Studeren in Parijs

Studeren in Parijs
4.9
534
(534 beoordelingen)
4.9

Heb je altijd al Frans willen leren spreken? Ga dan met EF Frans studeren in Parijs. Deze stad combineert prachtige architectuur met heerlijk eten en een geweldige mix van mensen van over de hele wereld. Studeren in Parijs geeft je de mogelijkheid om deze stad te leren kennen. Twijfel niet langer en vraag vandaag nog een gratis brochure aan.

Studeren in Parijs

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer sneller een taal in een erkende EF school. Kies uit 10 talen in 50 bestemmingen. Start jouw cursus elke maandag.
Bestemming: Frankrijk
Stad: Parijs
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Frankrijk
Stad: Parijs
EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Frankrijk
Stad: Parijs
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Reis de wereld rond terwijl je twee of drie talen in maximaal 3 landen leert. Zo leer je verschillende culturen en talen echt kennen.
Bestemming: Frankrijk
Stad: Parijs

Studeren in Parijs

Duik in de schoonheid van Frankrijk en verbeter je Frans wanneer je gaat studeren in Parijs. Deze stad barst van de mogelijkheden om de Franse keuken, mode, geschiedenis en kunst te ontdekken. Tijdens het studeren in Parijs leef je de Franse levensstijl en volg je dagelijks Franse les om je communicatievaardigheden te verbeteren. Combineer je studie met sightseeing of volg een wat intensievere cursus om vooral op je taallessen te focussen. Studeren in Parijs geeft je dankzij de goede ov-verbindingen bovendien de kans om op weekendtrips de rest van Frankrijk en van Europa te bezoeken. Op dit spannende Franse avontuur kun je zelf bepalen hoeveel je wilt leren en hoeveel vrije tijd je wilt hebben.

Het studentenleven in Parijs

Parijs trekt jaarlijks tienduizenden studenten vanuit de hele wereld aan. Ga je studeren in Parijs, dan word je een van hen en praat je met klasgenoten in cafés, ontdek je in steegjes verstopte arthousebioscopen en ga je met vrienden in het weekend naar concerten. Parijs heeft meer toeristische bezienswaardigheden dan je voor mogelijk houdt, maar huisvest ook schitterende bibliotheken, eigenzinnige historische plekken en multiculturele wijken die aandoen als West-Afrika. Tijdens het studeren in Parijs is zo ontzettend veel meer te zien dan alleen de Eiffeltoren. Kom de stad ontdekken die artiesten en denkers al eeuwenlang inspireert en ga studeren in Parijs!

De voordelen van studeren in Parijs

Als je gaat studeren in Parijs met EF zul je in een mum van tijd je Franse taalvaardigheden verbeteren. Niet alleen dankzij de persoonlijke aandacht die je krijgt in de lessen, maar ook dankzij je nieuwe dagelijkse leven in Parijs en alle activiteiten die je kunt ondernemen. Zo gaat het leren buiten de les altijd door!

Tijdens de lessen, die in kleine klassen plaatsvinden, is er veel focus op spreken en luisteren door middel van groepsprojecten en rollen spellen. Zo ben je dus niet continu woordjes aan het stampen of grammaticaregels aan het leren, maar leer je door te doen. Ook heb je de mogelijkheid je Franse cursus combineren met beroepsspecifieke onderwerpen, een internationaal erkend taalexamen of een stage. Zo zijn er taalgerichte keuzevakken zoals creatief schrijven, examenvoorbereiding, kunst, cultuur en tradities, loopbaanontwikkeling en sector- en branchegerichte keuzevakken.

Naast het verbeteren van je Frans zul je gedurende je tijd in het buitenland veel nieuwe ervaringen beleven, uitdagingen aangaan en herinneringen maken, waardoor je zelfstandiger en zelfverzekerder terug naar huis zal keren. Studeren in Parijs is een ervaring waar je je leven lang voordeel van zult hebben!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik verblijven tijdens mijn studie in Parijs?

Er zijn verschillende accommodatieopties wanneer je met EF naar Parijs vertrekt. Je kunt bijvoorbeeld verblijven in een gastgezin, waarbij je bij zorgvuldig uitgekozen locals in huis woont. Dit heeft het voordeel dat je fulltime in het Frans leeft, omdat je lessen naar je nieuwe Franse thuis gaat en je opgedane taalkennis gelijk moet inzetten. Daarnaast is het natuurlijk ook geweldig om op te gaan in een Frans gezin en te genieten van de heerlijke Franse maaltijden die ze voor je maken.

Als je op zoek bent naar een actief studentenleven, kun je ervoor kiezen om te verblijven in een van onze studentenresidenties. Dit biedt je niet alleen veel flexibiliteit, maar ook de mogelijkheid om levenslange vriendschappen te sluiten met jouw internationale klasgenoten en medebewoners, en samen met hen op avontuur te gaan in Parijs!

Hoe kan ik mijn Frans verbeteren buiten de klaslokalen?

Tijdens het studeren in Parijs gaat het verbeteren van je Frans tijdens de klaslokalen bijna vanzelf! Of je nu een croissantje bestelt bij de lokale bakker, de weg vraagt aan een local of een tour volgt in een beroemd museum: het Frans zal overal in je leven aanwezig zijn. Natuurlijk verbeter je het snelst als je actief situaties opzoekt waarbij je Franse skills moet inzetten. EF organiseert allerlei activiteiten en excursies in en rondom Parijs, en door hieraan deel te nemen en ook door zelf op pad te gaan met je klasgenoten, zul je niet alleen snel je Frans verbeteren maar ook veel nieuwe vrienden maken!

Kan ik mijn Franse taalvaardigheden laten certificeren tijdens het studeren in Parijs?

Als je met EF naar Parijs gaat krijg je een deelnamebewijs om aan te tonen dat je Frans hebt gestudeerd. Dit certificaat wordt helaas niet erkend door de meeste onderwijsinstellingen of werkgevers. Heb je toch een officieel certificaat nodig, dan zijn er diverse diploma's die jouw Franse taalniveau vaststellen en bewijzen.

Wij bieden gespecialiseerde examenvoorbereidingsklassen voor het Diplôme d'Études en Langue Française (DELF), het Diplôme Approfondi en Langue Française (DALF), het Certificat Européen de Langue Française (Certificat de Français), het Diplôme de français professionnel des affaires, en het Diplôme de français professionnel tourisme et hôtellerie B1.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.