GO Blog | EF Blog Belgium
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
MenuGratis brochure

10 hotspots in Sydney

10 hotspots in Sydney

Klinkt een reis Down Under als een droom? Waarom begin je je avontuur niet in de tweede grootste stad van Australië? Sydney heeft veel populaire bezienswaardigheden en  idylische stranden: wil je perfecte Instagram-posts en onvergetelijke herinneringen dan móet je naar Sydney.

Overweeg je op reis te gaan en de laid back Aussie-lifestyle te ervaren, dan heb je geluk: in deze blogpost vind je een lijst van de must-see-bezienswaardigheden in Sydney. Dus zet een kopje thee, lees deze blogpost en begin je koffer al klaar te maken.

1. Sydney Harbour Bridge

Je bezoek aan Sydney is niet compleet zonder tenminste een blik te werpen op de beroemde Harbour Bridge. De top ligt op maar liefst 134 meter boven zeeniveau en enthousiaste adrenalinejunkies kunnen meedoen aan de BridgeClimb voor het adembenemende uitzicht vanaf de top. In de buurt kan je er ook gaan zwemmen: vanuit de North Sydney Olympic Pool kan je een blik werpen op de brug. Het is wellicht het coolste buitenzwembad ooit.

2. Bondi Beach

Een kleurtje krijgen tijdens het zonnen of surfen op de golven: Bondi Beach is er dé plek voor. Een aangenaam zeebriesje op je huid, het witte zand onder je voeten en het geruis van de golven terwijl je van de zon geniet aan één van Australië’s beroemdste stranden. Honger, wandel eventjes langs The Bucket List op het strand voor heerlijke verse vis.

3. Sydney Opera House

Met mee dan veertig shows per week heeft het historische Opera House van Sydney voor ieder wat wils. Het is hoogstwaarschijnlijk het beroemdste gebouw van het land en de architectuur is zowel van buitenaf te bewonderen als van binnenuit, door de vleugels te bezoeken tijdens een backstagetour.

4. De Chippendalewijk

De buurt Chippendale is beroemd om zijn vernieuwende creatieve wereldje en biedt kunstliefhebbers talloze mogelijkheden. Ga naar Abercrombie Street voor moderne kunsttentoonstellingen zoals bij Galerie Pompom, waar jonge artiesten hun originele schilderwerken, video’s en moderne installaties laten zien. Voor de lekkerste koffie en snacks loop je naar Kensington Street en stap je even binnen bij Glider KS, een “espresso-meets-Aziatisch”-tentje dat alles serveert wat je je maar kunt bedenken, van koffie tot verse sappen.

5. Carriageworks

Het is het grootste kunstcentrum van Australië, Carriageworks heeft een bijzonder en gevarieerd programma. Ga tijdens de week langs en kies uit verschillende gratis tentoonstellingen om wat cultuur te snuiven. Op zaterdag wordt deze plek een boerenmarkt, met verse producten van boeren en ambachtslieden uit heel New South Wales. Een geweldige halte als je graag lokaal geproduceerde ingrediënten wilt inslaan om een goeie maaltijd me te koken.

6. Royal National Park

Vertroef je je liever in de natuur, dan hoef je niet verder te zoeken. Het Royal National Park heeft verschillende mogelijkheden voor natuurliefhebbers om uit te kiezen. Ga vissen in een bergbeek vol forel of ga een middag vogelspotten (er zijn meer dan driehonderd vogelsoorten) of ga walvissen kijken voor de kust van New South Wales. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur! Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult elk moment willen vastleggen.

7. Bare Island

Dit eilandje in de Botany Bay kreeg zijn naam nadat een vroege ontdekkingsreiziger het had beschreven als een “small, bare island”. Bezorgde Britten die in 1885 vreesden voor een invasie van de Russen hebben Bare Island verbouwd om Botany Bay (ook wel ‘Sydney’s achterdeur’ genoemd) te beschermen. Sindsdien was deze militaire trots ook te zien in Mission: Impossible 2. Ga op rondleiding rond het prachtige eiland en leer meer over deze rijke en bijzondere geschiedenis.

8. Glebe Markets

Helemaal in to vintage kleding? Wie enkele kledingstukken aan zijn garderobe wil toevoegen, zijn de Glebe Markets echt een must om te bezoeken. Elke zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur bekijken koopjesjagers de vele eet-, mode- en kunstkraampjes terwijl ze genieten van de nummers van straatmuzikanten op de achtergrond. Studenten van de nabijgelegen universiteit komen maar al te graag in de relaxte Glebe-wijk vol boekwinkels, restaurants en bars. Heb je na een bezoek aan de markten even een energieboost nodig? Bestel een flat white bij Sappho, een boekenwinkel die overdag ook een koffiebar is en ‘s avonds een wijnbar.

9. Het Central Business District

Het CBS is het kloppende hart van Sydneys zaken- en commerciële wereld en daardoor een grote favoriet bij foodies en winkelend publiek. Gun jezelf een middag de tijd om de winkels te ontdekken en ga ‘s avonds een hapje eten in Darling Harbour. Deze haven is net zo schattig als de naam al suggereert en in alle geweldige restaurants hier kun je keukens uit de hele wereld ontdekken. Nog niet moe? Waag je dan in de levendige bars in de haven en probeer een van de vele cocktails die deze wijk te bieden heeft, met een prachtig uitzicht op het water.

10. Lavender Bay

Drie kilometer ten noorden van de Central Business District vind je een van de mooiste plekken van de stad. Een van de hoogtepunten van Lavendar Bay is namelijk Wendy’s Secret Garden. Nadat haar man was overleden, gebruikte Wendy Whiteley al haar verdriet om een treinkerkhof om te bouwen tot iets prachtigs. Tussen alle vijgenbomen en varens vind je hier bloemen en kruiden die perfect passen bij het bijzondere uitzicht op de haven: kortom dit is een onvergetelijke ervaring die je heel je leven zal herinneren.

Klaar om Sydney te gaan verkennen?Yes, of course!!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbrief.Aanmelden