doen als de locals doen. Als de zon schijnt in Santa Barbara (en dat doet ze altijd) gaan de locals op zoek naar de dichtstbijzijnde horeca die frozen yoghurt verkoopt. McConnell’s Fine Ice Creams and Yogurt en het heerlijk genaamde Yogurtland vlak bij West Beach zijn beide beroemde plekken bij zowel bewoners als toeristen. Even later, als je het maximale uit jouw tijd op de prachtige stranden wilt halen, kun je je makkelijk voorstellen dat er meer mensen in de buurt zijn die van het Californische weer genieten, maar niet al die zonnekloppers zijn mensen. Je bent in een wijnstreek, vriend, dus de zon die jouw huid langzaam kleurt is ook de zon die de wijngaarden in de buurt verwarmt en voor goed gevulde druiven en wereldberoemde wijnen zorgt. Er zijn talloze wijntours en het zou verkeerd zijn om geen slok of twee te proeven.

WEES EEN MET DE NATUUR

Als de Californians uit de drukte van de grote steden San Diego, Los Angeles en San Francisco willen ontsnappen, gaan ze naar Santa Barbara. Haast bestaat hier niet en de laid-back lifestyle wordt hier naar grote hoogten getild. De tijd waait hier rustig weg op het briesje van de oceaan, zonder enige stress, wat dit een perfecte plek maakt om bij te komen. En wat is een betere plek om quality time met Moeder Natuur door te brengen dan op een surfplank? Ervaren surfers kunnen in North County op zoek naar de winderige stranden en het koele, ongeremde water van Jamala State Beach voor een kolkende branding. Ben je een beginner, blijf dan in Southern Country Santa Barbara en volg de UCSB-studenten naar Stu Peak of Campus Point. Laat de zee je echter niet te lang afleiden, want de bergen en de Lost Padres National Forest achter de stad zijn bomvol prachtige natuurpaden en hikeroutes, inclusief geheime hot springs voor een snelle duik.

BEKIJK DE WILDLIFE

De lokale, zongebruinde Californians zijn niet de enige bewoners van deze omgeving. Ga op een tripje naar Channel Islands National Park, een eilandengroep ten zuiden van Santa Barbara waar de grootste zeeleeuwen- en zeehondenkolonie van Noord-Amerika woont. Je kunt het beste Point Bennett op het eiland San Miguel bezoeken, omdat je daar vrijwel gegarandeerd zeeleeuwen, zeehonden en zeeolifanten tegenkomt. En dat is niet de enige bootactiviteit die je moet ondernemen. Het hele jaar door zwemmen dertig soorten walvissen en dolfijnen door de Santa Barbara richting verderop gelegen wateren om hun jongen beter te kunnen voeden. Stap aan boord van een walvis-spot-boot en bekijk grijze walvissen, bultruggen en als je geluk hebt zelfs orka’s en grienden.

ONTDEK DE GESCHIEDENIS EN (CULINAIRE) CULTUUR

Zoals San Francisco de Golden Gate Bridge heeft, en San Diego, uh, vistaco’s, heeft Santa Barbara ook een eigen icoon: de Old Mission. Die is misschien niet zo groot of lekker als de Californische concurrentie, maar dit wit bemuurde, met terracotta-daken belegde gebouw staat boven aan de culturele to-dolijst van Santa Barbara. Deze prachtig onderhouden kerk is in 1786 opgericht door de Spaanse Fransiscanen, staat midden in een gigantische tuin en is nog altijd het huis van een gemeenschap Franciscaner broeders.

De met bomen omzoomde State Street, midden in downtown SB, heeft de beste winkels en eetgelegenheden in de regio. En in onze reisgids staat ‘shoppen’ zeker te boek als cultureel verantwoord. Ga ’s avonds naar Stearns Wharf in de haven van Santa Barbara. Deze werf was ooit een belangrijke plek voor passagiers en handelsroutes van de Californische westkust, maar staat nu vol restaurants waarin gerechten worden geserveerd waar het water je van in de mond loopt terwijl je prachtig uitzicht hebt op het water. Je kunt je dag hier beëindigen met een traditioneel Californisch diner: we raden je een hartige Mexicaanse maaltijd aan.

Ontdek Santa Barbara zelf!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden