Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om dol te zijn op Washington

10 redenen om dol te zijn op Washington

Als je denkt aan Washington D.C., denk je vaak onmiddelijk aan de politiek daar. Hoewel de hoofdstad van de VS inderdaad een interessante politieke geschiedenis heeft, zijn er nog heel veel andere redenen om dol te zijn op Washington D.C. Wij geven je hieronder alvast 10 van die andere redenen.

1. Engels debat

Een geweldig interessante manier om je nieuwe Engelse skills in de praktijk te gebruiken is misschien wel in een ouderwets sterk politiek debat? Het is geen verrassing dat Washington D.C. doordrenkt is met een sterke politiek, dus de meeste mensen hebben wel een mening over alle actuele kwesties. Je ontwikkelt niet enkel een typische Amerikaans accent, maar ook flink wat serieuze politieke kennis.

2. Ga even terug in de tijd

Washington heeft in totaal al 45 verschillende presidenten gehuisvest die, samen met talloze historische gebeurtenissen, de stad hebben gevormd tot wat die vandaag is. Van de “I have a dream”-speech van Martin Luther King Jr. in 1963 tot de plechtige ceremonie van Barack Obama als eerste zwarte president van de VS: deze stad is regelmatig het centrum van een doorbraak in de geschiedenis. Zelfs op de Metro Fare ticketjes kun je een stukje geschiedenis ontdekken: de komst van de Chinese panda’s Hsing-Hsing en Ling-Ling naar de stad in 1972 is de reden dat er tegenwoordig panda’s op de metrokaartjes afgebeeld staan.

3. Cultuur, cultuur, cultuur

Van het mega leuke en interactieve National Air and Space Museum tot de National Gallery of Art: aan cultuur geen gebrek. Of je nu op zoek bent naar de verborgen parels of juist alle klassieke plekken wil ontdekken: terwijl je de vele highlights midden in de stad bezoekt, snuif je ook een flinke dosis Amerikaanse cultuur op.

4. Seizoenen

Houd je van steden met vier totaal verschillende seizoenen? Dan is Washington D.C. perfect voor jou. Het ligt geografisch gezien midden in de VS en heeft het beste van alle vier de seizoenen. In de winter liggen de minimumtemperaturen rond -1ºC (30ºF), terwijl je in de zomer kan genieten van een heerlijke 31ºC (87ºF). Met andere woorden in de winter kan je genieten van de sneeuw in Meridian Hill Park en in de zomer kan je van je drankje sippen in de rooftop bar van Perry’s Restaurant.

 

5. Monumenten-overload

Wil je een monument bewonderen -of tien?- Dan is D.C. de ultieme bestemming. Ten eerste is er natuurlijk hét legendarische symbool van de Verenigde Staten: Het Witte Huis. Het gigantische gebouw stamt uit 1792, telt 132 kamers, 35 badkamers en 6 verdiepingen én levert sowieso een indrukwekkende foto op. Voor wie meer monumenten wil zien, zijn het Washington Monument, Thomas Jefferson Memorial en het U.S. Capitol (om er maar een paar van de vele te noemen) zeker een bezoek waard.

6. Beroemde bezienswaardigheden

Aan de National Mall vind je veel van de musea van het Smithsonian Institution en ook een flink aantal beroemde monumenten. Dit graspark is 59 hectare groot en meestal gevuld met chille mensen die willen genieten van de ruimte en al het groen.

7. Dance all night (or day)

Washington D.C. kan je zien als een soort dans-centrum. Overal in de stad en omgeving vind je hier dansoptredens en –lessen, van salsa en swingen tot buikdansen. Of je nu een ervaren danser bent of juist niet en het graag wil leren: in D.C. ben je aan het juiste adres!

8. Bloesems bloeien

Als de lente losbarst in Washington D.C. houden veel mensen hun adem vol spanning in tot de kersenbloesembomen in bloei staan. Sinds Japan de stad in 1912 zo’n 3012 kersenbloesembomen had gestuurd als teken van vriendschap, kent D.C. fenomenale bloesemseizoenen. Wanneer de bomen in bloei staan, gaan veel mensen naar de Tidal Basin en wandelen ze langs het water in East Potomac Park om de roze pracht te aanschouwen. Maar ook verderop in de stad kun je kleinere groepjes bloesembomen tegenkomen. Dus houd je camera bij de hand want je zal magische taferelen tegenkomen.

9. Slimme stad

Er is maar één stad die een groter percentage hoogopgeleiden heeft dan Washington D.C., namelijk Ann Arbor in Michigan. Verder telt geen enkele stad in Amerika zo’n groot percentage hoogopgeleiden. Veel universiteiten bieden gratis lezingen aan en er zijn altijd wel interessante mensen in de buurt om te leren kennen en om boeiende gesprekken mee te voeren.

10. Proper, properder, properst

Een levendige én propere stad: die combinatie is superzeldzaam! De hoofdstad van de VS slaagt er echter wel in om beide eigenschappen in ere te houden. Elke morgen, wanneer mensen naar hun werk gaan, ‘groeit’ de bevolking van de stad tijdelijk tijdens de dag met maar liefst 79%. Meestal is het openbaar vervoer in grote steden niet zo fris, maar zelfs met zoveel dagelijkse gebruikers blijft het metrosysteem van Washington D.C. enorm schoon. Niet slecht, D.C.!

Wil je naar Washington D.C.?Ga op taalreis met EF!

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen