Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om Oxford te bezoeken

10 redenen om Oxford te bezoeken

Oxford staat voornamelijk bekend om de prestigieuze universiteit en rijke geschiedenis. De toffe architectuur van de stad maakt Oxford tot een van de meest iconische Engelse steden. Hoewel er in veel delen van de stad de typische Engelse tradities overheersen, zijn er ook veel jonge studenten die zorgen voor moderne details en diversiteit. Wij geven je 10 redenen om Oxford te bezoeken en je krijgt gelijk zin om een tripje naar deze stad te plannen!

1. De cultuur

Het is onmogelijk om het over Oxford te hebben zonder de eeuwenoude Britse cultuur te benoemen. Fact is dat the University of Oxford het vaak op neemt tegen the University of Cambridge in de strijd om de beste universiteit van Engeland! Naast z’n eeuwenlange reputatie als uitstekende studendentenstad werd de stad in 1930 een belangrijk productiecentrum voor auto’s . Toch is Oxford nog altijd een knusse studentenstad waar je tijdens een korte wandeling door de stad schattige straatjes en ouderwetste winkeltjes tegenkomt.

2. De taal

Taal hoort natuurlijk bij de beroemde Britse cultuur. Het is de ideale stad om een praatje te maken met een local of relaxte student! Daarom behoort Oxford tot de perfecte stad om Engels te studeren. Je kunt hier gemakkelijk elke dag je vaardigheden oefenen om uiteindelijk thuis te komen met een typisch Brits accent. Isn’t that great?

3. Bodleian Library

Bodleian Library is een soort van Disneyland als je van lezen houd. Het is na de British Library de grootste bibliotheek van heel Engeland, en telt ongeveer 12 miljoen items! Gaat je hart niet sneller klopen van boeken? Dan is alleen het prachtige must-see-gebouw al een reden om Bodleian Library te bezoeken.

4. De Pubs

The King’s Arms, de White Horse en de Turf Tavern zijn voorbeelden van de ideale plek om even bij te komen met een lekker pintje bier in de hand. In Oxford vind je de traditioneelste pubs van het land, waar ook de lokale studenten graag komen!

5. Het eten

Breng je je avond liever alcoholvrij door? Dat kan ook! De pubs in Oxford hebben ook zalige gerechten op de kaart. Heb je zin in pizza? Ga naar de White Rabbit! Wandel je liever door het groen? Ga dan naar The Perch, hier kan je uit eten en krijg je frietjes geserveerd die zo groot zijn als je hand. Door de diverse bevolking in Oxford komen er ook steeds meer internationaal georiënteerde restaurants, waarvan sommige de beste gerechten van de stad serveren.

6. The Canal

Houd je van picknicken bij de rivier? Dan zal een dagtripje in Oxford je zeker niet teleurstellen. Het schilderachtige Oxford Canal loopt door het vredige landschap en dat biedt een prachtig uitzicht.

7. Het Ashmolean Museum

Zonder alle historische musea zou Oxford nooit de culturele hotspot zijn die het vandaag de dag is! Het Ashmolean Museum of Art and Archeology was ’s werelds allereerste universiteitsmuseum. Dit museum is gebouwd in 1678 en heeft wereldberoemde collecties. Soms bevatten deze collecties wel duizenden jaren oude spullen.

8. Gigs galore

The Telegraph noemde het ooit “onverwachte muziek-hub”. Oxford heeft talenten als Foals en Supergrass voortgebracht! Oxford heeft meer dan 110 muziekpodia in de stad. Eigenlijk is het dus helemaal niet zo gek dat de stad een grote muziekscene heeft. Of je nu naar een grote gig gaat of liever wat muzikaal entertainment in de pub zoekt, 1 ding is zeker, je zult op de Britse manier worden toegezongen!

9. Dramedy

Naast muzikale talenten herbergt Oxford ook een grote dramascene. Door heel de stad zijn verschillende plekken waar toneelstukken, dansvoortstellingen en comedy te zien zijn. Heb je zin in drama of wil je juist lekker lachen? Oxford heeft het allemaal!

10. Zweinstein

Ben je een Harry Potter fan? Dan is deze stad nog magischer dan je al dacht! Zwijnstein hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus is namelijk gebaseerd op Christ Church College. Een rondleiding door het beroemde gebouw kost maar £8! Dus zeker de moeite (en je geld) waard als je de beroemde hoge eetzaal wilt zien die als inspiratie diende voor Zweinstein.

 

Wil je Engels leren in Oxford? Ontdek meer

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen